Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6197 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   24 Ocak 2014 - 03:24

Özel Okullarda Şişirilen Ders Notları

Büyüt
Küçült
Özel Okullarda Şişirilen Ders
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu TOEG Sınavında düşük not alan,

ÖZEL OKULLARDA ŞİŞİRİLEN DERS NOTLARI

 Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu TOEG Sınavında düşük not alan, fakat proje ve performans notları 100 olarak değerlendirilen Özel Okul öğrencilerine yüksek puanlı okullara girişte avantaj sağlanacağı iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması için soru önergesi veren Karaahmetoğlu TOEG’den düşük not alıp okul notları yüksek tutulan özel okul öğrenci sayısını biliyor musunuz dedi.

 ÖZEL OKULA DÖNÜŞECEK DERSANELERE TEŞVİK


Özel okullarda eğitim gören binlerce öğrencinin şişirilmiş notlar sayesinde hak etmeden iyi okulları kazanacağını hatırlatan ve bu adaletsizliği nasıl önleyeceksiniz diye soran Karaahmetoğlu Milli Eğitim Bakanına şu soruları yöneltti:  

Milli Eğitim Bakanlığı’nca, bu yıl ortaokul 8. sınıflar için ilk kez uygulanan 1 milyon 300 bin öğrencinin girdiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı TEOG puanları, hem karne notu olarak değerlendirilecek hem de liselere girişte belirleyici olacaktır. Öğrencilerin sınavda branş bazında aldığı notlar e – okul sistemine yazılı notu olarak yansıtıldığında notların karne notu olarak değerlendirilmesinin ardından okullarda uygulanan şişirilmiş notlar ortaya çıkmıştır. Merkezi olarak yapılan TOEG sınavında oldukça düşük not alan, fakat okulundaki proje ve performans ve diğer sınav notlarının tamamı yüksek tutulan özel okul öğrencileri, yarışın adil olmadığının bir göstergesi olacaktır.  Şişirilmiş notlar sayesinde özel okulda okuyan ders içi başarısı olmayan bir öğrenci devlet okulunda okuyan başarılı bir öğrencinin önüne geçecek ve yüksek puanlı okulları kazanabilecektir.

Bu hususta:

1.    Özel okullardaki şişirilmiş notlar yüzünden devlet okulunda okuyan başarılı öğrencilerin hak ettiği okullara giremeyerek mağdur olması büyük bir haksızlık olmayacak mıdır?

2.      Hak etmediği halde şişirilmiş notlarla çok iyi okullara gidebilecek binlerce öğrenci olacağı doğru mudur? 

3.      TEOG Sınavı ile okulu tarafından verilen notlar arasında dengesizlik bulunan özel okul öğrencisi sayısı tespit edilmiş midir?

4.   Bu durumda, ekonomik durumu iyi olan ailelerin sınav yarışında, not avantajı sağlayacağı düşüncesi ile çocuklarını paralı özel okullara göndermeleri ayrıca teşvik mi edilmektedir?

5.    Bu durumda devlet okullarında öğrenim gören çocuklarımızın, özel okullarda öğrenim gören öğrencilerin yüksek not ile kendilerine karşı üstünlük sağlayacağı gerekçesiyle notlarının yüksek tutulmasını istemeleri haksız mı olacaktır?

6. Sınav sisteminin bu sebeple yaratacağı haksızlığı ve adaletsizliği nasıl önlemeyi düşünüyorsunuz?

7.      Bu sistemle özel okullara dönüşecek dershanelerin teşvik edilmesi mi söz konusudur?

8.    Özel okullara öğrenci başına maddi destek sağlanacakken, elektrik suyunu ödeyemeyen, ısınmak için para bulamayan, temizlik için çalıştırdığı hizmetlinin parasını kendi bulmak zorunda bırakılan devlet okullarının bu durum karşısında nasıl rekabet edeceğini de açıklar mısınız?



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir