Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7793 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   17 Nisan 2012 - 19:02

Şiir Yorumcuları ile Şiir Etkinlikleri

Büyüt
Küçült
Şiir Yorumcuları ile Şiir
ŞİİR YORUMCULARI İLE ŞİİR ETKİNLİKLERİ ../ Hikmet OKUYAR

ŞİİR YORUMCULARI İLE ŞİİR ETKİNLİKLERİ ../ Hikmet OKUYAR

Şiir etkinliklerini faydaları bakımından çok önemsiyoruz.

Kim kimle, ne zaman, nerede, niçin, ne yapıyor? Dikkatle takip ediyoruz..

Sayın Hüseyin Çelik Milli Eğitim Bakanı, Prof.Dr.Nejat Birinci de Müsteşar olduğu Erdoğan Hükümeti zamanında; bir emirle her öğrencinin ayda en az iki defa ezbere ya da bakarak mikrofonlu ya da mikrofonsuz olarak 2 şiir yorumu yapması istenmişti..

Güzel sanatlarla yakından uzaktan ilgisi olan tüm kültür sanat dostlarını,

Sosyal etkinliklerde şiirin gücü hakkında bilgi derinliğine sahip olan Türkçe edebiyat ve müzik grubu öğretmenlerini, okul aile birliği mensuplarını çok sevindiren bu kararın hangi ciddiyetle uygulandığı ve sonuçlarının da okula, aileye, ilçe milli eğitimi ile il milli eğitimine, belediyeye, kaymakamlığa, valiliğe ve Bakanlığa ne kadar yansıtıldığı aradan yıllar geçmesine rağmen hala merak konusu.

14 Mart-13 Haziran 2012 tarihleri arasında okullarda okul müdürlüğü, ilçelerde ilçe milli eğitim müdürlüğü ve il merkezlerinde de İl milli eğitim müdürlüğü organizasyonları ile gerçekletirilmesi istenilen
...Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi etkinliği yapıldığı, hangi özel yetenekli şiir yorumcusu öğrencilerin değerlendirilip, teşvik edilip, çam sakızı çoban armağanı ödüllerle ödüllendirilip; isimlerinin de, bakanlık ilgili ar-ge birimlerine bildirilip bildirilmediğini hala merak ediyoruz.

ŞİİR ETKİNLİĞİ YAPMAK ÇOK MU ZOR ?

Balıkesir Bandırma’dan, Yozgat Yoşaybir’den, Sivas Siyşad’dan Sivas Srt’den, Ankara Kök Edebiyat Grubu’ndan, iZMİR Karşıyaka’ dan, Muğla Fethiye’den, İstanbul Bakırköy, Beyoğlu ve Şişli’den Aydın-Söke’den sevindiri Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi etkinlikleri haberi alıyoruz.
İlesam Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız,Sivaslı Şair Şiir Yorumcusu Nevin Kılıç, Denizlili Ozan Nihat, Adanalı Harika Şair, Şiir Etkinlikleri ile Her Cuma 23:00 / 02:00 saatleri arasında Şair Şiir Yorumcusu Av. Zehra Birsen Yamak sunumlarıyla gerçekleştirilen TGRTFM Yüriyen Merdiven Şiir Proğramı dahil Giresunlu Şair Ressam Emine Usta Amasyalı Afet Şair’in radyo şiir proğramları başta olmak üzere yöresel radyoların şiir proğramlarını, ayrıca yöresel ve ulusal televiyozların şiir müzik beste yorum proğramlarını dikkatle takip ediyoruz.
Bakıp gördüğümüz sorup öğrendiğimiz kadarıyla şiir etkinlikleri çalışmaları 23 Nisan tarihine yönlendirilmiş..
Daha sonra 19 Mayıs var.
Bu özel yetenekli Şiir Yorumcusu Öğrencilerin heyecanları mutlaka Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi etkinliklerine yansıtlımalı yeni organizasyonlarla..

BİR BAHAR AKŞAMI ŞİİR DİNLETİSİ ETKİNLİKLERİ

13 Haziran 2012 Tarihine kadar okullarda,
köylerde,
beldelerde,
ilçelerde ve il merkezlerinde sürsün istiyorum.
Öğrencilerin derslerini aksatmıyacak,
Okul yönetimlerine ve velilere ekonomik sıkıntı vermiyecek
ödeneğe gereksinme duyulmayacak
en etkin OKUL etkinliklerin birincisi ŞİİR ETKİNLİKLERİ olduğunu iddia ediyorum.

Şiir Etkinlikleri ile irtibatlı dernekler ve ilçe yöneticilerinden izin alarak okul yönetimlerini ziyaret etmeli okullarda okul yöneticilerinin ilçelerde de İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin gerçekleştirecekleri ...Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi etkinlikleri proğramlarının başarıyla sunulmasına yardımcı olmalıdırlar.
Okuyar Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi etkinliklerimiz Okuyar Sohbetleri etkinliklerimiz uygun ortamlarda uygun zamanlarda devam ediyor.
Aşık ozan şair isimleriyle yeni şiirleri ve özel yetenekli şiir yorumcularını tanıtmaya; kitle iletişim imkanlarımızla daha geniş kitlelere ve sanatseverlere ulaşmaya devam ediyoruz.
Yazımı uzun süredir devam ettiği bilinen ve 13 Nisan 2012 tarihinde tamamlanan AMASYA SEVDASI / Hikmet OKUYAR imzalı eserin; ilk defa; 14 Nisan 2012 tarihinde Ankara Kızılay Şiir Akşamları kapsamında Kök Edebiyat Grubu tarafından gerçekleştirilen ve Arzu Kök, Cemal Tuzcuoğulları, AbbasYurt, Canan Keskin gibi saygıdeğer şiir dostlarının hazır bulunduğu şiir dinletisinde; Amasyalı Keskin Ozan tarafından yorumlanması fevkalade sevindirici olmuştur. AMASYA SEVDASI / Hikmet OKUYAR deyişleri coşkusu içinde ilk paylaşımın heyecanı ve mutluluğunu şiir dostları ile paylaşırken TEŞKKÜR EDİYORUM.
ve Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi organizasyonları yapmaya hazırlanan kişi ve kurum yöneticilerine, tertip komiteleri üyelerine ve etkinliklerde görev alacak özel yetenekli öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz..Ve ŞİİR YORUMCULARI / Hikmet OKUYAR deyişiyle paylaşıyorum şiir yorumcuları coşkusunu..

.......................ŞİİR YORUMCULARI

Vurgusunu ansıtan, heyecanını verecek..
Deyişlerin aktarı, şiir yorumcuları.
Duyguları yansıtan, sergileri serecek..
Şiirin bayraktarı, şiir yorumcuları..
...........................
Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı
16 Nisan 2012, Fatih / İSTANBUL
..................




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir