Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 18162 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   15 Kasım 2020 - 15:07

Şebinkarahisar'ın Çocukları Doğduğu Toprakları unutmayıp vefa örneği sergiliyor!

Büyüt
Küçült
Şebinkarahisarın Çocukları Doğduğu Toprakları unutmayıp  vefa örneği


Ziraat Mühendisi Gül Turhan tarafından 2019 yılında Sosyal Medya'da oluşturulan" Toprağın Çocukları Hareketi"Çığ gibi büyüyerek 2020 yılında Sivil Toplum Örgütü statüsüne geçerek TOÇDER (Toprağın Çocukları Ağaçlandırma Derneği ) çatısı altında Şebinkarahisar'ın merkezini,mahalleleri,köyleri ve çevresini  ve hatta ilerleyen zamanda kardeş ilçeler Alucra,Çamoluku daha güzel yarınlar için hazırlıyor...
2019 yılında Şebinkarahisar çevresini ağaçlandırmak için oluşturulan "Toprağın Çocukları" faliyetine dönemin Kaymakamı Sn.Taner Tengir'den tam destek gelmiştir. Grup tamamen bu faaliyetlere destek olmak isteyen gönüllü üyelerden oluşmuş,sosyal medya aracılığı ile bağış kampanyası başlatılarak  elde edilen bağışların ilk kısmı ile 300 adet ıhlamur ve  300 Adet ceviz fidanı alınmıştır...
Ihlamurlar Tamzara mahallesi mezarlığına,yüksekokul içindeki cami çevresine ve bazı kurumların bahçelerine;ceviz fidanları ise Biroğul mahallesi Çay mevkiine dikilmiştir.
Dikim yapılan her alana damlama sulama hattı çekilmiş,fidanların çapa,gübre,kazık çakma gibi işlemleri de yapılarak ağaçların bakımı da sağlanarak,takip edilmektedir...
Ayrıca yine grup kurucusu tarafından yetkili kurumlarla görüşülerek kuşburnu ve meşe tohumları temin edilerek ilçeye gönderilmiştir.Bu tohumlar Birdal Çoşkun ,eşi ve kızı tarafından çamur topları içine yerleştirilerek Birdal Çoşkun,muhtar Tuncay Sarıkaya,Erkal Çalık ve ilçenin emektar fotoğraf sanatçısı Ali Osman Demirci tarafından grubun sosyal medya hesabı üzerinden üyelere canlı yayın yapılarak kale üzerine atılmıştır.
Bu faaliyetlerin amacı, dikilen her fidandan ilerde elde edilecek ürünlerin gelirlerinin kaymakamlığın ve belediyenin ilçe halkına verdiği hizmetler için destek olabilmek..
2020 yılı ekim ayında da,TOÇDER (Toprağın Çocukları Ağaçlandırma Derneği) kurululuşundan bu güne henüz iki  ay geçmiş olmasına rağmen, bu süre içinde Şebinkarahisar ilçesine ve  çevresine değer katmak için 1000 adet mavi servi ve 200 adet ekolojiye uygun farklı türlerde 2 mt.boyunda  fidan temin ederek ilçeye naklini sağlamıştır.Dernek başkanı Gül Turhan ve yardımcısı Mahmut Tonbul da fidanlarla birlikte ilçeye gelerek, Belediye başkanı Sn.Şahin Yılancıyı ziyaret etmiş, fidanların dikim alanlarının belirlenmesi ve başkandan hem bu fidanların dikimi,hem de bundan sonraki yapılacak faaliyetler için destek sözü almışlardır.
Son temin edilen fidanlardan 120 adet'i Şebinkarahisar Devlet hastahanesi bahçesine Hastahane Müdürü Sedat Kesmez ve hastane personeli ile , 148 adeti Şebinkarahisar Ara Güler Caddesi (Hastahane Yolu) güzergahına Belediye Başkan'ı  Şahin Yılancı ile Park ve Bahçeler müdürlüğü ekibi ile,30 Adeti Ekecek köyü Mezarlık ve çevresine Köy Muhtarı Osman Akkuş ve köy halkı ile toprakla buluşturulup "Geleceğe Nefes" olurken, geriye kalan fidanlar dernek yöneticileri Ünsal Çalık,Recep Ertürk ve Erkal Çalık tarafından ilçe halkına yapılan duyurularla,gönüllü gençlerden oluşan bir ekiple 14-15 kasım 2020 tarihlerinde (hava durumu müsait olursa) Tarihi Müftü Mahallesi Mezarlığı çevresinde toprakla buluşmak ve derneğin sloganı ile söylemek gerekirse ''GÖKYÜZÜNE ŞİİRLER YAZMAK''için gün sayılmaktadır.
Ayrıca yine TOÇDER in temin ederek gönderdiği 30 gül ve Kül çalısı da ,Avutmuş İlkokulu ve Şebinkarahisar Yatılı Okul bahçesine Okul müdürü ,Öğretmen ve Öğrencilerden oluşan ekip  ile çocuklara doğa sevgisi ve bilincini aşılamak amacıyla toprakla buluşturulmuştur.
TOÇDER yetkililerinden edinilen bilgiye göre,200 adet yine karışık fidan kamyona sığmadığı için gönderilememiş,o fidanlar da en yakın zamanda nakledilerek,başkanın uygun gördüğü yerlere dikimi sağlanacaktır.
Yeni kurulan dernek TOÇDER sadece ağaçlandırma ile kalmamış,Çasmak üyesi(Çanakkale Motorlu Arama ve Kurtarma Derneği kurucularından olan,arama kurtarma uzmanı, dernek başkan yardımcısı MAHMUT TONBUL tarafından ŞEBİNKARAHİSAR,ALUCRA ve ÇAMOLUK ilçelerini kapsayan ayrıntılı bir AFAD PROJESİ oluşturularak kaymakamlığa sunulmuştur.Bu proje ile ilgili olarak Afad Daire Başkanı ile de görüşülerek gönüllü bir ekip oluşturulduğunda ,eğitimler ve gerekli başka konularda her türlü desteğin verileceği sözü de alınmıştır.
Yöneticiler tarafından TOÇDERin daha fikir aşamasında olan birçok projesi olduğu,derneğin yavaş,sağlam ve emin adımlarla resmi ve sivil kurumlarla,hemşehrileri ile omuz omuza,yürek yüreğe yürümek istedikleri söylenmiştir.
Haber : Yavuz KAYACIK

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir