Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7406 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   22 Mayıs 2012 - 11:25

PROF. DR. YILMAZ CAN' ın Basın Açıklaması

Büyüt
Küçült
PROF. DR. YILMAZ CAN ın Basın
Prof. Dr. YılmazCAN,Son günlerde medyada rektörlük yaptığı dönemle ilgili olarak haberler, yorumlar çıkması üzerine bir basın bildirisi yayınladı.

Prof. Dr. YılmazCAN,Son günlerde medyada rektörlük yaptığı dönemle ilgili olarak haberler, yorumlar çıkması üzerine bir basın bildirisi yayınladı.

Giresun’lu olan Rektör Prof. Dr.Yılmaz Can’a Acımasızca eleştirmek, yermek, haksız yere afakî bilgilerle suçlamak, tavır almak, rencide etmek, kuşatıp zayıf düşürüp kaçırmaya çalışmak, tek kelimeyle Giresun’un kurtuluşu.  

 Giresun’lu olmayan kim diye internetten araştırdığımızda kafamızı karıştıran, Giresun Vali’sine önümüzdeki dönemden itibaren Tıp Fakültesinin 25 öğrenci ile faaliyete gireceğini söyleyen söylediğini yapamayınca başkalarını suçlayan, Giresun Üniversitesi’nde kıyım yaparak bir gecede akademisyenlerin görevlerinden alan, İlçe gezilerin de Rektörle gezen bazı basın mensuplarının Üniversite hocalarına talimat verebilecek cesareti veren. Rektör Prof. Dr. Aygün Attar’ı Acımasızca eleştirmek, yermek, haksız yere afakî bilgilerle suçlamak, tavır almak, rencide etmek, kuşatıp zayıf düşürüp kaçırmaya çalışmak, tek kelimeyle Giresun’a ihanettir.

Yayınlamış olduğu basın bildirisinde şu ifadelere yerverdi:

Yaklaşık 1.5 yıl süreyle yürüttüğüm Giresun Üniversitesi Rektörlüğü göreviyle ilgili olarak son günlerde medyada gerçek dışı haberler yer almıştır. Bu asılsız haberler tarafımda derin üzüntü yaratmış olup, Giresun Üniversitesi’nde olup bitenleri yakından bilmeyenler için söz konusu haberlerle ilgili bir açıklama yapma lüzumu doğmuştur.

Bilindiği üzere Giresun, ülkemiz ve bölgemiz şehirleri içinde hak ettiği yeri henüz alamamıştır. Bu durum şahsımda hep bir burukluk ve üzüntü kaynağı olmuştur. Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne bu yüzden talip oldum. Amacım kentimi ayağa kaldırma çabalarına katkı sunmak, halkıma hizmet etmekti.

Görevim sırasında bilerek ve isteyerek hiç kimseye haksızlık etmemeye çalıştım. Üniversite içinde barışın egemen olduğu sağlıklı bir çalışma ortamı inşa etmeye gayret ettim. Uzun vadeli bir perspektifle planlamalar yapıp, belirli bir öncelik sırasıyla üniversitenin ihtiyaçlarını, eksikliklerini gidermek için çaba sarfettim. Bu benim kentime hizmeti önceleyen yönetim anlayışımın gereğiydi. Takdir saygıdeğer üniversite mensuplarının ve değerli halkımındır.

Belirtmek isterim ki, dönemimde, aşağıda zikredeceğim hususlarda ve diğer konularda gerçekleri bütün çıplaklığıyla görebilmek için, YÖK ve ilgili kurumlarla yapılmış yazışmalara bakmak yeterli olacaktır. Bilindiği üzere resmi kurumlarda işler söylemlerle yürütülmez. Yaptığınız her işin bir belgesi olmak durumundadır. Sözlü beyanlar, amaç, hedef ve niyetinizi içeren laflardan ibarettir. Gerçekleri merak edenlere, Üniversite Yönetimiyle temas kurup beyan edilen konuların resmi belgelerini görmeyi talep etmelerini tavsiye ediyorum. Bu bağlamda, medyada yer alan gerçek dışı haberlerin tashihi için, dönemimle ilgili bazı belgelerin kopyalarının bilgi edinme yasası kapsamında tarafıma verilmesi talebinde bulunacağımı ve elime ulaştığında söz konusu belgeleri kamuoyuyla paylaşacağımı belirtmek isterim.

Rektör Prof. Dr. Aygün ATTAR’ın basın toplantısına binaen yapılan bir haberde, Tıp Fakültesi konusunda benim dönemimde hiçbir şey yapılmadığı, temel tıp alanında sadece bir öğretim üyesi bulunduğu, yeni dönemde dört öğretim üyesi birden alındığı belirtilerek, benim kamuoyunu ve siyasileri yanılttığım ifade edilmektedir. Öncelikle belirteyim ki, Tıp Fakültesi’ne alınan dört öğretim üyesinin kadroları YÖK’ten benim dönemimde alınmış, bu kadrolar benim dönemimde ilâna gönderilmiştir. Devam eden atama işlemleri ise yeni dönemde tamamlanmıştır. LÜTFEN ZAHMET EDİP RESMİ BELGELERE BAKINIZ. (Ek’de son dönemlerde yapılmış ilanlardan, internetten temin edebildiğim bazılarını gönderiyorum)

Yılmaz CAN döneminde Tıp Fakültesi öğrencilerinin bir an önce Giresun’a getirilmesi hedeflenmiş, konu YÖK ile görüşülmüş gerekli krıterler öğrenilmiş, edinilen bilgiler Üniversite Yönetim Kurulu’nda paylaşılmış, resmi yazı ile Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın gerekli hazırlıkları yapması istenmiş ve söz konusu krıterlerin ikmali için büyük çaba sarfedilmiştir. Krıterlerin ikmali için çaba sarfedilirken, Tıp Fakültesi’ne yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin Giresun’da eğitim-öğretim görebilmeleri için de YÖK ve ÖSYM nezdinde gerekli müracaatlar yapılmıştır.

Tıp Fakültesi’ne, hem de temel tıp bilimlerine (Fizyoloji ve Mikrobiyoloji) alınmak istenen Gülçeri Güleç PEKER ve Şule KIRCA YILMAZ, Tıp Fakültesi Dekanı’nın ve bazı yönetim kurulu üyelerinin karşı çıkması üzerine, Piraziz Sağlık Bilimleri Fakültesi kadrosuna alınmak zorunda kalınmıştır. İhtiyaç doğduğunda Tıp Fakültesi’nde görevlendirilmeyi düşündüğüm bu öğretim üyeleri hâlen Giresun Üniversitesi’nde görev yapmaktadır.

Üniversite Yönetim Kurulu’nda Tıp Fakültesi Dekanı ve bazı üyelerin karşı çıkmalarına rağmen (Lütfen ilgili kararlara bakınız), Tıp Fakültesi’nin bütün anabilim dallarına, bazı anabilim dallarında birden çok olmak üzere, kadro talebinde bulunulmuş ve alınan kadrolar ilana gönderilmiştir. İlan edilen bu kadrolara müracaat etmek için gelenlerden bazıları Tıp Fakültesi Yönetimi’nin korku ve kaygı yaratan telkinleriyle müracaat etmekten vazgeçirilmiş, bazıları da dil sınavında başarısız bulunarak elenmiştir. Müracaat etmekten vazgeçenlerden bazıları tarafıma ve rektör yardımcısı arkadaşıma şikâyette bulunmuşlardır. Maksadımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olduğu için, bu şikâyetler bir çatışma ve gerilim vesilesi yapılmamıştır. Özetle söylemek gerekirse, Tıp Fakültesi Yönetimi hastane yapılmadan önce öğretim üyesi alınmasına, alınan öğretim üyelerinin Devlet Hastanesi’nde görevlendirilmesine şiddetle karşı çıkmıştır (Bu konuda konuyu bilen Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Oya İskit GÖKMEN ve Prof. Dr. Ömer ŞENSÖZ Bey’in tanıklıklarına müracaat edebilirsiniz). Tıp Fakültesi Yönetimi Tıp Fakültesi’ne yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin Giresun’a getirilmesine de karşı çıkmış ve öğrencilerin Sivas’tan Giresun’a, hastanenin yapılıp hizmete alınmasından sonra getirilmesinin daha doğru olacağını savunmuştur.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin bir an önce Giresun’a getirilebilmesi için, işi bilenlerle istişareler yapılmış ve bu bağlamda Ordu Üniversitesi’yle ikili işbirliği protokolü yapılarak, eksik kalacak öğretim üyesi ve laboratuvar ihtiyacının bu yolla giderilmesi hedeflenmiştir.

Tıp Fakültesi’ne hizmet verecek 350 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı tarafından yapımı konusunda, AKP Grup Başkan Vekili Sayın Nurettin CANİKLİ’nin katkılarıyla “olur” alınmış, hastanenin yapımı ve kullanımı konusu iki taraf arasında imzalanan protokolle fiiliyata geçirilerek, Sağlık Bakanlığı Yapı İşleri Daire Başkanlığı’na, hastanenin projesinin çizimine başlanılması talimatı verilmiştir.

Yine Tıp Fakültesi ve hastane konusuyla ilgili olarak, ilimizin yetiştirdiği Kıymetli İnsan Öner HEKİM Bey ile görüşülmüş, kendisinden maddi katkı talep edilmiş, yakın tarihte vefat eden çocuğunun veya aile adının bir yerleşkeye veya kurulacak binalara verilebileceği belirtilmiş, Öner Bey de talep ve tekliflerimize son derece olumlu yaklaşmıştır.

Şimdi yeni yanlış algılamalara, çıkarımlara düşülmemesi için, dönemimde yapılan diğer bazı işlere ilgili bilgi sunmak istiyorum.

Görele Güzel Sanatlar Fakültesi’nin projesi dönemimde ikmal edilmiş ve inşa ihalesine de benim dönemimde çıkılmıştır. Bu yapı DPT tarafından yatırım programına dahil edilmediği halde, Sayın CANİKLİ’nin gayretleriyle yatırım proğramına aldırılmıştır.

Merkezde kurulacak Giresun Üniversitesi’ne ait tüm yapıların TOKİ tarafından inşa edilmesi hedeflenmiş ve TOKİ ile binaların iki etap halinde yapımını öngören bir protokol imzalanmıştır. Proje çizimleri bitirilemediği için inşa işine başlanılamamıştır. Üç blok yapının proje çizim ihalesini alan Giresunlu yüklenici firma, sınırları zorlayan toleransımıza rağmen maalesef işi bitirememiş, feshedilen iş yeniden ihale edilmiştir.

Güre Yerleşkesi’ne çıkan giriş, Fiskobirlik’ten yapılan kamulaştırma ile genişletilmiş, Duble yol haline getirilecek olan girişin sahile yakın kısmında, anıtsal bir giriş kapısının yapılması planlanmıştır. Proje çizimi Giresun Mimarlar Odası tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilen kapının inşa izni için Giresun Belediyesi’ne müracaatta bulunulmuştur.

Yaklaşık 1.5 yıl süren görevim sırasında Giresun ile ilgili olarak edindiğim kanaati ve temennimi zikrederek sözlerime son vermek istiyorum. Giresun, benim kentim potansiyelini kullanamıyor, değerlerinden istifade edemiyor. Bu yüzden geleceğini kuramıyor. Benim kentim bir avuç insanın ideoloji ve kişisel ikbal uğruna yaptığı kayıkçı kavgalarına alet olmayıp, yetiştirdiği değerlere sahip çıkmalıdır. Ülkemizde ve bölgemizde gelişmiş ya da hızla gelişmekte olan kentlerin, ayrım yapmadan kendi değerlerine sahip çıktığını, değerlerini karalayıp tüketmediğini, güç birliği, iş birliği yaparak kalkındığını görürsünüz. Kentimin yakın bir zamanda önünü kapatan perdeyi yırtıp aydınlık geleceğini kuracağına inanıyor, tüm hemşehrilerimi ve Giresun Üniversitesi mensuplarını saygıyla selamlıyorum.

 21.05.2012

 Prof. Dr. Yılmaz CAN

 Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

23 Şubat 2012 09:38

 Giresun Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesi hükmü uyarınca Öğretim Üyesi alınacaktır. Başvurular ilanın Resmi Gazete’de yayın tarihi itibariyle 15 (Onbeş) gündür.

Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 23. ve 26. maddelerinde belirlenen asgari koşulları sağlamış olmak şartıyla:

PROFESÖR kadrosuna başvuracak adayların başvurdukları birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine (Profesör adayları dilekçelerinde yayınlarından birini başlıca araştırma eseri olarak gösterecektir.) özgeçmiş, (2) iki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı sureti, lisans, yüksek lisans, doktora ve doçentlik belgesi, başlıca araştırma eserinin açıkça belirtildiği yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (Altı) adet dosyayı (gönderim kutusu içerisinde) ekleyerek, Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. (Profesör kadrosuna müracaat edecek adaylar daimi statüde çalıştırılacaktır.)

YARDIMCI DOÇENT kadrolarına başvuracak adayların; başvurdukları birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine; özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, lisans, yüksek lisans, doktora belgesi, yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosyayı (gönderim kutusu içinde) ekleyerek ilgili birime şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Yardımcı Doçent kadrosuna; Doçentler müracaat edemez.

Yardımcı Doçentlik kadrolarına başvurularda 2547 sayılı Kanunun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2. bendine göre Üniversitemizce ayrıca yabancı dil sınavı yapılacaktır. Üniversitemizin yapacağı yabancı dil sınavından en az 60 (altmış) puan almış olmak gerekmektedir.

Başvuruda bulunacak adaylardan, herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

 

 

SN

BİRİMİ

BÖLÜM/ANABİLİM DALI

ÜNVANI

DER.

AD.

AÇIKLAMALAR

1

İktisadi İdari Bilimler Fakültesi

İşletme Bölümü

Profesör

1

1

Üretim Yönetimi ve Pazarlama alanında çalışmaları olmak.

2

Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

5

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

3

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Cerrahisi Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

4

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

4

Tıp Fakültesi

Temel Tıp Bilimleri Bölümü Anatomi Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

3

1

İlgili alanda doktora veya uzmanlığını yapmış olmak.

5

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Göz Hastalıkları Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

4

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

6

Tıp Fakültesi

Temel Tıp Bilimleri Bölümü Biyofizik Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

4

1

İlgili alanda doktora veya uzmanlığını yapmış olmak.

7

Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

5

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

8

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Nöroşirurji Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

4

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

9

Eğitim Fakültesi

İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

4

1

Dinler Tarihi, Din Sosyolojisi, Din Psikolojisi ya da Din Eğitimi alanında doktora yapmış olmak

 

Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

3 Şubat 2012 10:30

Giresun Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesi hükmü uyarınca Öğretim Üyesi alınacaktır. Başvurular ilanın Resmi Gazete’de yayın tarihi itibariyle 15 (Onbeş) gündür.

Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 23. maddesinde belirlenen asgari koşulları sağlamış olmak şartıyla:

YARDIMCI DOÇENT kadrolarına başvuracak adayların; başvurdukları birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine; özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, diploma ve doktora belgesi, yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosyayı (gönderim kutusu içinde) ekleyerek ilgili birime şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Yardımcı Doçent kadrosuna; Doçentler müracaat edemez.

Yardımcı Doçentlik kadrolarına başvurularda 2547 sayılı Kanunun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2. bendine göre Üniversitemizce ayrıca yabancı dil sınavı yapılacaktır. Üniversitemizin yapacağı yabancı dil sınavından en az 60 (altmış) puan almış olmak gerekmektedir.

Başvuruda bulunacak adaylardan, herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

 

SN

BİRİMİ

BÖLÜM/ANABİLİM DALI / PROGRAMI

ÜNVANI

DERECESİ

ADEDİ

İLAN ŞARTLARI

1

Tıp Fakültesi

Temel Tıp Bilimleri Bölümü Biyokimya Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

5

1

İlgili alanda doktora veya uzmanlığını yapmış olmak.

2

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Acil Tıp Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

5

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

3

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

3

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

4

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Hemşirelik Bölümü

Yardımcı Doçent

5

1

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nda doktora yapmış olmak

  

Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

19 Ocak 2012 11:55

Giresun Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesi hükmü uyarınca Öğretim Üyesi alınacaktır. Başvurular ilanın Resmi Gazete’de yayın tarihi itibariyle 15 (Onbeş) gündür.

Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 23. ve 26. maddelerinde belirlenen asgari koşulları sağlamış olmak şartıyla:

PROFESÖR kadrosuna başvuracak adayların başvurdukları birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine (Profesör adayları dilekçelerinde yayınlarından birini başlıca araştırma eseri olarak gösterecektir.) özgeçmiş, (2) iki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı sureti, doçentlik belgesi, başlıca araştırma eserinin açıkça belirtildiği yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (Altı) adet dosyayı (gönderim kutusu içerisinde ) ekleyerek, Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. (Profesör kadrosuna müracaat edecek adaylar daimi statüde çalıştırılacaktır.)

YARDIMCI DOÇENT kadrolarına başvuracak adayların; başvurdukları birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine; özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, diploma ve doktora belgesi, yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosyayı (gönderim kutusu içinde) ekleyerek ilgili birime şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Yardımcı Doçent kadrosuna; Doçentler müracaat edemez.

Yardımcı Doçentlik kadrolarına başvurularda 2547 sayılı Kanunun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2. bendine göre Üniversitemizce ayrıca yabancı dil sınavı yapılacaktır. Üniversitemizin yapacağı yabancı dil sınavından en az 60 (altmış) puan almış olmak gerekmektedir.

Başvuruda bulunacak adaylardan, herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

SN

BİRİMİ

BÖLÜM/ANABİLİM DALI/PROGRAMI

ÜNVANI

DERECESİ

ADEDİ

İLAN ŞARTLARI

1

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Nöroşirurji Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

4

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

2

Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

5

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

3

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Cerrahisi Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

4

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

4

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

4

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

5

Tıp Fakültesi

Temel Tıp Bilimleri Bölümü Anatomi Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

3

1

İlgili alanda doktora veya uzmanlığını yapmış olmak.

6

Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Kardiyoloji Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

5

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

7

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Göz Hastalıkları Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

4

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

8

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

3

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

9

Tıp Fakültesi

Temel Tıp Bilimleri Bölümü Fizyoloji Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

4

1

İlgili alanda doktora veya uzmanlığını yapmış olmak.

10

Tıp Fakültesi

Temel Tıp Bilimleri Bölümü Histoloji ve Embriyoloji Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

5

1

İlgili alanda doktora veya uzmanlığını yapmış olmak.

11

Tıp Fakültesi

Temel Tıp Bilimleri Bölümü Biyofizik Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

4

1

İlgili alanda doktora veya uzmanlığını yapmış olmak.

12

Tıp Fakültesi

Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyoloji Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

5

1

İlgili alanda doktora veya uzmanlığını yapmış olmak.

13

Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

5

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

14

Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Nöroloji Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

3

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

15

Eğitim Fakültesi

İlköğretim Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim dalı

Profesör

1

1

Uygulamalı Matematik alanında çalışmaları olmak.

16

Eğitim Fakültesi

İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölümü İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Anabilim dalı

Yardımcı Doçent

4

1

Dinler Tarihi, Din Sosyolojisi, Din Psikolojisi ya da Din Eğitimi alanında doktora yapmış olmak.

Bu ilan 8,898 defa okundu.


  

Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

29 Aralık 2011 08:27

Giresun Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesi hükmü uyarınca Öğretim Üyesi alınacaktır. Başvurular ilanın Resmi Gazete’de yayın tarihi itibariyle 15 (Onbeş) gündür.

Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 23. maddesinde belirlenen asgari koşulları sağlamış olmak şartıyla:

Adayların; başvurdukları birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine; özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, diploma ve doktora belgesi/tıpta uzmanlık belgesi, yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosyayı (gönderim kutusu içinde) ekleyerek ilgili birime şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Yardımcı Doçent kadrosuna; Doçentler müracaat edemez.

Yardımcı Doçentlik kadrolarına başvurularda 2547 sayılı Kanunun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2. bendine göre Üniversitemizce ayrıca yabancı dil sınavı yapılacaktır. Üniversitemizin yapacağı yabancı dil sınavından en az 60 (altmış) puan almış olmak gerekmektedir.

Başvuruda bulunacak adaylardan, herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir.


S.N

BİRİMİ

BÖLÜM/ANABİLİM DALI / PROGRAMI

ÜNVANI

DER.

AD.

İLAN ŞARTLARI

1

Eğitim Fakültesi

İlköğretim Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı

Yrd.Doç.Dr .

5

1

Matematik Eğitimi alanında doktora yapmış olmak.

2

Eğitim Fakültesi

İlköğretim Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı

Yrd.Doç.Dr .

4

1

Matematik Eğitimi alanında çalışmaları olmak.

3

Eğitim Fakültesi

Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Anabilim Dalı

Yrd.Doç.Dr .

3

1

Beden Eğitimi ve Spor anabilim dalında doktora yapmış olmak.

4

Eğitim Fakültesi

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı

Yrd.Doç.Dr .

3

1

İlgili alanda doktora yapmış olmak.

5

Eğitim Fakültesi

Türkçe Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı

Yrd.Doç.Dr .

3

1

Dil Bilim ve Türkçe Eğitimi alanında çalışmaları olmak.

6

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı

Yrd.Doç.Dr .

4

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

7

Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı

Yrd.Doç.Dr .

4

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

8

Tıp Fakültesi

Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı

Yrd.Doç.Dr .

4

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

9

Tıp Fakültesi

Temel Tıp Bilimleri Bölümü Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

Yrd.Doç.Dr .

5

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

10

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Patoloji Anabilim Dalı

Yrd.Doç.Dr .

3

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

11

Tıp Fakültesi

Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı

Yrd.Doç.Dr .

3

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

12

Fen Edebiyat Fakültesi



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir