Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5811 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Ekim 2011 - 18:49

Selahattin KARAAHMETOĞLU' ndan Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
Selahattin KARAAHMETOĞLU ndan Soru
CHP Giresun Milletvekili Selahattin KARAHMETOĞLU' nun 6111 Sayılı Kanun ile İl Özel İdaresi ve Belediye sürekli işçi kadrolarında çalışan personelin diğer kurumlar taşra teşkilatlarına hizmetli olarak atanması konusunda Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunmuş olduğu soru önergesi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

         Aşağıdaki sorularımın anayasa ve meclis içtüzüğü gereğince  Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.  

Selahattin KARAAHMETOĞLU                   Giresun Milletvekili    

     6111 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile sosyal sigortalar ve genel sağlık  sigortası kanunu ve diğer bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında kanun ile İl Özel İdareleri ve belediyelerin sürekli işçi kadrolarında çalışan ihtiyaç fazlası olarak değerlendirilen personel; Karayolları, Milli Eğitim ve Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatlarına atanmalarını düzenleyen 166. Maddesi ile 4857 sayılı İş Kanunu ile 5393 Sayılı Belediye Kanunu ile düzenlenmiş hakları göz ardı edilerek görüşleri alınmadan çalışma alanları, ihtisas alanları dikkate alınmayarak büyük bir mağduriyet ile karşı karşıya bırakılmışlardır. Kamu çalışanları, çalışma koşulları, özlük hakları göz ardı edilerek, bağlı bulundukları sendikalara dahi sorulmadan kanun gücü ile sürgüne ve işsizliğe zorlanmaktadırlar.Buna ilişkin olarak:

   1.İl  Özel İdareleri ve 2947 Belediye düşünüldüğünde işçi kadrolarındaki ihtiyaç fazlalığı tespiti yapılmış mıdır? Bu tespitler yapılmadan bir kanuni düzenleme yapılması doğru mudur?

   2 Belediye ve İl Özel İdarelerinde sürekli işçi norm kadrosunda istihdam edilen işçi sayısı ve istihdam edilen toplam işçi sayısı ne kadardır?

   3.Belediyelerdeki ve İl Özel İdarelerindeki ihtiyaç fazlası olarak kabul edilen personelin diğer kurumlara zorla atanması ve mevcut belediye hizmetlerinin kadrolu personel dışında yaklaşık 250 bin civarında taşeron işçi ile yürütülüyor olması bir çelişki olarak değerlendirilemez mi?

   4..Nüfusu hızla artan kentlerimizde personel eksikliği nedeniyle belediye hizmetlerinin aksamaması için taşeron işçi çalıştırma yönteminin yaygınlaşacağı görüşüne katılıyor musunuz?

   5. IMF’nin belediye bütçelerini daraltma talebinin bu yöndeki  kanuni düzenleme ihtiyacını ortaya çıkardığı iddiasına katılıyor musunuz?

   6.4857 Sayılı İş Kanununda belirtilen ‘eşit davranma ilkesi’ ile ırk,dil,din,mezhep,cinsiyet,siyasi düşünce,felsefi düşünce nedeniyle ayrımcılık yapılamayacağı belirtilmiştir.Norm fazlası olarak görülmeyen fakat belediyelerce ihtiyaç fazlası olarak düşünülen personelin tespitinin hangi kriterlere göre yapılacağını biliyor musunuz? Belediyelerin bu personelin tespitine ilişkin olarak subjektif değerlendirme yapmasının önüne nasıl geçilebilecektir?

   7. İkamet ettiği ilden, ailesinden çalıştığı işyerinden kendilerine sorulmadan atamaları yapılacak işçilerin beş iş günü içinde yeni işlerine başlamaları kanun yoluyla zorunlu hale getirilmesi bir insan hakları ihlali olarak değerlendirilemez mi?



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir