Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6540 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   12 Ekim 2011 - 14:55

Şahin,Eğitimde Başarılı Olanlar Ödüllendirilecek

Büyüt
Küçült
Şahin,Eğitimde Başarılı Olanlar
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin eğitimde başarı gösterenlerin kendisi tarafından ödüllendirileceğini söyledi.

Vali Şahin’in başkanlık yaptığı toplantıya, Vali Yardımcısı Vekili Piraziz Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Milli Eğitim Müdürü Halit Azizoğlu, diğer Milli Eğitim Yetkilileri ile Danışma Kurulu Üyeleri, Kaymakamlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.
Vali Şahin açılış konuşmasında şunları söyledi;
“ÖSS ve LGS’de istenilen seviyede değiliz. Bu durum beni gücendiriyor. Başarıyı arttırmak için okul müdürü, öğretmen, okul aile birlikleri ve veliler birlikte hareket etmelidir. Bu konuda birlikte hareket ederek hedefe koşmak gerekir.Kaymakam ve Milli Eğitim yetkililerine de çok büyük görev düşmektedir. İdareciler konunun sürekli takipçisi olmalı ve denetim mekanizmasını iyi işletmelidirler. Başarılı Kaymakamı, Milli Eğitim Müdürünü, okul müdürünü, öğretmeni, öğrenciyi ödüllendireceğim"

Vali Şahin, Öğrencilerin kendilerini ifade edemediğini belirterek, "Giresun Türkçesi mükemmel ama çocukların kelime hazinesi çok kısıtlı.200-250 kelime ile günlüklerini geçiriyorlar.Bir kişinin kendisini ifade edebilmesi çok okumaya bağlıdır. Bu nedenle çocuklara kitap okuma alışkanlıkları mutlaka kazandırmamız lazım. Türkiye’de okur yazarlık oranında 21’inci sıradayız. Göreve ilk başladığımda konunun önemine değinerek bu konuya ağırlık verilmesini istemiştim. Piraziz Kaymakamımız kısa sürede hedefi yakaladı ve ilçesinde okuma-yazma bilmeyen vatandaş bırakmadı. Kendisini kutluyorum. Bu konuya hassasiyetle eğilmenizi istiyorum. Burada en fazla yük Halk Eğitim Müdürlüklerine düşüyor. İlçelerde okuma-yazma bilmeyenler tespit edilerek bunlara yönelik kurslar açılsın. Gerekirse evlerine gidilerek mutlaka okuma-yazma öğretilsin.”ifadesini kullandı.






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir