Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4772 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   19 Temmuz 2013 - 21:15

Sahne 2 Ağustos'da Giresunluların

Büyüt
Küçült
Sahne 2 Ağustosda
Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından, Ataevler Yılmaz Akkılıç Parkı'nda, Anadolu Arastası çatısı altındaki 45 dernek tarafından oluşturulan Ramazan Sokağı'nda Giresunlular yine fark yaratıyor.

SAHNE 2 AĞUSTOS’DA BURSA GİRESUNLULARIN

 

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından, Ataevler Yılmaz Akkılıç Parkı’nda, Anadolu Arastası çatısı altındaki 45 dernek tarafından oluşturulan Ramazan Sokağı’nda Giresunlular yine fark yaratıyor.

 

 

Anadolu Arastası bünyesinde yer alan hemşeri derneklerinin hem kültürlerini hem de yörelerinden getirdikleri ürünleri paylaşmalarını sağlayan Ramazan Sokağında, Bursa Giresunlular derneği tarafından oluşturulan Giresun tanıtım standı büyük beğeni topluyor.

 

Giresunlular standında Giresun’un görsel güzelliğinin yanı sıra, kültürel değerlerinin de ön plana çıktığı gözlerden kaçmazken, dernek yöneticilerinin Ticaret’ten ziyade Giresun’a değer katmak için oluşturdukları stant, Bursalılar tarafından ilgi ile takip ediliyor.

 

GİRESUN’DAN YETERLİ DESTEĞİ GÖREMEDİK

 

Konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan Bursa Giresunlular Derneği yönetim kurulu başkanı Üzeyir Aktaş, standı oluştururken Giresun’un tanıtımına katkı sağlamayı düşündüklerini belirtirken “Nilüfer Belediyesi tarafından Bursa’da bulunan hemşeri derneklerine güzel bir imkan sunuldu. Bizde burada ticaretten ziyade 160.000’ni Giresunluların oluşturduğu 3 Milyon nüfuslu Bursa’ya Giresun’u en güzel nasıl tanıttırızın telaşına düştük. Sayın valimizin de Giresun’un turizmi için yapmış olduğu açılımı fırsat bilerek bizlere yardımcı olmasını istedik. Ancak gel gör ki Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin ve müracaat edebileceğimiz diğer bir kuruluş olan Giresun Belediyesinden gerekli tanıtım numunesini, yeterli ilgi ve alakayı göremedik. Yanlış anlaşılmasın! Var da vermemezlik yapılmadı. Giresun’u tanıtacak doküman kalmamış! Büyük ihtimalle Valiliğin ve Belediyenin tanıtımları dönemsel, onu dönemi de biz kaçırdık sanırım. Boşuna şöyle yaylalarımız var, şöyle tarihi yerlerimiz var diye kimse TV ekranlarında boy göstermesin. Amacı Giresun’u tanıtmak olan kurum ve şahsiyetler ekranlarda kendilerini tanıtacaklarına biraz Giresun’u tanıtmalılar.” dedi.

 

 

GİRESUN’A DEĞER KATANLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ

 

Ülkemizde şuanda Giresun denilince akla ilk olarak Fındığın geldiğini söyleyen Aktaş “Fındık denildiğinde önceden akla Fiskobirlik gelirdi, bugünlerde Fiskobirlik hangi hayallerin peşinde onu bilmiyoruz. Ama Fiskobirlik hem ticari açıdan hem de Giresun’un Markası olduğundan Fındığın tanıtımını yapmakla mükelleftir. Bu örneklerimizi çoğaltabiliriz. Sonuç olarak Giresun sevdalıları iline ve değerlerine kendileri sahip çıkmalıdırlar. Nasrettin hocanın dediği gibi “El elin eşeğini türkü çağırarak ararmış.’

 

 

GİRESUN’UN TANITIMINI TÜM YURDA YAYLAMALIYIZ

 

Giresun’un yerinde tanıtımının yanı sıra, metropol şehirlerde tanıtımına ağırlık verilmesi gerektiğini söyleyen Aktaş “Giresun’daki yetkililerimiz gördüğümüz kadarıyla Feshane Giresun Günleri ile İstanbul’da Giresun’un tanıtımına büyük önem verirken diğer büyükşehirlerde; başta Bursa olmak üzere Ankara, İzmir, Antalya gibi şehirlerde bunu biraz göz ardı ediyorlar. Yetkililerimizin artık gurbetteki hemşerilerimiz ile irtibat halinde olup Giresun’un gelişimi için onlar ile iş birliği yapmaları gerekmektedir” açıklamasında bulundu.   

 

 

2 AĞUSTOS’DA SAHNE GİRESUNLULARIN

 

Öte yanda Ramazan ayı boyunca iftarın hemen ardından başlayan programlar süresince her gece bir dernek kendi kültürünü tanıtırken, 2 Ağustos 2013 Cuma gecesi de sahnenin Giresunlulara ait olduğu öğrenildi.

 

Halk oyunları ve yöresel türkülerin yanı sıra, görsel Showlar ile de renkli bir gece hazırlığı içerisinde olunduğu bildirildi.

 

Erdal Avcı www.giresunhavadis.net

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir