Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5868 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   20 Ocak 2012 - 11:05

Sosyal Medyada Siyasete İlgi Yok

Büyüt
Küçült
Sosyal Medyada Siyasete İlgi
Sosyal medya, artık geleneksel medya kadar etki gücüne sahip hale geldi.

SOSYAL MEDYADA SİYASETE İLGİ YOK…

Sosyal medya, artık geleneksel medya kadar etki gücüne sahip hale geldi. Öyle ki, size bir hedef kitle olduğunuzu unutturup “arkadaşlar arasında”, olduğunuz duygusu veriyor. Geleneksel medyanın süregelmiş ciddiyetinin aksine, samimi bir ortam sunarak farklı algılar yaratıyor. Sosyal medyanın geçen haftaki fısıltılarını dinleyen Medya Takip Merkezi (MTM), haftanın iz bırakanlarını belirledi. İşte sonuçlar...

Medya Takip Merkezi, sosyal medyadaki fısıltılara kulak vermeye devam ederken; 9-15 Ocak tarihleri arasında, hem yazılı basını hem de sosyal medyayı eş zamanlı ölçümledi. Ortaya ilginç sonuçlar çıkaran araştırma, sosyal medyada sporun, konvansiyonel basında ise siyasetin hakim olduğunu ortaya koydu.  

Araştırma, yazılı basında en çok habere konu edilen 50 ismin, sosyal medyadaki görünümleri ele alınarak gerçekleştirildi. Sosyal medyada bir hafta boyunca en çok konuşulan isim, 11 bine yakın ileti ile Aziz Yıldırım; yazılı basında öne çıkan isim ise 3 bini aşkın haberle Recep Tayyip Erdoğan'dı. 

Şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Aziz Yıldırım, sosyal medyanın favori ismi olurken, gazete ve dergilerde en çok yansıma sağlayan ilk 10 isim listesine ise giremedi. Listenin ikinci sırasında yine futboldan bir isim vardı. Sosyal ağlarda en fazla fısıldanan ikinci isim olan Fatih Terim, üst sıralardaki yerini yazılı basında da koruyarak iki mecranın da gündeminden düşmedi.  

Listenin dikkat çeken bir diğer detayı ise siyaset dünyasından geldi. Twitter ve YouTube’daki hesapları ile sosyal medyayı aktif şekilde kullanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sosyal medyanın en çok konuştuğu ilk 10 isim arasına giremedi.  

Sosyal medyada yürüttüğü seçim kampanyaları ile birçok Türk siyasetçi için de örnek teşkil eden ABD Başkanı Barack Obama, twitter, facebook, friendfeed, ekşi sözlük ve inci sözlük gibi ağlarda, en çok bahsedilenler arasındaydı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazete ve dergilerde diğer isimlerin açık ara önünde yer alarak birinci olurken, sosyal medyada aynı ilgiyi görmedi. Erdoğan, sosyal platformlarda en çok konuşulan Aziz Yıldırım’ın yaklaşık üçte biri oranda ileti aldı. 

İşte, haftanın iz bırakanları: 

SOSYAL MEDYADA EN ÇOK İLETİ ALAN İLK 10 İSİM     YAZILI BASINDA EN ÇOK HABER OLAN İLK 10 İSİM
   
No İsim Adet     No İsim Adet
1 Aziz Yıldırım 10.923     1 Recep Tayyip Erdoğan 3.027
2 Fatih Terim 6.746     2 Kemal Kılıçdaroğlu 1.459
3 Barack Obama 3.500     3 Abdullah Gül 1.208
4 Recep Tayyip Erdoğan 3.204     4 Fatih Terim 611
5 Aykut Kocaman 2.821     5 Cemil Çiçek 575
6 Kenan Evren 2.189     6 Bülent Arınç 549
7 Ricardo Quaresma 2.104     7 Ahmet Davutoğlu 506
8 Selahattin Demirtaş 2.098     8 Kenan Evren 474
9 Kemal Kılıçdaroğlu 2.078     9 Barack Obama 430
10 Burak Yılmaz 1.884     10 Nicolas Sarkozy 405
MTM Medya Takip Merkezi'nin, 09-15 Ocak 2012 tarihleri arasında sosyal medyada yaptığı takip sonuçlarından derlenmiştir.     MTM Medya Takip Merkezi'nin, 09-15 Ocak 2012 tarihleri arasında 1800'ü  aşkın gazete ve dergilerde yaptığı takip sonuçlarından derlenmiştir.
   
   
 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir