Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6644 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   13 Şubat 2012 - 14:55

Özer Akbaşlı: "Sorular Yine Cevapsız Kaldı"

Büyüt
Küçült
Özer Akbaşlı: Sorular Yine Cevapsız
İstanbul ve Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliklerinin Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı'yı hedef alan açıklamalarının ardından Akbaşlı, konuyla alakalı açıklamalarda bulundu.

İstanbul ve Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliklerinin Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı’yı hedef alan açıklamalarının ardından Akbaşlı, konuyla alakalı açıklamalarda bulundu.

İstanbul ve Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliklerinin basına yansıyan açıklamalarının, cevabını aradığı hususları yine cevapsız bıraktığını vurgulayan Akbaşlı, “Eğer siz yaklaşık 90 bin ton fındık sattıysanız, bunun da yaklaşık 500 tonu ihraç edildiyse, 89 bin 500 ton 2008 fındığına ne oldu. Aramaya çalıştığım cevap buydu. Birileri çıksın, bize desin ki: "Arkadaşlar, biz TMO'dan 90 bin ton fındık aldık. Bunun 500 ton kadarını ihraç ettik. 89 bin 500 ton fındığı da denize döktük. “Acaba” diyorum, aklıma geliyor, bu fındıklar 2011 diye mi satıldı? Eğer böyle olduysa birilerinin çıkıp bunu da söylemesi lazımdı. Ne yapıldıysa o söylensin. Çünkü kayıtlarda TMO'dan alınan yaklaşık 90 bin ton fındığın ne olduğu belli değil. Türkiye’nin yapmış olduğu 500 ton fındık ihracatı görünüyor. Ne oldu bu 89 bin 500 ton fındığa? Ben fındığın satılmasından rahatsız değilim. Avrupalının 2008 fındığını almasından da rahatsız değilim. TMO’nun elindeki bu eski bayat fındığı paraya çevirmesinden de rahatsız değilim. Benim derdim eski fındığı yeni fındık diye mi gönderiyorsunuz? Eğer öyle gönderiyorsanız, yarın bu fındığın içerisinde tadı bozuk sıkıntılı fındıklar çıktığında, bu sefer üreticiye dönüp de fındığın kalitesinin hesabını sormayın. ” şeklinde konuştu.

İstanbul ve Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliklerinin açıklamasında belirtilen ‘fındığın spekülatif amaçlarla alınıp satılacak bir emtia olmayacağı’ şeklindeki yorumlara da cevap veren Akbaşlı, “Üreticiler olarak, fındık üzerinde spekülasyon yapabilecek güçte değiliz. Kaldı ki biz bunu beceremeyiz. Biz, yılın 12 ayı bağda bahçede çalışan, mahsulünü üreten ve bu mahsulün de piyasalarda hak ettiği değerden satılmasını arzu eden, bekleyen bir tarafız. On beş gün önce fındık fiyatları, Giresun kalitede 7,80 kuruşa kadar yükselmişken, bugün piyasalarda fındık 7 lira. Şu an fındık 80 kuruş geriye gelmiş. Dolayısıyla buradaki getiriyi, bu eksi olan getirinin sebebini aramaya çalışıyorum. Halen daha geride, üreticimizin elinde yaklaşık 60-70 bin ton daha fındık var. Buradaki 1 liralık düşüş, üreticinin elindeki 70 bin ton fındığa zarar demektir. Dolayısıyla biz fındığın, bundan 15 gün önceki seviyelere gelmesi için mücadele ediyoruz. Çünkü biz fındıkla geçiniyoruz.” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir