Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12960 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   27 Şubat 2012 - 10:07

Sabır ve kararlılık kazandı

Büyüt
Küçült
Sabır ve kararlılık
Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen futbolda şike duruşmasında 23 tutuklu sanığın savunması tamamlandı. İçlerinde Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü ve Asbaşkanı Coşkun Çalık'ın da bulunduğu 7 kişi tahliye edildi.

Sabır ve kararlılık kazandı

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen futbolda şike duruşmasında 23 tutuklu sanığın savunması tamamlandı. İçlerinde Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü ve Asbaşkanı Coşkun Çalık'ın da bulunduğu 7 kişi tahliye edildi.

Aldığımız haberlere göre bu gece saat 3 sıralarında 3 kişinin tahliyesini isteyen savcının bu talebine karşılık mahkeme heyeti yaptığı değerlendirmede tahliye edilecek isimleri 7'ye çıkardı.

Mahkeme Heyeti, Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, altyapıkoordinatörü Cemil Turan, Eskişehirspor eski teknik direktörü Bülent Uygun, Sivasspor başkanı Mecnun Odyakmaz, Giresunspor eski Asbaşkanı Coşkun Çalık, Giresunspor eski Başkanı Ömer Ülkü ve masör Mehmet Yenice'nin tahliyelerine karar verdi. Başta Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere 16 sanığın tahliye talepleri ise reddedildi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, bundan sonraki duruşmanın 26-30 Mart tarihlerinde yapılacağını açıkladı. 4 gün sürecek olan duruşmada tutuksuz sanıkların da ifade vereceğini açıklandı.

Karar saat 5 sularında açıklanırken, Metris'te Giresunspor Asbaşkanı Coşkun Çalık'ı gün boyu bekleyen ailesi, dostları ve Giresunlu taraftarlar büyük bir sevinçle mutlu anlar yaşadı. Karar sevinç gösterileriyle karşılandı.

Bu saatlerde Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Eren ve Giresunspor eski asbaşkanı İsmail Türkoğlu, Çalık'ın ailesi ve sevenleriyle Metris Cezaevi'nde bulunan Coşkun Çalık'ı alarak, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ömer Ülkü'yü karşılamak için yola çıktı. Ülkü, ekip tarafından Beylikdüzü'nde, yakınları tarafından ve sevinç gözyaşlarıyla karşılandı.

"SABIR VE KARARLILIK KAZANDI"

Konu ile ilgili bir beyanatta bulunan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, sabrın ve kararlılığın kazandığını söyledi.

Turan yaptığı açıklamada, arkadaşlarının tahliyesine ziyadesiyle sevindiğini, bugünü aylardan beri beklediklerini ve tahliyenin şimdilik beklentilerine karşılık geldiğini dile getirdi. Hasan Turan şöyle konuştu:

"Giresunspor Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ülkü ve Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi, aynı zamanda Asbaşkanı Coşkun Çalık arkadaşlarımız Giresunspor’umuza hizmet etmeye çalışırken bu yol kazasına uğradıklarını defalarca beyan etmiştim. Ben arkadaşlarımın masumiyetine sonuna kadar inanıyordum. Mahkemenin bu kararı şimdi vermiş olması, benim evvelden beri beklentilerimin hep bu yönde olduğu gerçeğini sadece destekler. Bu durumda tabii ki sevinç ve mutluluk büyüktür. Allah başka keder vermesin. Tutuklu bulunan hemşerilerimizin de bir an önce aile ve özgürlüklerine kavuşmalarını umut ediyorum.

Arkadaşlarımızın aileleri, dost ve sevenlerinin de büyük bir mutluluğu yaşadıklarını görüyor ve bu mahkemelerin neticesinin kesin bir beraatle sonuçlanmasını diliyorum.

Arkadaşlık ve dostluk sadece iyi günde değil, zor günde de sürdürülmesi gereken bir bağ olduğuna inanıyorum.
Toplumumuzun ve hemşerilerimizin iyiliği için çalışan herkesin yanında olmaya devam edeceğimi de ayrıca ifade etmek istiyorum. Hepimize geçmiş olsun."

Hasan Turan, Ömer Ülkü ve Coşkun Çalık’ın tahliyelerinden duyulan sevinci dost ve hemşerilerimizle paylaşmak için 27 Şubat Pazartesi akşamı Giresun Federasyonu’nun Merter’deki merkezinde bir toplantıdüzenleyecek

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir