TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü gereğince Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından sözlü olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.
Selahattin KARAAHMETOĞLU
Giresun Milletvekili
Milli Eğitim Bakanlığı, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile özür grubunda bulunup yer değiştirme talebinde bulunacak öğretmenlerimizden son atandıkları görev yerlerinde en az bir yıl görev yapmış olmaları istenilmektedir. 2011 yılı haziran, temmuz ve ağustos aylarında Bakanlık kadrolarına ilk defa ataması yapılan ve eylül ayı itibari ile göreve başlayan öğretmen adaylarının 45000 civarında olduğu belirtilmektedir. Bunlar arasından özür grubunda bulunup tayin isteyecek öğretmenlerimiz 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 2013 Ocak ayında yer değiştirme hakları da ortadan kalktığı için ancak iki yıl sonra 2013 Ağustos ayında yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. Buna ilişkin olarak:
Atamalarının yapıldığı tarihlerde değil de eylül ayında göreve başlamak bu öğretmenlerimizin tercihi olmadığına göre ve iki yıl zorunlu olarak atandıkları ilde kalacaklarını bilselerdi belki de tercih yapmayacakları da düşünülür ise artık bu öğretmenlerimizin eşlerinden çocuklarından ailelerinden 1 yıl daha fazladan ayrı kalmalarını vicdanen kabul edebilir misiniz?Eşinden, çocuğundan yüzlerce hatta binlerce kilometre uzakta olup en meşru hakkını talep eden bir öğretmenin bu durumunu nasıl bir istismar konusu yapacağını açıklar mısınız?Ülkemiz geleceğini yetiştiren eğitimcilerimizin bu mağduriyet ile psikolojik bir çöküntüye uğramaması, aile bütünlüğü ile mesleği ve çalışma hakkı arasında seçim yapmaya zorlanmamaları ve birkaç gün ile bu haklarından mahrum kalmamaları için bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü gereğince Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından sözlü olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.
Selahattin KARAAHMETOĞLU
Giresun Milletvekili
Eğitim sistemimizin sürekli niceliğiyle yorumlandığı son dönemlerde, yeni bir bakanla eğitim sistemi konusunda sil baştan 4+4+4 gibi yeni bir düzenleme yapılmaktadır. Asıl olan eğitimin kalitesi ve nitelik sorunudur. Yapılan değişikliklerin doğru planlanmadan apar topar yapılması ve uzmanlara sorulmaması sonucunda faydadan çok zarar getirmesi söz konusudur.
1.Lise son sınıflarda YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sınavlarına hazırlanmak için son 2-3 yılda sağlık raporu alma yoluyla okula uzun süreli devam etmeyen öğrenci sayıları konusunda bir istatistiki bilgiden haberdar mısınız?
2.Bu sağlık raporlarının özel ve devlet sağlık kuruluşlarından para karşılığı verildiği yönünde tarafınıza da bilgi ulaşmakta mıdır?