Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5485 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   17 Nisan 2012 - 19:00

Sabri Öztürk'ün Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Büyüt
Küçült
Sabri Öztürkün Kutlu Doğum Haftası
Ak Parti Giresun il Başkanı Sabri Öztürk'ün Kutlu Doğum Haftası Mesajı

KUTLU DOĞUM HAFTASI

 

           Bu yıl Kutlu Doğum Haftasının ana teması “Hz. Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku” dur. Sevgili Peygamberimiz, oluşturduğu toplumun harcını sevgi, saygı ve kardeşlik ile yoğurmuştur. İnsanlık gerçek kardeşliği ondan öğrenmiştir. O, bizleri de kardeş olmaya davet etmiş ve şöyle buyurmuştur. “Müslüman Müslümanın kardeşidir, ona zulmetmez, onu düşmana teslim etmez. Kim bir Müslüman kardeşinin ihtiyacını giderirse, Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümanın sıkıntısını giderirse, Allah da kıyamette onun bir sıkıntısını giderir. Kim de bir Müslümanın ayıbını örterse, Allah da kıyamette onun bir ayıbını örter” ( Buhari, Mezalim 3; Müslim, Birr 58) buyurmuştur.

            Hz. Muhammed (asm) bize kardeşliği öğreten kişidir. Bize kardeşliğin sadece bir söylem olmadığını, tüm dinleri, tüm ırkları, tüm renkleri ve tüm ayrımları aynı kardeşlik havuzunda toplamayı bize O gösterdi ve öğretti.

           Bugün İslam Aleminde mazlumiyetlerin yaşanması, akan gözyaşının ve kanın bir türlü durmaması, bu kardeşlik ikliminin yaşanamamasından veya ihlal edilmesinden kaynaklanmaktadır. Bu gözyaşını, acıları ve zulümleri dindirmenin yolu ise Hz. Muhammed’in (sav) kardeşlik ahlakından beslenen insanların bir olması, beraber olması ve en önemlisi hakiki manada kardeş olmasından geçmektedir.

            Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgi peygamberi Hz. Muhammed (sav); yoksulun korunmasını, fakir fukaranın gözetilmesini, komşu hakkına riâyet edilmesini, çevrenin temiz tutulmasını, kıyamet kopsa dahi bir ağacın dikilmesini, kadınların ve çocukların korunmasını buyurarak kardeşlik hakikatini bünyesinde ve toplumunda yaşatmış ve bizleri de bu kutlu yolun yolcusu olmaya davet etmiştir.

           Bizler ancak O‘nun (sav) yolunda yürüdükçe, ideallerimizde hedeflediğimiz topluma ulaşmamız mümkün olacaktır. “Bir insanın kurtuluşuna vesile olan, bütün insanlığı kurtarmış olur” diyerek, bizlere diger-gâmlık ufkunu işaret eden Hz. Muhammed (sav)’in bu tavsiyesi istikametinde hareket ettikçe, hem şahsî, hem de toplumsal hayatımızda emniyet ve huzuru yakalamamız kolaylaşacaktır. O’nun (sav) mesajının gönüllerde yankı bulması, kardeşlik bağlarıyla kenetlenip yek-vücut olarak geleceğimizi inşa etmemize vesile olması en büyük temennimizdir.

           Bu vesileyle, hayatlarımıza hayat bahşederek varlığıyla bütün asırları ışıklandıran Kutlu Peygamberimiz, Hz. Muhammed (sav)’in mübarek doğumunu en kalbi duygularla tebrik ediyor, Kutlu Doğum Haftası’nın, hayatımızda açacağımız yeni çığırlara ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

 

 

                                                            Av. Sabri ÖZTÜRK

                              AK PARTİ Giresun İl Başkanı



 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir