Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7403 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   28 Temmuz 2013 - 03:32

Restorasyon Devam Ederken İbadetler Mescit'de Yapılıyor

Büyüt
Küçült
Restorasyon Devam Ederken İbadetler Mescitde
Kuşluhan köyü eski cami’nde Restorasyon çalışmaları olması nedeniyle vakit namazları Kuşluhan köyü Kalkınma ve Yardımlaşma Derneğinin bir bölümü mescit haline getirilerek ibadetler düzenli olarak sürdürülüyor.

Restorasyon Devam Ederken İbadetler Mescit’de Yapılıyor.

Kuşluhan köyü eski cami’nde Restorasyon çalışmaları olması nedeniyle vakit namazları Kuşluhan köyü Kalkınma ve Yardımlaşma Derneğinin bir bölümü mescit haline getirilerek ibadetler düzenli olarak sürdürülüyor.

Köyümüz İhtiyar heyetinden Gürsel GÜNDOĞAR; ‘Kuşluhan köyü eski camii köyümüzün en eski taş yapılarından biridir. 1900’lü yıllarda yanan camimiz yine aynı yıllarda yeniden yapılmasında köyümüzün kadınlarının büyük katkıları olduğunu, kadınların derelerden şeleklerle taş taşıyarak caminin inşa edilmesinde büyük katkıları olduğunu belirti.
 
GÜNDOĞAR zamanla yıpranan eskiyen cami’nin restore edilmesi gerekiyordu, Giresun Özel idare ve halkın işbirliği ile camimizin restorasyon işlemini başlattık. Şu an cami kullanılacak durumda olmaması nedeniyle Kuşluhan köyü Kalkınma ve Yardımlaşma Derneğinin bir bölümünü mescit haline getirilerek ibadete açtık. Vakit namazları ve teravi namazları şu an mescitte kılınmaktadır. Bayram Namazı da burada mescide kılınacaktır. Mescidimizin küçük ve köyümüzde başka bir cami nin daha olması münasebetiyle bayram namazının yeni cami de yoğun olabileceğini ve Eski Cami imamı Necati ORAL’ın mescitte camiimizin eksikliğini hissettirmemektedir. Dedi.

Haber: Bulancak Ajans




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir