Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5170 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   19 Eylül 2012 - 18:51

Şehit ve Gazilerimiz Anıldı.

Büyüt
Küçült
Şehit ve Gazilerimiz
Gaziler Günü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün İlimize gelişinin 88. yılı, bugün ilk olarak Atapark'ta yapılan törenle başladı.

       Anlamlı Kutlama

            Gaziler Günü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün İlimize gelişinin 88. yılı, bugün  ilk olarak Atapark'ta yapılan törenle başladı.               Mülki İdare Amirleri, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının saat 09.00’da Atapark’ta Atatürk Anıtı’na çelenkleri sunması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törene, Vali Dursun Ali Şahin, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Milletvekili Selahattin Karaahmet, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu,Ağır Ceza Reisi Mustafa Şahin, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Vali Yardımcıları Fethi Yorulmaz ve Yüksel Çelik, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selahattin Acara ,İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve kalabalık halk topluluğu katıldı.               Atapark’taki törende günün anlam ve önemini belirten  konuşmayı. Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı adına Yüzbaşı Burak Deniz şunları söyledi.               “Bugün bayrağımız alabildiğine dalgalanıyorsa, düşman çizmesi değmiyorsa vatan toprağına, bağımsızlığımızı bu vatan için gözünü kırpmadan kahramanca can veren şehitlerimize ve birer abide gibi aramızda yaşayan gazilerimize borçluyuz.                Dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de topraklarımızın üzerini kara bulutlar kaplarsa, sizden görüp geliştirdiğimiz yüreğimizdeki vatan sevdasıyla size layık evlatlar olduğumuzu göstermekte tereddüt etmeyeceğiz.               Kahraman Türk Ordusunun her neferi, sizden emanet aldığı cennet vatanın bağımsızlığını tehdit eden tüm mihraklara karşı sizler gibi, kanının son damlasına kadar yılmadan mücadele edecektir. Gönderimizde dalgalanan şanlı bayrağımızın rengine damarlarımızdaki her damla kan feda olsun.”               Atapark’taki tören 19 Eylül İlkokulundan bir öğrencinin şiir okumasıyla sona erdi.      

 

 


Bayrak Vali Şahin’e Teslim Edildi


            19 Eylül Atatürk’ün Giresun’a gelişinin 88. Yıl dönümü ve Gaziler günü kutlamaları Atapark’taki törenin ardından Liman Sahasında devam etti.               Atatürk’ün denizden Giresun’a gelişini canlandıran Türk Bayrağı, bir tekne ile limana intikal eden 2 mücahit tarafından Vali Dursun Ali Şahin’e teslim edilirken Kaleden 3 pare top atışı yapıldı. Limandaki gemiler ve motorlar sirenlerini çaldı.                Törende, Atatürk’ün Giresun’a gelişinin temsili canlandırıldı. Liman sahasındaki törende konuşan Belediye Başkan Kerim Aksu;               Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun’a gelişinin 88. yılını ve Gaziler Gününü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “İşgal edilmemiş Anadolu coğrafyasının bu gözü kara vatan sevgisini namusu bilen millet yolunda ölümü onur bilenlerin şehri Giresun’un bir evladı olmanın onuruyla bu günü yaşıyorum.”şeklinde konuştu.  

Sizler Bizim Baştacımızsınız

Şehit Aileleri ve Gazilerle yemekte bir araya gelen Vali Dursun Ali Şahin, “Sizler bizim baş tacımızsınız. Devlet olarak her zaman yanınızdayız” dedi.   Vali Şahin, Atatürk’ün Giresun’a gelişi ve Gaziler Günü münasebetiyle şehit yakınlarına ve gazilere bir yemek verdi. Yemek sonrası bir konuşma yapan Vali Şahin, Eylül ayının önemli bir ay olduğunu belirterek “Büyük Önder Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazilik unvanı bu ayda verilmiştir. Yine 88 yıl önce Atatürk ilimizi ziyaret ederek şereflendirmiştir. Bu sebeple Eylül ayı bizim için önemli bir aydır” dedi.   Son terör olaylarından duyduğu üzüntüyü de dile getiren Vali şahin “Bu topraklar vatan, bayrak ve kutsal değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz tarafından bizlere emanet edilmiştir. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen şer güçler dün olduğu gibi bugün de yok olmaya mahkumdur. Sizlerin derdi bizim derdimizdir. Sizler bizim baş tacımızsınız. Devlet olarak her zaman yanınızdayız” diye konuşmasını tamamladı.   Türkiye Harp Malülleri Şehit ve Gaziler Giresun Şube Başkanı Erol Uslubaş’ta, yemeğin düzenlenmesinde desteklerinden dolayı Vali Şahin’e ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.   Sahra Restoran da  verilen yemeğe şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Vali Yardımcıları Fethi Yorulmaz, Yüksel Çelik, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selahattin Acara, İl Emniyet Müdür Hikmet Bulak, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Fatma Aysun Tellioğlu ve daire müdürleri katıldı.      

 

 


Şehit ve Gazilerimiz Anıldı.

 

              19 Eylül Gaziler Günü “ Bulancak Cumhuriyet Meydanında yapılan törenle kutlandı.

             

Saat 09:00 da Cumhuriyet Meydanı tören alanında çelenklerin konulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. Törene, Kaymakam Tayfur ELBASAN, Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN, Garnizon Komutanı Kıdemli Binbaşı Saadettin ŞAHİN, İlçe Emniyet Müdür Vekili Nizamettin KESKİN, Jandarma Üsteğmen Gökhan KURGAN, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 



Törenin ardından Kaymakam Tayfur ELBASAN,   Garnizon Komutanı Kıdemli Binbaşı Saadettin ŞAHİN, Jandarma Üsteğmen Gökhan KURGAN ve Piraziz İlçe Müftüsü Mesut ÖZTÜRK Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN’ı makamında ziyaret ettiler.




 

Misafirlerine ikramda bulunan Başkan AYDIN, Şehit ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle andığımız bu günde Şehit ve Gazilerimize olan saygı ve şükranları paylaşmaktan memnuniyetini belirterek. “Yurdumuzda vatanımızın, milletimizin, devletimizin, bayrağımızın varlığını, dolayısıyla istiklal ve hürriyetimizi, milletçe namus ve şerefimizle yaşıyor olmamızı borçlu olduğumuz şehit ve gazilerimize rahmet ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir