Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6979 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   10 Haziran 2013 - 11:55

Said Ercan: Gezi Parkı Olaylarında 300 Bin Fotoğraf Paylaşıldı

Büyüt
Küçült
Said Ercan: Gezi Parkı Olaylarında 300 Bin Fotoğraf
USMED Genel Başkanı Said Ercan: Gezi Parkı Olaylarında 300 Bin Fotoğraf Paylaşıldı

Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı Sait Ercan, TRT Haber’de son zamanlarda gündemden düşmeyen Taksim Meydanı’nda ve Gezi Parkı’nda çıkan olaylar hakkında açıklamalar yaptı.

“Uzun zamandan beridir Sosyal medyayı analiz ediyorsunuz, son Gezi Parkı olaylarıyla ilgili de analiz yaptınız. İsterseniz o analizden başlayalım, neler çıktı ortaya?” sorusuna Uluslararası Sosyal Medya Derneği olarak yaptıkları akademik araştırmaları anlatan Said Ercan, Sosyal Medya ve Siyaset Çalışma Gruplarının yayınladıkları rapora dikkat çekerek sözlerine başladı. Raporda Meclis’te tüm milletvekillerinin twitter adreslerini incelediklerini söyleyen USMED Başkanı Said Ercan, sosyal medyayı tek taraflı iletişimden çift taraflı iletişime geçişin adı olarak tanımladı.

Geleneksel ve ana akım tarafından eskiden bilginin tek taraflı verildiğini, sosyal medyayla kullanıcıların ürettiği içerikle bu algının değiştiğini söyleyen USMED Başkanı Said Ercan, Gezi Parkı vesilesiyle meydanlara çıkan toplumda yaşananları, resimleri, videoları ve belgeleri kullanıcıların ürettiğini belirtti. Facebook’taki durum güncellemelerinin dahi kullanıcılar tarafından belirlendiğini, ama bu içerikte müthiş bir bilgi kirliliğinin de oluştuğunu söyledi.

“Gençler dertlerini sosyal medyayla anlatmak istiyorlar”

Bilgi kirliliğinin oluşmasının olayları provoke edecek şekilde büyüdüğünü söyleyen USMED Başkanı Said Ercan, hiç istemediğimiz üzücü hadiselerin yaşandığını söyledi. Meclisteki milletvekillerinin sadece 301′inin twitter adresi kullandığını belirten USMED Başkanı Said Ercan, 6 tane ilin (Rize, Bilecik, Çankırı, Kırşehir ve birkaç il) twitter’da hiç temsil edilmediğini belirtti.

Gençlerin tüm dertlerini sosyal medyayla anlattıklarına dikkat çeken USMED Başkanı Said Ercan, siyasetçilerin twitter’i çok aktif kullanmaları gerektiğini belirtti.

“Siyasetçilerin Twitter’ı çok daha aktif kullanmaları gerekiyor”

Fotoğraf paylaşım sitesi Instagram‘ın Türkiye’de çok fazla yaygın kullanımda olan sitelerin arasında olmamasına rağmen Gezi Parkı hashtag’iyle 185.000 fotoğraf paylaşıldığını, diğer yan başlıklarla birlikte 300.000 fotoğraf olduğunu söyleyen USMED Başkanı Said Ercan, bu fotoğrafların kullanıcılar tarafından üretildiğini belirtti. Dünya TT listesinde, en çok konuşulan başlıklar sıralamasında ilk 7 başlığın sadece Türkiye’den olduğu bir zamana girdiğimizin altına çizen Said Ercan, en çok Türkiye’den twitlerin yazıldığını belirtti.

“Gezi Parkı olaylarının en çok büyümesinin nedeni, twitter’daki paylaşımlardır”

Gezi Parkı olaylarının en çok büyümesinin nedeninin twitter’daki paylaşımlar olduğunu söyleyen USMED Başkanı Said Ercan, USMED olarak kullanıcıları sahte hesaplarla sürekli uyardıklarını belirtti. Son olaylarda birçok ünlü, kendisinin farkında olmadan kendi hesabından twitler atıldığına dair şikayetlerin arttığını söyleyen Said Ercan, takipçi programlarından takipçi satın alınmaması noktasında, sosyal medyayı doğru kullanmak gerektiğini söyledi.

“Sosyal Medyada Taraf olmaya iteleniyorsunuz”

Redhack’in (Kızıl Hackerlar Birliği) 1997 yılında kurulan, kendilerini Marksist ve Sosyalist olarak tanımlayan hacker grubunun sosyal medyada nelerin yapılabileceğini gördüklerini belirten Said Ercan, basın açıklamalarını Gezi Parkı olaylarından 4 gün sonra bilerek yaptıklarını söyledi. Sosyal medyanın provokasyona çok açık bir alan olduğu için basın açıklamasını hemen yapmadıklarını belirten Said Ercan, tepkilerin sadece çevre eleştirisi olmadığı anlaşılınca olayların seyrinin değiştiğini söyledi.

“Okullarda Sosyal Medya okur-yazarlığı bir ders olarak verilmeli”

Eylemler boyunca dünyaya bir mesaj vermeye çalışan çeşitli grupların #Occupygezi ve#occupyturkey başlıklarında twitler yazdıklarını, #Occupygezibaşlığının normal bir başlık olduğunu ama #occupyturkey başlığında “Türkiye’yi İşgal Et” başlığıyla olayları provoke etmek isteyenlerin Türkiye’yi işgal et derken ne yapmak istediklerinin ortada olduğunu söyleyenUSMED Başkanı Said Ercan, sosyal medya okur-yazarlığının okullarda bir ders olarak verilmesi gerektiğini söyledi.

Haber: Yunus Emre Tozal





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir