Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4511 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   08 Ekim 2012 - 14:46

Sri Lankalı ve Makedonyalı Müslümanlara kurban yardımı

Büyüt
Küçült
Sri Lankalı ve Makedonyalı Müslümanlara kurban
Giresun Federasyonu bu yıl da mazlum ve mağdur dünya Müslümanlarını unutmadı.

Sri Lankalı ve Makedonyalı Müslümanlara kurban yardımı

Giresun Federasyonu bu yıl da mazlum ve mağdur dünya Müslümanlarını  unutmadı. 

Dünyanın dört bir yanında açlık, savaş ve doğal afetler nedeniyle yardıma muhtaç durumda bulunan Müslüman kardeşlerimizin yanında yine Giresun Federasyonu var.

Geçtiğimiz yıllarda Pakistan, Irak, Sudan, Somali, Kazakistan, Moritanya ve Bangladeş’e yardım ziyaretleri gerçekleştiren Giresun Federasyonu önümüzdeki Kurban Bayramı’nı da Sri Lankalı  ve Makedonyalı Müslüman kardeşlerimizin yanında geçirecek.

Yardım ziyaretlerinin ilki Başkan Yardımcısı avukat Hakan Arif Ayık’ın Giresun Federasyonu’nu temsilen yapacağı Sri Lanka kurban yardımı ziyareti. Hakan Arif Ayık’ın bizzat kesiminde bulunarak dağıtımını denetleyeceği kurban yardımları, iç savaş şartlarında yaşamak zorunda kalan Sri Lankalı Müslümanlara ulaştırılacak.

Bu yılki kurban bayramının ikinci yardım ziyareti ise Makedonya’ya yapılacak. Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Avni Aydın, Makedonyalı Müslümanlara Türkiye’den yapılan kurban yardımlarını  ulaştıracak.

Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz Giresun Federasyonu Başkanı  Hasan Turan, çok zor bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde yurdumuzun insanları kadar yurtdışındaki Müslüman kardeşlerimizi de düşünmemiz gerektiğine inandığını kaydetti.

“Türk ve Müslüman bölgelerdeki kardeşlerimizin yanında yer almalıyız.” diyen Turan, sözlerine şöyle devam etti: “Bundan önce tabii afetler, savaşlar, açlık ve kıtlık dolayısıyla büyük mağduriyetler yaşamış olan bölgelere giderek oradaki halklara yardım elini uzatmıştık. Yaraları sarmak için yaptığımız bu yardım ziyaretlerinde Türk’ün vicdanı ve cömertliği dünyadaki diğer Müslümanlara da örnek olmuştur.”

Kervanda izimiz, çorbada tuzumuz olsun diyen Giresun Federasyonu Başkanı Turan Peygamberimizin hadis-i şerifini hatırlatarak şöyle konuştu: “Biliyorsunuz, Hadis-i Şerif’te Yüce Peygamberimiz (s.a.v.) Müslümanları bir bedenin uzuvlarına benzetmektedir. Bu bedenin içinde ağrıyan bir uzuvdan dolayı nasıl diğer organlar da etkileniyorsa, dünyanın çeşitli yerlerinde mazlum, mağdur ve muhtaç Müslüman kardeşlerimizin varlığı  bizi derinden etkilemektedir. Bizim yolumuz hak, adalet ve merhamet yoludur. Bütün çabalarımızın açıklaması budur. Yurdumuzdaki kardeşlerimizden, özellikle de hemşerilerimizden bu çabalarımıza katkı sunmalarını bekliyorum. Bize ulaşarak Kurban bedeli ve vekâletini veren hayırsever kardeşlerimizin yardımlarını yerine ulaştıracağız.”

Turan, uluslararası bir insani yardım kuruluşuyla ortalaşa düzenlenen yardım ziyaretlerinde kurban bedelinin 350 TL. olduğunu ve Giresun Federasyonu’nun 0530 554 66 28 nolu telefonundan bilgi alınabileceğini de sözlerine ekledi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir