Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6022 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Mart 2013 - 02:15

Şifader Tıp Bayramını Kutladı.

Büyüt
Küçült
Şifader Tıp Bayramını
14 mart Tıp Bayramı dolayısıyla Şifa Sağlık Gönüllüleri Derneği ( ŞİFADER) Giresun Üniversitesi Konferans Salonunda, ‘Kalp Krizi Değil Gülme Krizi’ adlı tiyatro oyununun da sergilendiği bir etkinlik düzenledi.

Giresun Üniversitesi Rektörü Sayın  Prof.Dr.Aygün ATTAR, Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr.Ahmet ERGİN, Sağlık Bilimler Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr.Edip ÖZER; Tabipler Odası Başkanı Sayın Opr.Dr.Korhan ARSLAN; İl Sağlık Müdürü Sayın Dr.Cengiz CİNDEMİR; Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sayın Beytullah Şahin; Halk Sağlığı Müdürü Sayın Dr.Fazıl ÖZDEN; Giresun Eczacılar Odası Başkanı sayın Mine Erdoğan, Veteriner Hekimler odası başkanı sayın Derviş Kara ve bir çok sağlık mensubunun katıldığı programda, Giresun üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyan uluslar arası öğrencilere plaket verildi.

Açılış konuşmasını yapan Şifader Yönetim Kurulu başkan yardımcısı sayın dr Abdürrahim Sayılır şu açıklamalarda bulundu:Sağlığı olanın umudu, umudu olanın her şeyi vardır demiş atalarımız, ne mutlu bizlere ki, İnsanları  umutlandırmak amacı ile çalışmaktayız. Kutsal bir vazifeyi yerine getiren çarklar gibiyiz  tıp dünyasında, yan yana   kol kola vererek umut olmaktayız insanlara…

İşte bu umuda el vermek amacı ile derneğimiz ŞİFA-DER ‘i doktor, diş hekimi, eczacı ve diğer sağlık çalışanları ile birlikte, 2012 mayıs ayında Giresun’da oluşturduk. sağlık mensuplarının sosyal sorumluluklarını yerine getirmelerine yardımcı olmak,gönüllülük esasına dayalı olarak Başta insan ve çevre koruma çalışmaları olmak üzere, sağlıkla ilgili her türlü aktiviteyi yapmak ve sağlık mensupları arasında ki dayanışmayı arttırmak amacı ile faaliyetlerimize başladık.

Kurulduktan sonra,  14 Sağlık Derneğinin bağlı bulunduğu Uluslar arası Doğu Sağlık Federasyonu UDOSAF’a üye olan derneğimiz  bu üyelikle birlikte, uluslar arası faaliyetlerde ve bilimsel araştırmalarda bulunma olanağı yakalamıştır. Bu çerçevede Daha sağlıklı bir yaşam ve daha duyarlı sürdürülebilir bir çevre umudu ile derneğimizin ilimize ve ülkemize sağlıklı bir yaşam getirmesini umut etmekteyiz.

14 Mart 1827'de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa
Behçet'in önerisiyle ilk tıp okulunun kurulması, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, "Tıp Bayramı" olarak kutlanmaktadır. İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiştir. O gün, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran'ın önderliğinde, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermiştir. Böylece tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak da başlamıştır14 Mart Türkiye’de tıp alanında çalışanların hizmet sorunlarının tartışıldığı, bilime katkılarının ödüllendirildiği bir anma ve kutlama günü olarak,  tüm Türkiye’de etkinliklerle geçirilmektedir. Bu gün vesilesi ile başta bizlerle burada birlikte olan, Tıp dünyasına hizmeti geçen, herkesin bayramını derneğimiz ve şahsım adına gönülden kutluyorum.

Sağlık ve mutluluk dolu güzel günler temennisi ile sözlerini bitiren Sayın Sayılır, programa katılan herkese teşekkür etti.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir