Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7802 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   16 Temmuz 2011 - 19:14

Şehit Eker'in Terhisine 20 Gün Vardı!

Büyüt
Küçült
Şehit Ekerin Terhisine 20 Gün
Diyarbakır Silvan'da şehit olan 13 askerden biri olan Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker terhis olmak için gün sayıyordu. Emrah şehit olmasaydı 20 gün sonra teskere alacak memleketine dönecekti.

Şehit Eker'in Terhisine 20 Gün Vardı!

Diyarbakır Silvan’da şehit olan 13 askerden biri olan Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker terhis olmak için gün sayıyordu. Emrah şehit olmasaydı 20 gün sonra teskere alacak memleketine dönecekti.

Yavuz Kemal Belde Belediyesinde şoför olarak çalışan Sadık Eker’in 4 çocuğundan biri olan Emrah Eker’in terhis olmak için gün saydığı öğrenildi.  Baba Eker, şehit oğlu Emrah ile en son 15 gün önce telefonla görüştüğünü ve 20 gün sonra sağ olarak karşılamaya hazırlandıklarını söyledi.  Baba Eker, “ Emrah Ramazan Bayramında teskere almayı planlıyordu. Bu yüzden yakın zamanda da izine gelmemişti,” dedi.

Ancak olmadı. Emrah 15 gün önce telefonla görüştüğü babasına “ Operasyondan döndük. Bir arkadaşım kollarımda şehit oldu. Ben şehit olamadım, nasip olursa bir sonraki operasyonda şehit olacağım,” diyerek ailesinden helallik istedi.

O anda yanan anne baba yüreğine ateş, Diyarbakır’dan gelen haberle düştü. Emrah, söylediği ve istediği gibi şehit olmuştu. Yavuzkemal Beldesindeki evine ve köyüne Türk Bayrakları asıldı.

Annesi Medine Eker ise metanetini korumaya çalışarak “ İki kız iki erkek evladım var. Emrah’ım şehit oldu. Bir oğlum daha var. O da askere gidecek. Gerekirse bu vatan için o da şehit olsun,” şeklinde konuştu.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Baba Sadık Eker’i telefonla arayarak başsağlığı diledi.

ALİ KAYA HABER-GÖRELE (alikayahaber@gmail.com)





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir