Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 18615 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   25 Ekim 2016 - 18:27

‘’Şimdi Giresun Zamanı’’ Hedefine Ulaştımı?

Büyüt
Küçült
‘’Şimdi Giresun Zamanı’’ Hedefine

Yenikapı etkinlik alanında gerçekleştirilen Giresun günleri ile ilgili değerlendirme yapan Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar; “Giresun Karadeniz'de turizmde öne çıkmaya çalışan bir şehir olarak bölge ekonomisine de kazanç getirecek turizm ile yerli ve yabancı turiste bel bağlamış durumda. Bu bakımdan ‘’şimdi Giresun zamanı’’ sloganı ile geleneksel ‘’Giresun günleri’’ ile gelen bu tür tanıtım organizasyonları bir fırsat sayıyoruz ve değerlendirmeye çalışıyoruz.

Öncelikle belirtmek istiyorum, Giresun günleri organizasyon komitesine ve her şeyden önemlisi de bu işe gönül verenlerin şevkini kıracak söylemlerden ziyade yeni öneriler, projeler ve tekliflerle daha mükemmelinin yapılmasına katkı sağlayarak destek olalım. ‘’şimdi Giresun zamanı’’ sloganı ile yapılan Giresun günleri etkinliği hedefine ulaştı mı ? ..Bizde yerel basın olarak bunu sağlamaya ve değerlendirmeye çalışıyoruz.

Bizler Giresun Medya platformu ve yerel basın olarak Giresun Günleri etkinliğine çok önem veriyoruz. Bizler milyonlara ulaşan ve haber ulaştıran bir kitleyiz. Bunun farkına varılması için Giresun günleri gibi etkinliklerde fark edilebileceğini ve önemsendiğimizi çok iyi biliyoruz.. Bu tanıtım günlerinin ve diğer haberlerin ulaşacağı milyonlara da basın aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Giresun Medya Platformu gönüllü emekçileri olarak üzerimize düşen görevin yapıldığını düşünüyorum.  Arkadaşlarımızla birlik olarak, paylaşımcı olarak Yenikapı Giresun Günlerini üyemiz olan yerel televizyonlar ile sosyal medya ve gazetelerimizle gelenlere ve gelemeyenlere ulaştırdık. 

Giresun Medya platformu olarak Tanıtım Günleri’nin eksikliklerinin, noksanlıklarının tespit edilerek giderilmesi ve bu hususlarda yeni önerilerin yapılmasına imkân sağlayacak amacıyla dört gün boyunca Yenikapı Giresun günlerine gelen ziyaretçiler ile ilgili çalışmamız oldu. Bu çalışmanın değerlendirmeleri yapılıyor, istenildiği takdirde Giresun Federasyonu yetkilileri ve diğer kurumlar ile paylaşılacaktır.

Bu değerlendirmeler ve sonuçlar hem bizler için hem Federasyon, hem Sivil toplum kuruluşları, hem de diğer resmi ve özel kurumlar için gelecekte yapılacak tanıtım günlerine daha net ışık tutacak, rehberlik edecektir.

Yenikapı tanıtım alanı yerleşik düzen ve tasarım anlamında büyük takdir topladı. Giresun Günlerine gelen ziyaretçiler huzur ve güven içinde etkinlik alanında dolaştılar.

Giresun Medya platformu olarak biz Feshane'de 9 yıldır yapılan Giresun Günlerini takip ettik, binlerce haber yaptık ve hiçbir maddi menfaat karşılığı yapmadık, Yenikapı 10. Giresun Günlerinde de yapmadık, bizim dışımızda ulusal bir basın ajansı ile sözleşme yapılarak ve ulusal basında yer alınması sağlandı. Bizler gönüllü olarak yerel basın hizmetimizi elimizden geldiği kadar ifa ettik, binlerce fotoğraf ve yüzlerce haber yaparak okuyucularımıza ulaştırdık. Giresun Günleri etkinliğinde Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli ve Galatasaray spor kulübü Başkanı hemşerimiz Dursun Özbek, büyük ilgi görerek izdihama neden oldular, iki önemli ziyaretçi bütün stantları tek tek dolaşarak hemşerileri ile özlem giderdiler ve yöresel lezzetleri tattılar. Ulusal medya tanıtımında Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli ile daha büyük bir kitlelere ulaşıldı.

Etkinliği takip eden ulusal haber ajansı Dünya markası Galatasaray spor kulübünün Başkanı Dursun Özbek’in Giresun günleri ziyaretine gelişini atladı ve veya göremedi. Tanıtım için çok önemli bir ziyaretin haber olmaması ayrı kayıp olarak fırsatı kaçırılmış olundu.

 10. Giresun günleri Yenikapı’da yapıldı ve diğer illerin yaptığı organizasyonları izledik ve şuan görüyoruz ki Giresun'a büyük bir ilgi var. İstanbul’da ilk defa tanıtım günlerini başlatan Giresun sivil toplum kuruluşları birlik ve dayanışma içinde bu büyük organizasyonu gerçekleştirdi.

Yenikapı Giresun Günleri bu sene ilk defa yeni yerinde yapılamasına rağmen 500.000  üzerinde insanın burayı gezdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.. Giresun'un turizm ve ekonomik gelişmesi açısından bu tanıtım büyük kazanç.  Turist kendiliğinden gelmez, tanıtımı ve pazarlamasını yapmak zorundayız. Giresun Federasyonu ile yaptığımız istişare toplantısında bunları dile getirdik, ulusal Turizm seyahat acentelerinin burada stant açması gerektiğini söyledik, fakat zamanın dar ve yetersiz olduğu dile getirilerek gerekli irtibat sağlanamadı.

‘’şimdi Giresun zamanı’’ sloganı ile yapılan etkinliği ne yazık ki kültür turizmi yapan ulusal seyahat acenteleri göremedi.

Bu tür tanıtım organizasyonları turizm ve tanıtım için önemli bir fırsattır. Gelecek yıl inşallah bu fırsatı kaçırmayız.

Yenikapı Giresun Günleri tanıtım Etkinliği, Giresunlu hemşerilerimizin dışında yüz binlerin buluştuğu ve ilçe tanıtım stantlarında doğal güzellikler, tarihi kültürel eserlerin tanıtımı, yöresel ürünler, tarımsal ürünler,  özgün üretim ve bizi yansıtan sosyal, kültürel ve sanatsal ürünlerin görücüye çıktığı ve tanıtım anlamında ciddi adımlar atıldığı bir zemin oldu.

Giresun Tanıtım Günleri’ne katılan firmalar ve üreticiler sadece oraya götürdükleri ürünleri tanıtmak ve satmakla yetinmedi.  Stantlarına gelen her insana, sonrasında da kendilerine ulaşabilecekleri broşür, katalog ya da hiç olmazsa kartvizitlerini sunarak hedeflerine ulaştılar.

Bu etkinlikte herkes, her kurum ve kuruluş şehir için, şehrin tanıtımı, kalkınması ve daha da büyümesi için çalıştı. Dört gün boyunca tüm yürekler Giresun için attı. Bunun olumlu yansımalarını etkinlik sonrası sosyal medya ve yerel basında çıkan olumlu haberler ile kendini gösterdi

Terörün yoğun gündem olduğu bu hassas günlerde ve böyle büyük bir organizasyonda en ufak bir olayın bile çıkmaması ve ziyaretçilerin huzur içinde dolaşması büyük bir kazanç, çok önemli bir hadisedir. Giresun insanının devletine, milletine, vatanına ve bayrağına bağlı olması dillere destandır ve ilelebet öyle olmaya devam edecektir.

Sonuç olarak Bu organizasyonu hazırlamak için canla başla çalışan ve başarılı bir organizasyon yapan başta Başkan Mehmet Kuğu ve yönetim kurulu ile organizasyona emek veren kişi/kurum ve kuruluşları tebrik ediyor,  Allah kısmet ederse “11. Giresun Günlerinde” buluşmak’ dileklerimizle selam ve sevgilerimle…

SADİ TOYGAR



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir