Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6378 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Mart 2012 - 19:03

Şehitlerimizi Saygı İle Andık

Büyüt
Küçült
Şehitlerimizi Saygı İle
18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde şehitlerimizi törenle andık. İlimizdeki anma töreni Giresun Kalesi'ndeki Şehitlik Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde şehitlerimizi törenle andık. İlimizdeki anma töreni Giresun Kalesi’ndeki Şehitlik Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.   Törene; Vali Dursun Ali Şahin, İl Jandarma ve Jandarma Garnizon ve Bölge Komutan Vekili Albay İsmail Çetinbaş, Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Vali Yardımcıları Fethi Yorulmaz, Cengizhan Aksoy ve Ahmet Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Emekli Tuğgeneral Mustafa Serdar Ekizoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, siyasi parti temsilcileri,  askeri ve mülki erkân, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile vatandaş ve öğrencilerin katıldı.   Kale’deki tören saat 09.30’da, Vali Dursun Ali Şahin, İl Jandarma ve Jandarma Garnizon ve Bölge Komutan Vekili Albay İsmail Çetinbaş, Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez, Giresun Şehit Aileleri Dayanışma Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Giresun Şubesi’nin Şehitlik Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı, ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.   Tören; Askeri Manganın, Saygı Atış’ından sonra Vali Dursun Ali Şahin, İl Jandarma ve Jandarma Garnizon ve Bölge Komutan Vekili Albay İsmail Çetinbaş, Belediye Başkan Vekili Hayati Tökez, Şehitlik Defteri’ni imzalamalarıyla sona erdi.   Şehitlik Defteri’ni imzalayan Vali Dursun Ali Şahin, deftere şunları yazdı:   “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”   “Canlarıyla topraklarımızı vatanlaştıran aziz şehitlerimiz,   Türk vatanının ve milletinin ebedi varlığı,   devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden siz şehitlerimizi, Çanakkale Zaferinin 97´inci yıl dönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz.   Her karışı kanlarınızla sulanmış bu yüce vatanda hür ve bağımsız olarak hayatımızı sizlere borçlu olduğumuzu bir an bile hatırımızdan çıkarmadan, şanlı bayrağımızın gölgesinde başımız dik, huzur ve güven içinde geleceğe bakıyoruz.   Bizlere emanet ettiğiniz ve üzerinde sonsuza kadar hür yaşayacağımız kutsal vatan topraklarını korumak, gelecek nesillere, huzur ve güven içinde yaşayabilecekleri bir ülke bırakabilmeden büyük amacımızdır.   Vatan, millet, bağımsızlık ve insani değerler uğruna rütbelerin en yücesi olan şehitlik mertebesine ulaşarak, adlarınızı tarihe altın harflerle yazdıran sizlerden aldığımız güçle uğruna can verdiğiniz değerleri, kıymetli emaneti sonsuza dek yaşatacağız.   Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, asil kanlarını bu topraklara akıtarak ebediyete ulaşan siz aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.   Ruhunuz şad olsun.”                                 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir