Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5197 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   11 Mayıs 2012 - 19:26

Rektör ATTAR Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN'ı Makamında Ziyaret etti.

Büyüt
Küçült
Rektör ATTAR Belediye Başkanı Av. Kadir AYDINı Makamında Ziyaret
Rektör ATTAR Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN'ı Makamında Ziyaret etti.

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmasının ardından,, ilçe ziyaretlerini gerçekleştiren Prof. Dr. Aygün ATTAR, ilçe ziyaretleri kapsamında ilçemize gelerek Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN’ı Makamında ziyaret etti.. Ziyarette Rektör  Prof. Dr. Aygün ATTAR’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer ŞENSÖZ, Bulancak UBYO Müdürü Doç. Kadir KINALIOĞLU, Yapı İşleri Daire Başkanı Köksal ÇAMALTI ve Genel Sekreter Bünyamin KAYA eşlik ettiler.

 

Ziyaretin beklenilen saatten daha geç zamanlara sarkmasından dolayı Başkan AYDIN’dan özür dileyen Rektör ATTAR’a Necip Fazıl KISAKÜREK’in “Ne hasta bekler sabahı ne taze ölüyü mezar. Nede şeytan bir günahı seni beklediğim kadar” dörtlüğünü okuyarak “Sayın hocamıza hoş geldiniz diyorum. Görevinde başarılar diliyorum. Giresun Üniversitesinin başarısı Giresun’un başarısı olacaktır. Dolayısıyla, Rektörümüzün başarılı olmasını diliyorum. Özellikle kamu görevi yapan insanların öngörülmeyen işleri, aksayan işleri, hele birde aynı günde birkaç program birden yapılıyorsa, muhakkak elde olmayan gecikmeler oluyor.” dedi.

 

Bulancak’la ilgili düşüncelerini anlatan Rektör ATTAR; “Ümit ediyorum ki Giresun Üniversitesi çok yakın bir tarihte, uluslararası camiada ismini duyuran bir üniversite olacaktır. Öte yandan Bulancak’la ilgili güzel bir gelişmemiz var. BUBYO fakülte ayarındadır.  En kısa zamanda çok iyi bir yere gelinecektir. Bulancak merkeze çok yakın bir yerdir. İleriye yönelik üniversitenin bir Bulancak kampüsünü yani fakültelerin olduğu farklı bir kampüsün Bulancak’ta olması yönünde bir düşüncem var. Hayırsever vatandaşların gayretiyle bu proje en kısa zamanda faaliyete geçecektir. Ayrıca bir de Denizcilikle ilgili bölümümüz var. Fakat yokmuş gibi gözüküyor. Bir bölüme öğrenci alabilmemiz için 3 tane öğretim görevlisi olmak zorunda. Bu bölüm zor bulunan bir bölüm olduğu için öğretim görevlisi sıkıntımız var. Kaymakamımız ve Başkanımızın güzel bir şekilde bir lobi çalışması yapmasını istiyoruz. Her tarafa haber salalım. Yeterli öğretim görevlisi bulunduğunda bizde ilana çıkalım ve bölümümüzü daha aktif hale getirelim” dedi.

 

Ziyaretten memnuniyetini belirten Başkan AYDIN; “Bulancak Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu altı ay gibi kısa sürede, Bulancak halkının katkılarıyla hayata geçirilmiş bir okuldur. Bende başlangıçta bize ekonomik katkılar sağlayan ve rahmetli abisinin ismini Okula verdiğimiz Sayın İş adamımız Veysel KARABAŞa ve katkıda bulunan tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Bu adımıza sessiz kalmayan Giresun Üniversitesi de Bulancaka Uygulamalı Bilimler Tüksek Okulu açtı. Bundan son derece mutluyuz. Biz İlçemizin iki temel çıkışının olduğunu düşünüyoruz. Ekonomik anlamda 2. Organize Sanayi (2. OSB),Yüksek Okul ve Öğrenciler. Biz öğrencileri şehrimize para kazandıran unsur olarak görmüyoruz. Şehrimize kattığı ekonomik değerin yanında sosyal ve kültürel sosyal anlamda Üniversitenin gerek akademik camia olarak, gerek öğrenciler olarak bize çok şey katacağına yürekten inanıyoruz. Okulun bildiğim kadarıyla 237 asil öğrencisi var. Giresundaki bina probleminden dolayı Giresun Yüksek Okul öğrencileriyle beraber toplamda 2000 civarında öğrencimiz var. Bu potansiyele göre ilçemizde vatandaşlarımızın yapmış olduğu yatırımlar var. Yurt binası yapanlar oldu. Yine bildiğim kadarıyla, geçtiğimiz günlerde Uluslar arası Ticaret ile ilgili bölüm açılması girişimleri olmuştu. Her şeyden önce bu öğrenci potansiyelinin düşmeden devam etmesini istiyoruz. Tabiî ki Giresundan gelen öğrencilerimiz mağduriyeti söz konusu mudur bilemiyorum ama, neticede Giresun Üniversitesinin kampüs alanını dikkate aldığımızda, Bulancak ile Giresun bir dolmuş mesafesindedir. Dolayısıyla Bulancakta ki öğrencilerin muhafaza edilmesini en azından Bulancak Yüksek Okulunun öğrenci potansiyeli bu rakamlara ulaşana kadar, bu uygulamanın devam etmesini diliyoruz.

Bulancak Yüksek okulunun yan tarafında yaklaşık 5 dönüm 5000 metrekare bir arazimiz var. Mevcut bulunan Turizm ve Otelcilik ile ilgili bölüm olduğu için bu araziye üniversitemiz tarafından yatırım programına alınıp yapılması istiyoruz. Uygulama oteli hem Giresun turizmine, okulun gelişmesine ve ilçemize katkı sağlayacağına inanıyoruz. Böyle bir çalışma olması durumunda, araziyi vermeyi şimdiden taahhüt ediyoruz. Bu adım Giresun ve Bulancakımıza yapacağı katkı dışında öğrencilerimizin pratik yapmaları için gerekli bir adım olacağını düşünüyorum. İnanıyorum ki, kurumların diyalog ve dayanışmasından bir güç ortaya çıkar. Bu güç kendi ilimiz ve ilçemizin gelişmesini tetikleyecektir. Onun için ben, bu ziyaretinden dolayı sayın rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum. Basın mensubu arkadaşlarımıza bu saatte ekibe iştirak etmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sesimizin ve diyaloglarımızın duyulmasını sağlıyoruz. Biz özelde olaya Bulancak olarak bakıyoruz ama genelde Giresun ilimizin tamamını bir bütün olarak görüyoruz, Eynesil den Piraziz e Çamoluk tan Tirebolu ya kadar her tarafının büyümesi bizim büyümemiz anlamına geliyor. Dolayısıyla büyümenin de orantılı olması gerekiyor. Nasıl vücudumuzdaki organlar orantılı olarak yaratılmışsa, mesela burnumuz kulağımızdan fazla büyürse hoş bir görüntü olmaz. Kalkınmanın da bu orantı doğrultusunda devam etmesi son derece güzel olur. Sayın Hocamızın söylediği Bulancak da kampüs alanı düzenlenmesi bizi son derece heyecanlandırmıştır” dedi.

 

Rektör ATTAR Başkan AYDIN’a teşekkürlerini belirterek, Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksek Okuluna gitmek üzere Belediyemizden ayrıldı.

 





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir