Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7994 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   22 Ocak 2014 - 23:30

Suriyeli Kardeşinin Sana İhtiyacı Var

Büyüt
Küçült
Suriyeli Kardeşinin Sana İhtiyacı
Bugün Suriye için yeni bir yardım kampanyasının startı verildi. Haliç Kongre Merkezinde yapılan basın toplantısı ile startı verilen Sana İhtiyacım Var Kampanyasına başta İDSB, TGTV, Kızılay ve AFAD olmak üzere çok sayıda yardım kuruluşu destek verdi.

Suriyeli Kardeşinin Sana İhtiyacı Var

Bugün Suriye için yeni bir yardım kampanyasının startı verildi. Haliç Kongre Merkezinde yapılan basın toplantısı ile startı verilen Sana İhtiyacım Var Kampanyasına başta İDSB, TGTV, Kızılay ve AFAD olmak üzere çok sayıda yardım kuruluşu destek verdi.

Basın toplantısının açış konuşmasını yapan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Başkanı Av. Ali Kurt, “Geçen sene “Bir Ekmek Bir Battaniye” kampanyası ile ekmeğimizi kardeşlerimizle paylaştık.
Bugün maalesef üç yıldır durmuş ve çökmüş bir ekonomik yapı içinde hala olanca acımasızlığıyla devam eden bu saldırılarda açlıktan ve soğuktan çocuklar ölüyor, anneler ölüyor, insanlık ölüyor. Çaresiz kalan âlimler kedi-köpek etine bile fetva vermek zorunda kaldılar.
Bizler sivil toplum kuruluşları olarak, bu olumsuz şartlar karşısında daha nitelikli bir yardım koordinasyonu temin etmek adına İDSB koordinatörlüğü ve AFAD kamusal desteğinde şekillenen “İNSANİ YARDIM PLATFORMU” çatısı altında toplandık.
Bu çerçevede İDSB, AFAD, TGTV, Türk Kızılayı, Diyanet Vakfı, Memur-Sen, Hak-İş, TOBB, Rabia Platformu olarak, gerekse Aid Uluslararası Doktorlar Birliği, Ansagiad, Beşir, Cansuyu, Deniz Feneri, Dost Eli, Hayrat İnsani Yardım Derneği, İHH, İsra, İyilik Derneği, Kimse Yok Mu, Sadakataşı, Şifa Platformu, Verenel, Yardımeli ve Yeryüzü Doktorları olarak bir araya geldik.
Meslek kuruluşlarımızın, vakıf ve derneklerimizin de katılımı ve desteğiyle başta çocuklar olmak üzere, özellikle kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri, dertlerine çare, yaralarına merhem olmak için “SANA İHTİYACIM VAR”  adı altında yeni bir yardım kampanyası başlatıyoruz” dedi.
Daha sonra söz alan Türkiye gönüllü teşekküller vakfı (TGTV) Başkanı av. Hamza Akbulut “Bugün Suriye’de insani durum çok ağırlaşmıştır. Milyonlarca kişi ölüm korkusuyla evinden uzaktır. İç savaş nedeniyle, ulaşılamaz yerlerde sıkışıp kalan binlerce insan vardır. Acil yardıma ihtiyacı olan, açlık sınırının altında yaşayan insan sayısı milyonlarcadır. Kimyasal silahlarla, bombalarla toplu infazlar ve toplu işkencelerle binlerce insan katledilmiştir. Bugün Suriye’de açlık ve ölüm hüküm sürmektedir.
Bu tablo değişmelidir. Yapacağımız yardımlarla bu durumu değiştirmeliyiz. Her zaman olduğu gibi mazlumun, düşkünün, hastanın yanında olmalıyız. Onların yardımına koşmalıyız” dedi.
Daha sonra Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, MEMURSEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, AFAD Müdahale Daire Başkanı Fatih Özer ve Kilis Valisi Veysel Dalmaz da birer konuşma yaparak kampanya hakkında bilgi verdiler.


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir