Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5319 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Mart 2012 - 18:49

Selahattin Karaahmetoğlu' ndan Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
Selahattin Karaahmetoğlu ndan Soru
Giresun Milletvekilimiz Selahattin Karaahmetoğlu 2011 yılı Haziran Temmuz Ağustos aylarında atamaları yapılan ve Eylül ayında göreve başlayan öğretmenlerin bir yıl sonunda özür grubundan tayin hakları olmasına rağmen göreve Eylül başında başlamaları ve bir kaç gün nedeniyle bir yıl daha tayin isteyememelerini ayrıca lise son sınıflarındaki YGS ve LYS sınavlarına hazırlanmak üzere sağlık raporu ile uzun süre okula devam etmeyen öğrencileri Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e sordu

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü gereğince Milli Eğitim Bakanı  Sayın Ömer DİNÇER tarafından sözlü olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

 

  Selahattin KARAAHMETOĞLU

Giresun Milletvekili

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile özür grubunda bulunup yer değiştirme talebinde bulunacak öğretmenlerimizden son atandıkları görev yerlerinde en az bir yıl görev yapmış olmaları istenilmektedir. 2011 yılı haziran, temmuz ve ağustos aylarında Bakanlık kadrolarına ilk defa ataması yapılan ve eylül ayı itibari ile göreve başlayan öğretmen adaylarının 45000 civarında olduğu belirtilmektedir. Bunlar arasından özür grubunda bulunup tayin isteyecek öğretmenlerimiz 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 2013 Ocak ayında yer değiştirme hakları da ortadan kalktığı için ancak iki yıl sonra 2013 Ağustos ayında yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. Buna ilişkin olarak:

Atamalarının yapıldığı tarihlerde değil de eylül ayında göreve başlamak bu öğretmenlerimizin tercihi olmadığına göre ve iki yıl zorunlu olarak atandıkları ilde kalacaklarını bilselerdi belki de tercih yapmayacakları da düşünülür ise artık bu öğretmenlerimizin eşlerinden çocuklarından ailelerinden 1 yıl daha fazladan ayrı kalmalarını vicdanen kabul edebilir misiniz?Eşinden, çocuğundan yüzlerce hatta binlerce kilometre uzakta olup en meşru hakkını talep eden bir öğretmenin bu durumunu nasıl bir istismar konusu yapacağını açıklar mısınız?Ülkemiz geleceğini yetiştiren eğitimcilerimizin bu mağduriyet ile psikolojik bir çöküntüye uğramaması, aile bütünlüğü ile mesleği ve çalışma hakkı arasında seçim yapmaya zorlanmamaları ve birkaç gün ile bu haklarından mahrum kalmamaları için bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?  
 


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

 

              Aşağıdaki sorularımın Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü gereğince Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından sözlü olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

 

 

 

                                                                      Selahattin KARAAHMETOĞLU

                                                                      Giresun Milletvekili

 

 

Eğitim sistemimizin sürekli niceliğiyle yorumlandığı son dönemlerde, yeni bir bakanla eğitim sistemi konusunda sil baştan 4+4+4 gibi yeni bir düzenleme yapılmaktadır. Asıl olan eğitimin kalitesi ve nitelik sorunudur. Yapılan değişikliklerin doğru planlanmadan apar topar yapılması ve uzmanlara sorulmaması sonucunda  faydadan çok zarar getirmesi söz konusudur.

 

      

1.Lise son sınıflarda YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sınavlarına hazırlanmak için son 2-3 yılda sağlık raporu alma yoluyla okula uzun süreli devam etmeyen öğrenci sayıları konusunda bir          istatistiki bilgiden haberdar mısınız?

2.Bu sağlık raporlarının özel ve devlet sağlık kuruluşlarından para karşılığı   verildiği yönünde tarafınıza da  bilgi ulaşmakta mıdır?                                        




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir