Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6342 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   22 Eylül 2011 - 18:57

Selahattin Karaahmetoğlu' ndan Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
Selahattin Karaahmetoğlu ndan Soru
CHP Giresun Mv. Selahattin KARAAHMETOĞLU'nun Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunmuş olduğu soru önergesidir.

TBMM BAŞKANLIĞINA 
 

      Aşağıdaki sorularımın Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü gereğince Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.  
 
 

                                         Selahattin KARAAHMETOĞLU

                                                Giresun Milletvekili 

      Giresun Üniversitesi 5662 Sayılı kanun ile 17.05.2007 tarihinde Tıp Fakültesini kurmuş ve halen öğrencileri Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde eğitimlerine devam etmektedir.

      Giresun halkı sağlık hizmetini sınırlı devlet hastanesi ve personeli ile sağlık çalışanlarının üstün ve özverili gayretleri ile ulaşmaya çalışmaktadır. Giresun ilinden yıl içinde yaklaşık 22 bin yurttaşımız çevre illerdeki tıp fakültesi hastanelerinden sağlık hizmeti almak zorunda kalmaktadır. Öğrencileri yaklaşık 300 km ötedeki Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim görmektedirler. Tıp Fakültesi hastaneleri bir Üniversitenin gelişimi ve dolayısı ile o ilin gelişimi açısından büyük önem arz etmektedir. Yıllar boyunca büyük çabaya rağmen önünde sürekli engeller çıkarılarak geciktirilmiş Tıp Fakültesi; yerleşkesi, hastane binası teknik ve fiziki altyapı desteği konularında yalnız bırakılmış fakat bu imkanlar çevre illerimize sağlanmıştır.  

1.Ülkemizde kurulu bulunan 64 adet tıp fakültesinin kaçı kendi kampüsün’de eğitim verme olanaklarından yoksundur? 

2.Öğrencilerine 300 km uzaklıkta farklı bir üniversitenin tıp fakültesinde eğitim veren başka bir üniversite var mıdır? 

3.Ülkemiz  tıp fakültelerinin kaçının Tıp Fakültesi hastanesi yoktur? 

4.Tıp Fakültesi hastanesinin kurulamayışının arka planında iller arasında yaşanan bir çekişmenin etkisi var mıdır? 

5.Tıp Fakültesi Hastanesinin Giresun’a kazandırılmayarak Giresun’un gelişmesine ve kalkınmasına ciddi anlamda mani olunduğu gerçeğinden haberdar mısınız? 

6.Devletin kurumlarının diğer illerin üniversitelerine tanınan imkanları; söz konusu Giresun Üniversitesi olduğunda esirgediğini biliyor musunuz? 

7.Tıp fakültesi dekanlığı ve öğretim üyelerinin çalışma odalarının hemen üzerinin derslik olarak kullandırıldığını ve akademik kadronun Giresun Üniversitesinden uzaklaşması için çeşitli baskı metotları uygulandığını biliyor musunuz? Bu nedenlerle Tıp Fakültesi akademik kadrolarının diğer illeri tercih ettiklerini biliyor musunuz? 
 

 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir