Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 27554 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   28 Şubat 2018 - 19:08

OSMANLI PARTİSİ’NDEN MİLLİ MUTABAKATA EVET

Büyüt
Küçült
OSMANLI PARTİSİ’NDEN MİLLİ MUTABAKATA

 


Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yaptığı Milli Mütabakat Çağrısına Osmanlı Partisinden cevap geldi.  Osmanlı Partisi Genel Başkanı İbrahim Ünye konuyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.
Ünye, “Türk milleti ciddi bir diriliş mücadelesini verirken, devlet başkanına icabet etmemek, vatana ihanetle eşdeğerdir. Biz Osmanlı partisi olarak, Türk İslam âleminin izzetli bir devlete sahip olmasını dileyerek bu mücadeleye baş koyduk. Sayın Cumhurbaşkanımız bu uğurda fiili bir harekatı başlatmışken, kendi nefislerimizi ve eleştirilerimizi bir kenara koyarak, onun yanında olmayı, ona icabet etmeyi bir mecburiyet kabul ettik. Çünkü dava aynı dava, dert aynı dert, hedef aynı hedef. Biz, yüz yıldır idealleri çalınmış bir topluma dönüştürüldük. Osmanlı imparatorluğunun İlay-ı kelimetullah davası, batı yanlısı iktidarlar tarafından hafızamızdan silindi yıllarca” dedi. ‘SOYKIRIMLARIN SONUNU GETİRECEK’ Konuşmalarına devam eden Ünye, “Bizim varoluş sebebimiz, Nizam-ı âlem davasıdır. Allah’ın adaletini yeryüzüne hâkim kılma davasıdır. Kim bu davayı sahiplenirse; O bizdendir, biz de ondan. Türk milletinin önderi bu davayı yeniden insanımızın zihnine ve gönlüne koyarak, dünya emperyalizmine baş kaldırıyorsa, O’nun yanında olmak bizim için kaçınılmazdır. Unutmayın ki, Osmanlı’nın son kudretli halifesini yalnızlaştırarak yıktılar. Biz bu tezgâhı gördük ve bu yüzden Cumhurbaşkanımızı bu yalnızlığa düşürmeyeceğiz. Sonuna kadar onun yanındayız. Bir ve beraber olmak, küresel güçlere verilecek en büyük cevaptır. Anadolu bir ve beraber olursa, bütün bir Türk İslam coğrafyası da, bir ve beraber olur. Bu birlik, coğrafyamızda yüzyıldır yaşanan ezilmişliğin, yoklukların, ölümlerin, katliamların, soykırımların sonunu getirecektir inancındayım” ifadelerini kullandı.
‘MÜCADELE YOLU KISALACAK’ Son olarak Ünye, “Biz daha yeni kurulmuş olmamıza rağmen, 40 dan fazla şehirde örgütlenmesini tamamlamış ve seçime girme yeterliliği kazanma aşamasın gelmiş bir partiyiz bu hızlı büyümenin sebebi, bizim şahıslarımız değil, inandığımız ideallerdir. Bu ülkenin hafızasından çalınan idealleri dillendirmek ve icraata geçirmek adına, nizam-ı âlem davasının temel dinamiği olan İslam ahkâmını bir icra makamına getirme adına yola çıkmışız. İnsanların bize olan teveccühü bu yüzdendir. Kendimiz birlik ve dirlik isterken, Sayın Cumhurbaşkanımızın birlik ve dirlik istemesine uzak kalmak, kendi felsefemize uymaz. Bu yüzdendir ki, bu davete icabet etmeyi bir görev telakki ediyorum. Ve umuyorum ki, bir gün davet sahibi, Osmanlıyla beraber tarihe gömülmeye çalışılan Hilafet makamını da, yeniden bir icra kuvveti olarak hayata geçirir de, bizim mücadelemizin yolunu kısaltmış olur” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir