Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4599 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   10 Temmuz 2013 - 21:23

RAMAZAN Geldi Hoş Geldi

Büyüt
Küçült
RAMAZAN Geldi Hoş
Onbir ayın sultanı diye addedilen bir ramazan ayına daha kavuşmanın mutluluğu içinde her yıl olduğu gibi Belediyemiz, bu yılda Ramazana özel etkinliklerin startını verdi.

RAMAZAN Geldi Hoş Geldi.

Onbir ayın sultanı diye addedilen bir ramazan ayına daha kavuşmanın mutluluğu içinde her yıl olduğu gibi Belediyemiz, bu yılda Ramazana özel etkinliklerin startını verdi.

Yapılan etkinlikler kapsamında her yıl olduğu gibi geleneksel hale gelen Otogar düğün salonunda günlük verilecek iftar yemeğinin dışında, geçtiğimiz yıl başlatılan sokak iftarları bu yılda devam edecek. Programda önemli bir aksama meydana gelmez ise bu yılki sokak iftarları;  14.07.2013 Pazar günü Kızılot mahallesinde, 15.07.2013 Pazartesi Acısu mahallesi, 16.07.2013 Salı Güzelyalı mahallesi, 17.07.2013 Çarşamba Sanayi mahallesi, 18.07.2013 Perşembe Bahçelievler mahallesi,19.07.2013 Cuma Saraçlı mahallesi,  21.07.2013 Pazar Sisin - Şemsettin mahalleleri, 22.07.2013 Pazartesi ve 23.07.2013 Salı günleri Bulancak mahallesinin,29.07.2013 Pazartesi Ballıca mahallesi, 30.07.2013 Salı ve 31.07.2013 Çarşamba   İhsaniye mahallesinin,  01.08.2013 Perşembe  Toprakdeğirmeni ve İsmetpaşa mahalleleri 02.08.2013 Cuma günü ise Ucarlı - Yeni mahallelerimizde de gerçekleştirilecektir.

Yine geçen yıl başlattığımız teravih namazı sonrası şerbet ikramı bu yılda devam edecektir. İlçemiz merkezi camilerinden Eski Cami, Orta Cami ve Sarayburnu camilerimizde teravih sonrası her akşam, şehir merkezinde bulunan diğer camilerimizde ise mutlaka bir akşam cemaate şerbet ikramında bulunulacaktır.

Ayrıca; 30 gün boyunca iftardan sonra Cumhuriyet meydanında İllizyon gösterileri, Hacivat Karagöz, Aşuk ile Maşuk, İbiş ile Kavuklu, Agah ile İbiş, Halk Dansları, Animasyonlar, Sihirbaz, Ateş Yutan Adam, Kuklalar, Palyaço, çeşitli yarışma ve gösteriler yapılacak olup, Ramazan boyunca her akşam farklı etkinliklerle hem geçmiş Ramazanlar yâd edecek, hem de Bulancaklılar hoşça vakit geçirerek, eğlenecektir.

Ramazan Ayı’nın ibadetin, toplumsal dayanışmanın, paylaşmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en yoğun yaşandığı ay olduğunu belirten Başkan Av. Kadir AYDIN ise Ramazan ve programlar hakkında şöyle dedi: “Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan Ayı, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, paylaşmanın en yoğun yaşandığı ay. Ramazan Ayı’nın bir diğer vazgeçilmezi de Ramazan eğlenceleri. Bulancak Belediyesi önündeki Cumhuriyet Meydanına kurulacak Ramazan etkinlik alanımızda Bulancaklılara bir ay boyunca unutulmaz bir Ramazan yaşatacağız. Ayrıca düzenlediğimiz bu gecelerimizle kaynaşmanın mutluluğunu yaşayacağız. Vatandaşlarımız, çocuklarımız gönüllerince eğlenecek. Hemşerilerimiz hem geçmiş Ramazanları yâd edecek hem de eğlenecek. Yine, geçen yıl başlattığımız sokak iftarları geleneğine bu yılda devam ederek halkımızla iftar sofralarında birlikte olacağız. Her mahallemizde sokak iftarını yapacağız. Nüfus yoğunluğunu da göz önüne alarak bazı mahallelerimizde iki gün ayrı ayrı noktada, bazı mahallelerimizi de iki mahalle halkını bir araya getirerek iftar soframızda ağırlayacağız. Hedefimiz geçen yıl başlattığımız sokak iftarını geleneksel hale getirerek birlik beraberlik içinde bir ramazanı daha ihya etmektir. Ben bu vesileyle, tüm hemşerilerimin ramazanını kutluyor, bu ayın tüm insanlığa ve İslam alemine huzur, mutluluk ve barış getirmesini diliyorum.”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir