Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6132 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   16 Mart 2012 - 19:02

Şehitler Günü ve Çanakkale Mesajı

Büyüt
Küçült
Şehitler Günü ve Çanakkale
Sayın Valimizin 18 Mart Çanakkale ve Şehitler Günü Mesajı:

Sayın Valimizin 18 Mart Çanakkale ve Şehitler Günü Mesajı:   Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna Ya Rab! Ne güneşler batıyor…   Bugün; Çanakkale Zaferi’nin 97. yılını kutlamanın mutluluğunu ve aynı zamanda kutsal değerlerimizi korumak için canını feda etmekten çekinmeyen   aziz şehitlerimizi anma günü olan “Şehitler Günü’nü” idrak etmenin onurunu yaşıyoruz.   18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Zaferi, tarihimizin altın sayfalarına sönmemek ve solmamak üzere nakşolmuştur.   Aziz şehitlerimizin kanlarıyla kazanılan Çanakkale Deniz Zaferi’yle; kıyılarımıza kadar gelen işgalci güçlere, ecdadımız büyük bir yenilgi tattırmıştır.Teknolojik üstünlüğe sahip güçlü düşman ittifakı, Türk milletinin özgürlüğüne duyduğu derin bağlılık ve kahramanlık duyguları karşısında bir işe yaramamış ve mağlup olmaktan da kurtulamamıştır.   Çanakkale! Türk milletinin, birlik ve dirlik içinde olduğu müddetçe; feragat ve dayanışma duygusuyla, iman ve mücadele ruhuyla, her türlü badireyi atlatabilecek iradeye sahip olduğunun ispatıdır.   Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; milletimizin kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, milletimizin bekasını eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, üstün hayatın sahipleri aziz şehitlerimiz, Çanakkale’de dünyada eşi benzeri olmayan destanlar yazmışlardır.   Bizlere bu toprağı vatan yapan şehitlerimiz,  bağımsızlığımız ve bölünmez bütünlüğümüzün,  ülkemizin huzur ve güvenliğinin sağlanması, milli çıkarlarımızın savunulması için canlarını feda ederek en üst mertebeye ulaşmışlardır.
 
Bugün Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında huzur ve güven içerisinde başımız dik olarak yaşıyorsak, bunu kutsal hayatın sahipleri şehit ve gazilerimize borçluyuz.   Bu anlamlarla yetişen gençlerimiz, ecdadımıza ve şehitlerimize bir vefa borcu ve geleceğimizin de teminatı olacaktır.   Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi´nin 97.yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü´nde bu toprakları bize vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.   Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Cenab-ı Allah hepsinden razı olsun.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir