Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6400 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   28 Mayıs 2013 - 18:51

Reha Beyoğlu ile dobra dobra...

Büyüt
Küçült
Reha Beyoğlu ile dobra
''Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman'' filminin başrol oyuncularından Reha Beyoğlu ile dobra dobra...

''Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman'' filminin başrol oyuncularından Reha Beyoğlu ile dobra dobra….


Yaz sezonunun açılmasıyla zaman buldukça  “Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman”  filminin başrol oyuncusu Reha Beyoğlu,  filmin tanıtımı için  Giresun şenlik, şölen ve festivallerinde hemşehrileriyle buluşuyor.

Beyoğlu; gösterime giren filmin izleme oranının çok aşağılarda kalmasıyla moralinin de bir hayli bozuk olduğu gözlerden kaçmıyor. Gittiği yerlerde Giresunlulara hem sitem ediyor, hem de durumu izah etmeye çalışıyor. Reha Beyoğlu; “Nisan ayının başında gösterime giren filme seyirci ilgisinin son derece az olması doğrusu bizi çok şaşırttı. Tarihe ışık tutan "Osman Ağa" filmini, Pendik maçına giden seyirci kadar insan izlemedi" dedi.


Giresunlulardan büyük ilgi bekliyorduk!

"Başka iller hadi neyse de, Giresun "Osman Ağa" filmine neden sahip çıkmıyor" diye hemşehrilerine sitemde bulunan Reha Beyoğlu, "Giresun, Göreleli bir sanatçı olarak bu durumdan son derece üzüntülüyüm.”diye konuştu.

Beyoğlu; çeşitli basın organlarına ve TV kanallarına da konuşan Beyoğlu, çeşitli Giresun etkinliklerinde yaptığı çarpıcı açıklamalara açıklık getirdi..

 “Hemşehrilerimizin bize daha doğrusu emeğimize destek vermelerini bekliyordum. Ben Giresunluyum. Bu filmde oyuncu olabilirim ama bir yerde Giresunlu kimliğimle bu sitemlerde bulunuyor ve hassasiyetimi ortaya koyuyorum. Sahnede yaptığım konuşmamda onlarla olmaktan gurur duyduğumu dile getirirken, bu filmde bizi yalnız bıraktıkları içinde sitem ediyorum”


Herkes Osman Ağa’yı Ali Şükrü’nün Katili Sanıyor!

“Bizim bu filmde amacımız Osman Ağa’nın kahramanlığına kara bir gölge gibi düşen Ali Şükrü cinayetinin gerçek yüzünü ortaya koyalım istedik. Çünkü, Osman Ağa bu cinayeti yalnız işlememiştir. Burada emir komuta denilen bir zincir var. Osman Ağa bu kumpasın içinde kalmıştır. Osman Ağa’nın kahramanlığı zaten bilinen bir şey. Bilinmeyen ise Osman Ağa’ın Ali Şükrü cinayetinin neresinde olduğuydu? Neden konuşturulmadan, meclise götürülmeden yaralı olarak yakalandığı halde kellesi kesildi? İşte biz, bu film ile Osman Ağa’nın bir “katil” değil, “kahraman” olduğuna dair iade-i itibarının artık gündeme gelmesini arzu ettik. Ama bizimkiler şöyle sandı: ‘Kahramanlık, girecek, vuracak, kıracak…” Ne yazık ki, Lobimiz olmadığı ve Osman Ağa’yı savunamadığımız için de ülkenin neresinde olursa olsun tarihten kime sorarsanız sorun, Osman Ağa’yı kahramanlığının dışında ülke karışıklığında Ali Şükrü’nün katili olarak biliyor. Ama gerçekler böyle değil. İşte biz bu tarihi yanılgıyı ve eksikliği gerçeklerle ortaya koymaya çalıştık.” 

Giresunlular Filmden neden Uzak Durdu?

“Ne yazık ki film, hem ülke genelinde hem de Giresunlu hemşehrilerimizden yeterli desteği görmedi. Lafa geldiği zaman Osman Ağa’nın torunlarıyız.” diyen büyük bir kitlemiz var. Kimlikte Giresun doğumlu olanlar ve İstanbul doğumlu Giresunlular olmak üzere İstanbul’da 1 buçuk milyona yakın hemşehrimiz var. Düşünün ki buna rağmen bu film 13 bin 14 bin de kaldı. Bir “Kubilay” filmi belgesel olduğu halde 50 bine ulaştı. Ha keza “Nene Hatun” filmi de 50 bin izleyicisi ile buluşan filmler arasına girdi. Bana göre Osman Ağa filmi o filmlere göre çok çok daha üstün. Kurtuluş Mücadelesinde Atatürk’ün en çok güvendiği ve en büyük destekçisi. Böyle bir filmin, bu kadar az izlenmesi, bu kadar çok bir kitlemizin olmasına rağmen yerlerde sürünmesi, sinema sektöründe alay konusu olması gerçekten çok üzücü. Ne zaman ki Giresunlular birlik olup dayanışma içine girer yöresinin kahramanına sahip çıkarsa işte o zaman biz de hedefimize ulaşmış olacağız.”

Kurumsal ve Kişisel Bazda Filme Hiç Destek Olan Yok! 

“Bu film, Kültür Bakanlığı desteğini bile almayan, ana sponsoru olmayan hiçbir destek alınmadan yapılan bir dönem filmidir. Dönem filmi demek, çok maliyetli bir film demektir. Biz bunu başardık. Filmin işletmeciliğini Özen Film, üstlendi. Şayet Özen Film, bu filmin iş yapmayacağına inansaydı buna talip olmazdı. Bu film, tarihi bir gerçeği, tarihin keskin yüzünü ortaya çıkardı. Ama şunu da açık açık söyleyeyim: “Burada kahramanlık yapmak çok kolay. Bizim Giresun milletvekilleri olsun, Nurettin Canikli de dahil, Valimiz, “Zülfiyare dokunmayın.” dediler. Nedendir tarihten böyle bir korkumuz var işte(!). Zülfiyar demek Ali Şükrü cinayeti demek. Osman Ağa’nın kahramanlıklarının yanı sıra biz Ali Şükrü cinayetinin üstündeki sis perdelerini kaldırmadığımız sürece Osman Ağa üzerindeki bazı önyargılar kalkmayacak demektir. İşte asıl gerçekler bunlar.”

Film Yeterince Tanıtıldı..Hata da Yapmadık!

“Ben öyle düşünmüyorum.Bazı kahramanlıkları yüzeysel ve kısa geçtik, hatalar olabilir. Ama kostüm olarak, mevcut dekor olarak ve mekan olarak hata yok. Sadece filmi kahramanlığa bağlamak da doğru değil…“Çanakkale Yolun Sonu” filmi de beklenenin altında kaldı. Galası bile yapılmadı. “Selam” filmi. Bazı çevreler dışında doğru dürüst reklamı bile yapılmadı. Ben bu filmi izlemeye gittim fakat bilet bulamadım. İçeri girdim kimseler yoktu. Bu bir  dayanışmadır. “Said Nursi”  filmi iade-i itibar için yapıldı. 900 bin kişi izledi. Hadi bunun 100 bin kişisini çıkın. Peki gerisi?!..İş adamlarının vs. dayanışması ve toplu bilet alınmasının sonucu, Topal Osman’ın biz Giresun’da çekimlerine başladığımızda birçok gazetede manşet televizyonlarda haber olduk. Galasını Maslak Tim’de yaptık. Bakın İstanbul’da 3 tane film Galalarının yapıldığı yer vardır. Biri; Haliç Kongre Merkezi; İkincisi: Maslak Tim; Üçüncüsü ise Lütfi Kırdar Kongre Merkezi. Biz, bu 3 yerden en çok tercih edilen Maslak Tim’de filmimizin Galasını yaptık. Galadan sonra yine birçok gazete ve televizyonlarda haber olduk. Daha ne yapmalıydık anlamıyorum?!!!”

Yurtdışı Tanıtımlarımız Olacak!

Ayrıca şu hatırlatmayı da yapmak istiyorum: Haziran ayının ikinci haftasından itibaren ABD’de New York, New Corsi ve Pensilvanya’da da film gösterime girecek. Almanya, Hollanda ve Belçika için de girişimlerimiz oldu..Osman Ağa’yı olması gereken yere taşımaya çalışıyoruz. Bu noktada elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. Öncelikle bu konuya duyarlılık gösterdiğiniz için teşekkür ederim.” 

Osman Ağa Kendi İçinde Yalnız!

“Osman Ağa’nın hayatta olan yakınları  var.Torunları var. Senaryoyu okudular, beğendiler..Ama hiç şekilde filmin yanında olmadılar.Dedelerine hassasiyet göstermediler. Bir yerlerden korkuları mı var diye de düşünmeden edemiyorum. Ya da birileri bunlara “konuşmayın, dedenizi savunmayın” mı dedi bilemiyorum..Yakınları Topal Osman ile ilgili hiçbir etkinlikte net olarak yoklar..Bizler onlardan para-pul destek istemedik.Onlara güvenerek yola çıkmadık.Dedelerini ulusal mecraya taşıdık. Onlar filmden uzak durmayı tercih ettiler. Bir telefon bile etmediler.”

Giresun’un Göbeğindeki Heykel Gereksiz!

“Eğer Topal Osman’ın iade-i itibarı için mücadele verilmeyecekse, meydandaki Topal Osman heykeli, Kale’deki Anıt orada niye var..Topal Osman’ın “Kahraman” olduğuna Giresunlu hala inanamamış. Topal Osman’ın Cumhuriyetin kuruluşundaki mücadelesini Giresunlu hala kavrayamamış.. Buradan başta Giresun Valisi ve İlçe Kaymakamları olmak üzere, Giresun Milletvekillerine, Giresun İl ve İlçe Belediye Başkanlarına ve STK'lara büyük görev düşmektedir.”  (Zeki AL)




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir