Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5261 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Mart 2013 - 18:47

Şehitlerimize Saygı İçin Giresun Kalesinde Toplandılar

Büyüt
Küçült
Şehitlerimize Saygı İçin Giresun Kalesinde
Şehitlerimiz tüm yurtda olduğu gibi Giresunda da çeşitli etkinlikler ile anılıyor.

18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde şehitlerimizi törenle andık. İlimizdeki anma töreni Giresun Kalesi’ndeki Şehitlik Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

 

Törene; Vali Dursun Ali Şahin, Jandarma Garnizon ve Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Rektör Yard. Mahir Kadakal, Vali Yardımcıları Fethi Yorulmaz, ve Ahmet Yılmaz, İl Jandarma Komutan Vekili Jan. Yarbay Mustafa Gezer, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, AK Parti İl Başkanı Av. Sabri Öztürk,  askeri ve mülki erkân, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile vatandaş ve öğrencilerin katıldı.

 

Kale’deki tören saat 09.00’da, Vali Dursun Ali Şahin Jandarma Garnizon ve Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan ve Belediye Başkanı Kerim Aksu Giresun Şehit Aileleri Dayanışma Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Giresun Şubesi’nin Şehitlik Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı, ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

 

Tören; Askeri Manganın, Saygı Atış’ından sonra Vali Dursun Ali Şahin, İl Jandarma Komutanı Jan. Albay Selahattin Acara, Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez, Şehitlik Defteri’ni imzalamalarıyla sona erdi.

 

Şehitlik Defteri’ni imzalayan Vali Dursun Ali Şahin, deftere şunları yazdı:

 

“Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?

 

Şuheda fışkıracak toprağı sıksan şuheda!”

 

Canlarıyla kanlarıyla topraklarımızı vatanlaştıran Aziz Şehitlerimiz,

 

18 Mart Şanlı Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünde ve Şehitler Günü’ nde sizlerin manevi huzurunuzdayız.

 

Bu cennet vatanda hür, bağımsız ve onurlu  yaşamamızın bedelini mübarek canlarınızla ödediniz. Milletimiz size minnettardır. Rahat ve huzur içinde olunuz. Yüce şehitlik makamınız nedeniyle aziz vatanımızın bütünlüğü ve yüce milletimizin bağımsızlığı için şu anda da dualarınızı duyuyoruz. Devletimizi ve milletimiz size şükran duygularıyla doludur.

 

Aziz şehit, Türk milletinin  geçmişte de günümüzde de var olması ve ülkemizin bekası için  canını seve seve  feda etmekten  çekinmedin. Ulusumuzun tarihin her safhasında onurla yer almasını sağladın. Bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı bize armağan ettin. Bu toprakları bize vatan yaptın. Kutsal bildiğimiz emaneti sonsuza dek koruyacağız.

 

“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,

 

Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”

 

Her karışı sanlarınızla sulanmış bu yüce vatanda hür ve bağımsız olarak hayatımızı sizlere borçlu olduğumuzu bir an bile hatırımızdan çıkarmadan, şanlı bayrağımızın gölgesinde başımız dik, huzur ve güven içinde geleceğe bakıyoruz.

 

Sizlerin fedakarlığına layık nesiller olarak daha güçlü bir Türkiye yaratmak ve insanımızın güvenini yükseltmek azim ve kararlılığı içindeyiz.

 

Çanakkale Zaferi dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, Yüce Türk Milletinin Kurtuluş Savaşının ilk meşalesinin tutuşturulduğu, kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı, eşsiz bir mücadele olmuştur.

 

Bu duygularla aziz vatanımızın korunması için tarihin her döneminde vatan ve bayrak uğruna, hayatlarının baharında seve seve canlarını feda eden ve cananlarından vazgeçip cepheye koşarak makam ve rütbelerin en yücesi olan şehit mertebesine erişen  başta ulu önder Atatürk  ve silah arkadaşları olmak üzere vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna  hayatlarını feda eden  aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi rahmet minnet ve şükranla anarken, aziz hatıraları önünde ve manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz.”




Bulancak' ta Şehitler gününü anma programı

İlçemizde "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma" günü, saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.


     Cumhuriyet Meydanında yapılan törenin ardından, Kaymakam Tayfur ELBASAN, Özel Harekât Tabur Komutanı Kıdemli Binbaşı Saadettin ŞAHİN, Jandarma Yüzbaşı Erdal KISA ve Emniyet Müdürü Hüseyin UĞURELLİ, Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN’ı makamında ziyaret ettiler.             

             Sabiha Raşit Özdemir Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin hazırlamış olduğu anma Programı, saat 10.00’da 75. Yıl Halk Kütüphanesi  Tiyatro Salonunda düzenlenen etkinliklerle devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, “Çanakkale ve Şehitlerimiz” Oratoryosu ve Kahramanlık Türkülerinin adından program ödül töreni ile sona erdi.

            

            





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir