Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5155 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   02 Mart 2013 - 18:20

Sıtkı ADA'dan, Kılıçdaroğlu'na Tarihi Öneri

Büyüt
Küçült
Sıtkı  ADAdan, Kılıçdaroğluna Tarihi
İST.GİRESUN FEDERASYONU BAŞKANI SITKI ADA; ''STK OLARAK SESİMİZE KULAK VERİN, BİZLERİ ve ADAYLARIMIZI ÖNEMSEYİN, MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI PARTİ BAŞKANININ İKİ DUDAĞI ARASINDAN KURTARIN.TEMAYÜL YOKLAMALARINA SADIK KALIN!. VATANDAŞLA DALGA GEÇİLMESİN!'..! ...''

Sıtkı  ADA'dan, Kılıçdaroğlu'na Tarihi Öneri

İST.GİRESUN FEDERASYONU BAŞKANI SITKI ADA; “STK OLARAK SESİMİZE KULAK VERİN, BİZLERİ ve ADAYLARIMIZI ÖNEMSEYİN, MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI PARTİ BAŞKANININ İKİ DUDAĞI ARASINDAN KURTARIN.TEMAYÜL YOKLAMALARINA SADIK KALIN!. VATANDAŞLA DALGA GEÇİLMESİN!'..! ...”


Karadeniz Konfederasyonu Maltepe Sahil Yolu üzerinde bulunan Cevahir Otel’de kahvaltı programı düzenledi. Çok sayıda dernek ve Federasyon başkanlarının katıldığı programa yaklaşık 800 kişi katıldı. Davete katılan birçok kişi yer bulamazken programı ayakta izlemek zorunda kaldılar. Edinilen bilgiye göre programa 500 kişinin katılacağı hesap edilmiş ancak 800 kişinin katılması üzerine davetlilerin yer bulmakta zorlandıkları ifade edildi. 


Düzenlenen programa; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Milletvekili Müslim Sarı, Sezgin Tanrıkulu, Gurup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, KARKON Başkanı Tahsin Usta, İst.Giresun  Federasyonu Başkanı Sıtkı Ada, Amasyalı Federasyonu Başkanı İsmail Aktaş, Ordu Federasyonu Başkanı Sabri Çelebi, Artvin, Kastamonu, Rize Çayeli, Gümüşhane Federasyon Başkanları, CHP Maltepe İlçe Başkanı Süleyman Kıpırtı, Şebinkarahisar Vakfı Başkanı Avni İşçan, CHP Kartal İlçe Başkanı Kamer Gök, CHP Pendik İlçe Başkanı Halit Temiz, Maltepe Belediyesi Meclis üyeleri, Federasyon ve Dernek Başkanları ve Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, CHP Sarıyer İlçe teşkilatı ve partililer, Ataşehir Giresunlular Dernek Başkanı Gürbüz Ekinci ve yönetim kurulu üyeleri, Giresun Vakfı yönetim kurulu üyeleri, Tirebolu Dernekler Federasyonu Başkanı Haldun Domaç, Giresunlu işadamı Mehmet Karamustafaoğlu ile çok sayıda Giresun sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.


Düzenlenen “Karadeniz Konuşuyor” adlı programın açılış konuşmasını Karadeniz Konfederasyonu Başkanı Tahsin Usta yaptığı konuşmasında KARKON'un “ 2011 yılında Giresun, Ordu, Amasya, Artvin, Çayeli Rize, Gümüşhane, Kastamonu ve Trabzon Federasyonlarının birleşmesiyle kurulduğunu belirterek; " Federasyonumuzun amacı kurulmuş olan Karadeniz il ve ilçe federasyonlarını birleştirmektir. Karadeniz halkının ve bölgenin sorunların tespit etmek bu sorunları çözüm önerileri getirmek ve kamuoyu ile paylaşmaktır. Özelde Karadeniz’e ve Karadenizlilere genelde ise Türkiye Cumhuriyeti’ne ve insanlığa hizmet üretmektir. Ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlamak Atatürk’ün çizdiği yolda barış içinde yaşayarak bölünmez bütünlüğümüzü savunmak amaçlarımız arasındadır. Düzenlemiş olduğumuz “KARADENİZ KONUŞUYOR” programımız ile tüm Karadenizli hemşerilerimiz ile bir araya gelmek ve sorunları bu platformda dile getirmek için bir araya geldik. Buradan şunu ifade etmek istiyorum davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” dedi.

İst.Giresun Federasyonu Başkanı Sıtkı ADA yaptığı konuşmada STK’nın önemine değinerek; “Benim bir STK başkanı olarak sıkıntım, Partiler tarafından dikkate alınmadığımızdır..STK olarak bizler istiyoruz ki halk ile iç içe olan insanlarımız Yüce Meclis’e  gitsin.Ama bu isteklerimiz olmuyor. Parti başkanı ne derse onlar TBMM’ne gidiyor.Hal böyle olunca, bizleri temsil eden hemşerilerimize STK olarak verdiğimiz destek boşa gidiyor. Masrafımıza yazık oluyor. Sevdiği, güvendiği hemşerilerini yüce mecliste görmek isteyen insanlarımıza yazık oluyor. İktidara talip olan Partiler STK’ların sesine kulak vermeli. Konuşurken hep “partiler üstüyüz” diyoruz. Ama bu dediğimiz havada kalıyor. STK’lar olarak önerdiğimiz 1-2 insanımız seçilecek sıralara konmuyor..”dedi..

Giresun’daki temayül yoklamasını örnek veren Sıtkı ADA; “Bakın burada bir örnek Giresun’dan vereyim..İstanbul’da yaşayan Giresunlu sayısı Giresun’da yaşayandan fazla.. 380 bin Giresun’da, 485 bin İstanbul’da yaşayan hemşerimiz var. İstanbul’da göç edenler arasında 3. nüfusa sahibiz. Giresunlu olarak İstanbul’dan seçilen Giresunlular da var. Ama bunlar ya parti başkanını arkadaşı, yakını vs. Hiçbir zaman Giresun STK olarak bizim önerdiğimiz, istediğimiz, desteklediğimiz  insanlar değil.. Giresun’da da aynı..Ön yoklama yapılıyor. Sıralamada 1.2.3.4.5.6.7. olan vekil adayları seçilecek sırada yok. Parti başkanı ya da teşkilatı kendi adamlarını sıralamaya alıyor. Peki neden bu ön seçim yapılıyor? Eğer delegelerin sıralamaya koyduğu adayların bir kıymeti yoksa bu seçim neden yapılıyor.?.Vatandaşla dalga geçiliyor. İstanbul’da 600’ün üzerinde STK’ muz  var. Bunların içinde 10 tane dernek Federasyonu var, 1 tane Konfederasyon var. 1-2 tane Vakfımız var.. Bunlara emek veren insanlarımız var. Artık bunları parti  başkanlarının, parti teşkilatın önemsemesi lazım. Giresun Federasyonu olarak benim arzum bu. Bizler Partilerce Önemsenmek, dikkate alınmak istiyoruz.İnşallah Sayın Kılıçdaroğlu, bu isteklerimizi göz önüne alır..Hepinize saygılarımızı sunuyorum..” diye konuştu…

Katılımcılara seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önemli açıklamalarda bulundu. Milliyetçiliği Yurtseverlik olarak gördüklerini ifade eden Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti “Milliyetçilik deyince arkadaşlarımızın bazıları bir ifade kullandı. Sakın ola koyu milliyetçilik diye tanımlamayın bunu. Milliyetçiliği yurtseverlik olarak görüyoruz. Bayrağa sahip olmak gibi görüyoruz, insanını sevmek olarak görüyoruz, 75 milyon yurttaşa aynı gözle bakmaktır. Bu ülkenin çıkarları için her türlü fedakarlığı göze almak olarak görüyoruz. Biz Milliyetçiliği böyle biliyoruz. Yoksa milliyetçiliği ırk anlamında insanları ayırmak olarak görmüyoruz” dedi. 
 
"TÜRKİYE’DE EN TEMEL KÖKLÜ DEĞİŞİKLİĞİ YAPAN CHP’DİR" 
“SON ZAMANLARDA BİR ÜNİVERSİTE’NİN GÖRÜŞ AÇIKLADIĞINI DUYDUNUZ MU” 
 
Son zamanlarda Ülke bölünüyor mu kaygısının öne çıktığını belirten Kılıçdaroğlu “Herkeste bir kuşku var. Ülke bölünüyor mu, diye. Bu kaygıyı besleyen ana damar nedir ? Şundan emin olmanızı isterim. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece, bu ülkenin üniter yapısını, hiç kimse ama hiç kimse değiştiremez. Biz bu ülkenin çimentosuyuz. 81 ilde bizim il başkanlarımız var. 81 ildeki yurttaşlarımızla kucaklaşıyoruz. Ayrımcılık yapmıyoruz. Halkın partisi olmak için mücadele ediyoruz. Bize oy vermeyen yurttaşlara da saygı duyuyoruz. Türkiye' deki en köklü en temel değişiklikleri yapan parti CHP'dir. Demokrasiyi getiren sosyal demokrasiyi getiren parti CHP'dir. Şimdi dördüncü büyük devrime imza atmak isteyen bir CHP var karşınızda demokrasiyi kökleştirmek isteyen bir CHP var. Telefonlarınızın dinlendiğinden endişe ediyor musunuz ? Demokrasilerde olur mu böyle birşey ? Korku yaratmak istiyorlar baskı yapmak istiyorlar. Sivil toplum örgütleri görüşlerini açıklamasın istiyorlar. Bir sivil toplum örgütü bir üniversite konuşmayacak da kim konuşacak ? Anayasada değişiklikler konuşuluyor. Bir üniversitenin görüş açıkladı mı ? Duydunuz mu ? Üniversiteleri konuşmayan bir ülkede demokrasi yoktur” dedi. 
 
"ANAYASA’NIN İLK DÖRT MADDESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ ?" 
“SİVİL ANAYASAYI BİZDE İSTİYORUZ”
 
 
Anayasa değişikliği konusuna da değinen Kılıçdaroğlu Anayasa’nın ilk dört maddesinin kırmızı çizgileri olduğunu ifade ederek şöyle devam etti “Arkadaşlarımız sivil bir anayasa istediler. Haklılar biz de istiyoruz. Oturduk masaya hep beraber. Dedik ki bir anayasa yapalım. En uzman olan arkadaşlarımızı görevlendirdik. Baştan söyledik. Anayasanın ilk dört maddesi bizim kırmızı çizgimizdir dedik. Bunlar kurucu iradenin iradesidir dedik. Görüşmelerin tam ortasında başkanlık sistemini getireceğiz dediler. Konuşuldu mu ? Hayır. Olur mu böyle bir şey ? Ne demek başkanlık sistemi ? Kim size verdi bu yetkiyi ? Biz daha da fazla demokrasi olsun özgürlük olsun derken daha otoriter bir rejimi nasıl kurarız arayışı içindeler" dedi. 
 
"BUGÜN HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKIYOR"
 
Konuşmasının son bölümünü terörle mücadeleye ayıran Kılıçdaroğlu, "Terörle Mücadele  konusunda biz meclisi adres gösterdik ve toplumsal uzlaşma gerektiğini belirttik. Ayrıca Devlet terör örgütüyle görüşmez dedik. Onun için başka bir heyet kurulması gerektiğini ifade ettik. Son duruma bakıldığında ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkıyor. Biz bir şeyi düşünürken bir öneri getirirken onu günlerce konuşuruz tartışırız. Bizim dışımızdaki insanlara da sorarız. Akıl akıldan üstündür kuralına biz de uyarız. Bizim eksiğimiz olabilir biz yanlış da düşünmüş olabiliriz masa başında oturarak öneri geliştirilmez. o açıdan bizim sesimize biraz daha fazla kulak vermeniz gerekir" dedi. 
 
Kılıçdaroğlu’na konuşmasının ardından Karadeniz Konfederasyonu Başkanı Tahsin Usta tarafından hediye verildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi. Çektirilen fotoğrafın ardından ise Karadenizlilerin horon teklifini geri çevirmeyen Kılıçdaroğlu’da horon tepti.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir