Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6701 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   29 Mart 2012 - 18:56

Rektör Prof. Dr. Aygün ATTAR' ın Basın Açıklaması

Büyüt
Küçült
Rektör Prof. Dr. Aygün ATTAR ın Basın
Yüksek Öğretim Kurulu'nun(YÖK) önerdiği adaylar arasında Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün yaptığı tercihler sonucunda, 28.03.2012 tarihinde Giresun Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmış bulunmaktayım.

-BASIN AÇIKLAMASI-

Yüksek Öğretim Kurulu'nun(YÖK) önerdiği adaylar arasında Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün yaptığı tercihler sonucunda, 28.03.2012 tarihinde Giresun Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanmış bulunmaktayım.

Beni bu göreve uygun görerek atanmamı sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız’a, YÖK Başkanı Prof. Dr. Sayın Gökhan Çetinsaya’ya ve YÖK Genel Kurul Üyelerine, üniversitemizin değerli akademisyenlerine ve varlıklarını hep yanımda hissettiğim kendi çocuklarım kadar değerli gördüğüm ve sevdiğim öğrencilerimize, ayrıca kutlamaları ve destek mesajları ile beni onurlandıran değerli bakanlarımız ve milletvekillerimize çok teşekkür ederim. Bu gün ulusal gazetelerde yayımlanan haberlerde ve çok değerli kalem sahiplerinin köşe yazılarında Rektör atamamla ilgili genel memnuniyetle birlikte üzerinde durulan önemli bir husus da Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin daha da pekiştirilmesi yönündeki beklentilerdir ki bu da bu doğrultudaki sorumluluğumuzu fazlasıyla arttırmaktadır. Ülkemizin ister Asya isterse de Avrupa coğrafyasında hak ettiği şekilde ve bilimsel araştırmalar ışığında daha da öne çıkması için çok çalışacağız çünkü Türkiye’nin güçlü olması tüm Türk cumhuriyetleri ve Türkçe konuşan toplulukların güçlü olması demektir. Bunun idrakindeyiz ve bu doğrultuda bugüne kadar yaptığımız gibi canla başla çalışacağımıza hepinizin huzurunda tüm içtenliğimle söz veriyorum   

 GİRESUN ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ’İN YÜKSELEN VE PARLAYAN YILDIZI OLACAKTIR.

Giresun Üniversitesi, daha henüz yapılanmasını sürdüren, akademik ve idari kadrosunu, bina ve diğer fiziki altyapılarını oluşturmaya çalışan, yeni bir üniversite. Kuşkusuz yeni üniversitelerin gelişimini sağlayan faktörlerden birisi Tıp Fakültesi’dir. Dolayısıyla bir taraftan ihtiyaca göre yeni fakülteler kurmak, kurulu bulunan fakülte ve yüksek okullarımıza ilave bölümler açmakla birlikte, görev dönemimdeki en önemli önceliğim; Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kadroları, bina ve öğrencileriyle birlikte yapılandırmak ve bünyemize katmak olacaktır.

Ancak üniversitemizi ötekilere benzetmeden farklılaştırmak, daha ayrıcalıklı ve özel hale getirmek de bir başka hedefimiz olacaktır. 

Bu amaçla Giresun Üniversitesi, öncelikle Karadeniz’e kıyı ülkelerin devletleri, Türk Cumhuriyetleri ve bu ülkelerin üniversiteleri ile işbirliği yaparak bir bölge üniversitesi kimliğine kavuşacaktır. 

Bunun için önceki yıllarda kuruluşuna katkıda bulunduğum Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi KARASAM, yeniden daha etkin bir konumda yapılandırılarak faaliyete geçirilecektir.

 En kısa zamanda faaliyete geçmesini hedeflediğimiz yeni strateji merkezlerinde dünya ülkeleri ile Türkiye arasında politik, ekonomik, kültürel işbirliğinin sürekli geliştirilmesi ve iyileştirilmesi amacıyla bilimsel araştırmalar ve çalışmalar yapılacak, bunlar da kullanılabilir veri ve bilgi haline getirilecektir.

Üniversite olarak ilimizin (Giresun’un) isminin uluslararası literatürde yer alması, yalnız şehrimizin değil, ülkemizin reklamı olacağı için, Üniversitemiz bünyesinde Karadeniz ve Hazar Havzası Araştırmaları Enstitüsü kurmayı amaçlamaktayım. 

 Giresun Üniversitesi, ulusal ve uluslararası düzeyde katılımlara açık paneller ve sempozyumlarla adından söz ettirecek ve ayrıca kentin sosyal, kültürel, ekonomik yönden gelişmesine katkı sunacaktır.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki; bir kadın ve anne olarak da bu göreve getirilmem bir anlam içeriyor. Rektörlük görevim sürecince bu anlamdaki sorumluluklarımı unutmayacağım ve üniversitemizde başta kadına yönelik şiddetin önlenmesi olmak üzere kadınlarımız için topluma yönelik sosyal politikalar oluşturulacaktır. Yine bugüne dek kendime ilke edindiğim gibi, görevim sırasında şehit ve gazi ailelerine kol kanat germeyi sürdüreceğim.

Değerli basın mensupları…

Görevimin daha ilk gününde Giresun halkına Giresun Üniversitesi’ni kısa süre içinde her anlamda Karadeniz’in parlayan ve yükselen yıldızı yapmak, ardından da dünyanın saygın üniversiteleriyle yarışır hale getirmek için söz veriyorum.

Bunun için de top yekün bir seferberlik ilan ediyorum. 

Başta siyaset kurumu olmak üzere; milletvekillerimizi, Sayın Valimizi, belediye başkanlarımızı, yerel yöneticilerimizi,  sivil toplumu kuruluşlarını, esnaflarımızı, yurtiçi ve yurtdışındaki Giresunluları ve basın-yayın kuruluşlarını elbirliği ve güç birliği yapmaya, bizim çabalarımıza ortak olmaya çağırıyorum.

Zaman kaybetmek çok şey kaybetmektir. Olmadığını düşündüğüm ama varsa dahi dargınlıklarımızı, küskünlüklerimizi, farklılıklarımızı bir an önce unutarak kalkınma ve gelişmemizi sağlayacak olan Giresun Üniversitesi’nin etrafında kenetlenmeliyiz.

Giresun Üniversitesi’ni; Osman Ağa gibi Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli görevler üstlenmiş ataları olan, tarihi kahramanlıklarla dolu Giresun’a yakışan bir üniversite yapmak, boynumuzun borcudur. 

Giresun kirazın anavatanı, fındığın başkenti… İnşallah kısa sürede bu slogana üniversite de ilave olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle benden önce görev yapmış değerli arkadaşlarıma hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, Giresunlu hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunarım.                                                    

 

                              Prof. Dr. Aygün ATTAR

                         Giresun Üniversitesi Rektörü





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir