Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5479 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   23 Mayıs 2013 - 10:32

SGK Hizmet Binası Açıldı

Büyüt
Küçült
SGK Hizmet Binası
İlimiz Merkezdeki yenilenerek modern hale getirilen Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Binası açılışı bugün Vali Dursun Ali Şahin ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan tarafından yapıldı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’in Meclis Genel Kurulundaki yasama çalışmaları nedeniyle  açılışa katılamadığını belirten  SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, konuşmasına Sayın Bakanımızın selam ve sevgilerini ileterek başladı. SGK’nın son yıllarda çok önemli değişim ve dönüşümler geçirdiğini belirten Başkan İlhan, “ Sosyal güvenlik reformuyla büyük reformlara imza attık, değişimler geçirdik. 2006 yılında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığını tek çatı altında birleştirdik. Farklı sosyal güvenlik kurumuna tabi vatandaşları eşit haklardan yararlanması için  tüm halkımızı genel sağlık sigortasına kavuşturduk. Türkiye olarak hızlı bir şekilde bu reformu uygulamaya geçirdik. Mali açıdan da bu reformun olumlu etkilerini yavaş yavaş görmeye başladık. Sosyal Güvenlik Kurumu olarak bütçeden %40 pay alıyoruz. Bu payın %30’unu sağlık hizmetlerine harcıyoruz. Sosyal Güvenlik alanında iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. Dinamik bir kurum olan SGK olarak  vatandaşımıza hizmet için durup dinlenmeden çalışıyoruz. Bu hizmetleri yapmada SGK hizmet binalarımız büyük önem arz ediyor. Bütün illerimizdeki hizmet binalarını yeniledik. Bunlara ek olarak ilçelerde de Sosyal Güvenlik Merkezleri açtık. Bunlardan biride Espiye’deki hizmet binamız. Sosyal Güvenlik anlamında hizmetleri daha yakına getirmek ve vatandaşa en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Çalışma arkadaşlarımız mesai gözetmeksizin çalışıyor. Bu hizmet binasının yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SGK’nın SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığını kurumlarını içinde barındıran bir  kuruluş olduğunu belirten Vali Dursun Ali Şahin, “Bu 3 kurum birleşerek Sosyal Güvenlik Kurumu şemsiyesi altında toplandı. Bu birleşmenin yanı sıra Genel Sağlık Sigortasına geçişte bu alanda yapılan en önemli reformlardan biri. Vatandaş memnuniyetini sağlamak amacıyla  yapılan bu reformlar meyvelerini veriyor. Sağlıkta vatandaş memnuniyeti %39’lardan %80’lere çıktı. Bugün açılışını yaptığımız hizmet binamızın yanı sıra 4 büyük ilçemizde de  hizmet binalarının açılmış olması sevindirici. SGK’da  e-devletin yaygın olarak kullanılması vatandaş memnuniyetini de getirdi. E-devlet sayesinde hem işlemler hızlandı, hem de kolaylaştı. Ankara ziyaretlerimizde Sayın Bakanımızdan kayıt dışını en aza indirmek için 5 müfettiş göndermesini istedim. Sayın Bakanımızın gönderdiği müfettişlerle ilimizdeki kayıt dışını %55’lerden %30’lara çektik. Kayıt dışını aşağıya indirmek son derece sevindirici.Bu hizmet binamız yaklaşık 1,5 milyon Liraya mal oldu. Binanın dışının güzelliği içinde çalışanlara da yansıyarak inşallah güzel hizmetler sunacaklar. Diğer ilçelerimizde açılacak binalarla da hizmet vatandaşın ayağına getirilecek. Hizmet Binamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların Ardından açılış kurdelesi Vali Dursun Ali Şahin, SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca ile diğer yönetim kurulu üyeleri, Vali Yardımcısı Yüksel Çelik ve SGK İl Müdürü Mehmet Fatih Görentaş tarafından kesildi.

Açılışa Vali Yardımcıları Yüksel Çelik ve Ahmet Yılmaz, SGK Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca ve Başkanlık yetkilileri ile AK Parti İl Başkanı Av. Sabri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, bazı daire müdürleri, çevre illerin SGK müdürleri ve SGK çalışanları da hazır bulundu.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir