Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6607 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   10 Nisan 2013 - 18:56

Polis Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü

Büyüt
Küçült
Polis Teşkilatının Kuruluş
Valilik binası önünde törene Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edildi.

 

Valilik binası önünde törene  Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edildi.

Polisin suçların önlenmesi, insanların can ve mal güvenliğinin sağlanması, kamu düzeninin ve toplumsal huzurun temini, anayasal hakların ve hukuk kurallarının uygulanmasının sağlanması, suçluların yakalanması ve adalete teslim edilmesi, mağrur ve yardıma muhtaç kişilere yardım edilmesi gibi görevleri bulunduğunu belirten Vali Vekili Ahmet Yılmaz, “Bunların yanı sıra polisin, olay yeri inceleme, trafiği yönlendirme, pasaport ve ruhsat tanzim etme, devriye hizmetleri, denetleme, soruşturma ve benzeri çok sayıda görevleri olduğu da aşikardır.

Polis her zaman acil durumda görev almak üzere hazırdır. Her daim görevde olup mesaisi bittiğinde bile görevi devam etmektedir. Çok özel ve şerefli bir görev yapmakta olan polislerimiz özverili çalışmaları neticesinde hayatımızın her alanında huzurlu ve güvenli bir hayat sürdürmemizi sağlıyor. Vatandaşlarımızın da polislerimizin bu görevlerini yapmalarında duyarlı olarak yardımcı olmaları gerekir.

Bugüne kadar kutsal görevlerini yerine getirirken bir çok polisimiz şehit düştü veya gazi oldu. Şehitlerimizi sizin huzurunuzda tekrar saygıyla anıyorum. Hukukun üstünlüğünü korumakta, kamu düzenini sağlamakta çok zor bir görev yapan ve Giresun’umuzu huzur kenti olmasına vesile olan tüm polislerimizi kutluyorum” şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak da, Türk Polis teşkilatının 168. kuruluş yıldönümünde bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek konuklara “hoş geldiniz” dedi.

 

Müdür Bulak “Köklü Devlet geleneğimizin sembol kurumlarından biri olarak Türk Polis Teşkilatının ve Kardeş kuruluşumuz Jandarmanın Türkiye’nin güçlenmesinde ve özellikle devlet ile toplumun kucaklaşmasında çok önemli çok önemli bir sorumluluğu olduğu gerçektir. Vatandaşlık bağının güçlenmesi, hukukun devletçe gözetildiğinin ve korunduğunun bilinmesi ile mümkündür.

Devlet işlerinin sağlıklı işleyişi, toplumun huzur ve güven ortamında gelişimi Emniyet hizmetlerinin mükemmel olarak yerine getirilmesiyle olur. Milletimizin güvenlik olmadan ne evinde rahat uyuyabilmesi ne işlerini takip edebilmesi ne de sağlıklı toplum münasebetleri içinde olabilmesi mümkün değildir. Bu manada Devletimizin en önemli görevleri arasında vatandaşların güvenliğinin sağlanması bulunmaktadır. Bu görevi bugüne kadar polis layıkıyla yerine getirmeye çalışmıştır. Bu gayret ve çalışmanın en büyük delili bu uğurda canlarını vermek dahil hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan aziz şehitlerimizdir.”

Müdür Bulak ayrıca, Giresun İl Emniyet Müdürlüğü olarak suç ve suçlularla mücadele de büyük başarılar kazanan emniyet teşkilatının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından halkoyunu gösterisi ve şiirlerle devam eden program İlimiz merkezdeki okullarda  polis haftası erkinlikleri kapsamında yapılan şiir, kompozisyon ve resim dallarındaki yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri, Vali Vekili Ahmet Yılmaz, Jandarma Bölge Komutan Vekili Jandarma Yarbay Mustafa Gezer, Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez ve İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak tarafından verildi. Tören stantların gezilmesiyle sona erdi.

Törene, Vali Vekili Ahmet Yılmaz, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Jan. Yarbay Mustafa Gezer, Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez, Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür ve çok sayıda daire amirleri, bazı siyasi parti  ve sivil toplum kuruluş yetkilileri, emniyet teşkilatı mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.







Bulancak' ta Polis Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü Kutlaması

İlçemizde "Türk Polis Teşkilatının 168. Kuruluş Yıldönümü ", saat 09.00'da Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ile başladı.

 Cumhuriyet Meydanında yapılan törende saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin UĞURELLİ günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı. Resim ve Şiir yarışmasında dereceye giren öğrencileri, Kaymakam Tayfur ELBASAN, Özel Harekât Tabur Komutanı Kıdemli Binbaşı Saadettin ŞAHİN ve Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN plaket vererek ödüllendirdiler.

 

Törenin ardından, Başkan AYDIN, Kaymakam ELBASAN, Binbaşı Saadettin ŞAHİN ve bazı daire müdürleri, Emniyet Müdürü Hüseyin UĞURELLİ’yi makamında ziyaret ettiler.




  GÜCE(Hayri BAHADIR)10-04-2013 Türk Polis Teşkilatının 168.Yıldönümü Kutlandı.

Türk polis Teşkilatının Kuruluşunun 168’inci yıl dönümü yapılan etkinliklerle Güce’de de kutlandı.

 10 Nisan Çarşamba Günü saat 09.30’da İlçe Emniyet Amirinin Belediye binası önündeki Atatürk Anıtına Çelenk koymasıyla başlayan Kutlama Programına;  İlçe Kaymakamı Musa Evin, Garnizon Komutanı Bülent Bayram Akkoyun, Belediye Başkanı Osman Karabatak, Siyasi Parti Temsilcileri daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

   Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra İlçe Emniyet Amirliği Baş Polis Halil Ertem günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

  Halil Ertem, konuşmasında, Türk Polis Teşkilatının ülkede emniyet ve asayişin sürekli olarak sağlanması, kamu düzeninin temini, hukukun üstünlüğünün uygulanması, insan haklarının korunması konularında görev ve sorumluluklarını başarıyla yerine getirmekte ve tüm halkımızın takdirle karşıladığı bir gayret içersine olduğunu söyledi. 

  Ertem,”168.kuruluş yıldönümünü kutladığımız Emniyet teşkilatımız çağdaş demokratik değerlere bağlılığı, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygıyı her koşul altında gözeterek görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmekte, fedakâr mensuplarıyla vatanımızın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, refahı ve mutluluğu için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan görev yapmaktadır.

Demokratik toplumlarda devletin görevi vatandaşlarının huzur ve güvenini sağlamak, temel hak ve hürriyetleri korumak ve geliştirmektir. Güvenlik hizmetlerinin sunumunda sivil katılım, şeffaflık, denetime açıklık, hesap verilebilirlik gibi evrensel değerlere son derece önem verilmekte, Asayiş hizmetlerinden kaçakçılık ve organize suçlarla mücadeleye, terörle mücadeleden trafik hizmetlerine kadar bütün alanlardaki hizmet politikamızda vatandaş memnuniyeti ön planda tutulmaktadır. Uygulamalarında toplumun beklentilerini dikkate alan teşkilatımız devlet vatandaş ilişkilerinin güçlendirilmesinde de önemli rol üstlenmektedir. Polis Teşkilatımızın terörle mücadelenin yanı sıra suç ve suç örgütleriyle mücadelesinde ve olayların kısa sürede aydınlatılmasında elde ettiği üstün başarıda halkımızın Türk Polis Teşkilatına duyduğu güvenin ve verdiği desteğin büyük payı bulunmaktadır. Halkımızın desteği ile bu onurlu mesleğin sorumluluğunu en iyi şekilde taşıyacağımıza inanıyor bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatanı uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, yurdumuzun her köşesinde hizmetin en iyisine layık olan vatandaşlarımıza canla başla hizmet eden teşkilatımızın değerli mensuplarına ve emekli teşkilat mensuplarımıza aileleri ile birlikte sağlık mutluluk ve başarılar diler saygılar sunarım” dedi.

  Kutlama Programı Polis Haftası münasebetiyle İlçe Emniyet Amirliği Tarafından Merkez Camisinde Mevlit okutuldu. Okunan mevlit programından sonra, etkinlikler İlçe Emniyet Amirliğinde tebriklerin kabulü ile devam etti.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir