Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10184 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Ocak 2012 - 11:54

Selahattin Karaahmetoğlu' ndan Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
Selahattin Karaahmetoğlu ndan Soru
Sayın Milletvekilinin Giresun Üniversitesinde vekaleten yürütülen rektörlük görevine ilişkin olarak YÖK tarafından yapılan yeni bir görevlendirme olup olmadığına dair Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunmuş olduğu soru önergesi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini bilgilerinize arz ederim. Saygılarımla.

Selahattin Karaahmetoğlu

Giresun Milletvekili

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi sorunu 20.09.2011 tarihinde, Giresun Üniversitesi Rektörlüğünün vekaleten yönetilmesi ile ilgili sorularımız ise 4.10. 2011 tarihinde TBMM Başkanlığına sunulmuştur. İç tüzük gerekçesi ile iade edilen soru önergelerimiz iade gerekçeleri dikkate alınarak düzeltilmiş ve 15.11.2011 tarihinde TBMM Başkanlığına tekrar sunulmuştur. Her iki soru önergemize Başbakanlık tarafından henüz cevap verilmemiş olmakla birlikte bahsettiğimiz sorunları 17.11.2011 tarihinde TBMM Genel Kurulunda gündem dışı yapmış olduğum konuşma ile de gündeme getirmeye çalışmıştım. Buna ilişkin olarak;

1.Giresun Üniversitesinin 19 aydır vekaleten yönetilmesi Yüksek Öğretim Mevzuatının hangi maddesine dayanarak sağlanmaktadır?

2.Giresun Üniversitesinin vekaleten üst üste 3’üncü 6 aylık döneminde vekil rektörlük görevini yürüten kişi hakkında YÖK tarafından yeniden atanmasına dair bir işlem yapılmış mıdır? YÖK tarafından yeniden yetki verilmemiş ise hangi hukuki gerekçeye dayanarak söz konusu görevi halen yürütmektedir?

3.Üniversiteleri vekil rektör ile yönetmek istemediği iddia edilen yeni YÖK Başkanının, Giresun Üniversitesine asaleten bir rektör atanması konusunda, hukuki sürece uygun hareket etmesi siyasi baskıyla engellenmekte midir? Eski ve yeni YÖK yönetiminin Giresun Üniversitesinin gelişimini kasten engellediği konusundaki eleştiriler tarafınıza da ulaştırılmakta mıdır?




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir