Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5977 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   06 Kasım 2012 - 12:20

TADF Heyeti, Kasırgadan Mağdur Olan Esnaf ve Vatandaşları Ziyaret Etti

Büyüt
Küçült
TADF Heyeti, Kasırgadan Mağdur Olan Esnaf ve Vatandaşları Ziyaret
TADF Heyeti, Kasırgadan Mağdur Olan Esnaf ve Vatandaşları Ziyaret Etti

TADF Heyeti, Kasırgadan Mağdur Olan Esnaf ve Vatandaşları Ziyaret Etti 

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Ali Çınar ve TADF İcra Kurulu üyelerinden Dr. Hakan Karalok, Mustafa Turan, Hicri Ataş ve Engin İkiz, New York Long Island-Rockaway , New York Brooklyn ve  Kuzey New Jersey bölgelerine giderek, Sandy Kasırgası nedeni ile zarar gören Türk esnaf ve ev sahiplerini ziyaret etti.

TADF Heyeti Long Island bölgesinde yer alan Rockaway'e giderek bir dizi incelemelerde bulundu. TADF İcra Kurulu Üyelerinden Engin İkiz, Rockaway bölgesinde yiyecek ,flashlight ve battaniye ihtiyacı olduğunu belirterek, bölgede botların ve arabaların birbirlerine girmiş olarak bulunduğunu belirtti.

Brooklyn Sheepshead Bay bölgesinde olan Masal Cafe, Liman ve İstanbul Restaurantlarını ziyaret eden TADF Heyeti, geçmiş olsun dileklerini Türk işverenlerine iletirken, her konuda yardıma hazır oldukları mesajını da verdi. 'Türk işyerlerinin zarar görmesinden ziyade, bölgedeki Türk Kültürü ve tanıtımı zarar gördü' diyen İstanbul Restaurant sahibi Rıza Ataş, her konuda destek beklediklerini belirtti.

TADF üye derneklerden Eyüp Sultan Kültür ve Cami yöneticileri, kasırga sonrası yaklaşık 100bin dolara yakın zarara uğradıklarını belirterek, kasırga günü birçok Amerikalının ve etnik grupların merkezlerine sığındıklarını söyledi.

TADF Heyeti daha sonra Kuzey New Jersey'e geçerek vatandaş ve Türk esnafı ile görüştü. En büyük sıkıntının elektrik olduğunu belirten TADF Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Karalok, birçok vatandaşın otel veya tanıdık vatandaşların evine yerleştiğini ve zorda olan vatandaşlara yer konusunda yardımcı olduklarını belirtti. Edgewater bölgesinde suyun kenarında bulunan Mavi Restaurant'ın sahibi Sami Yilmaz, kasırga öncesi çok sıkı hazırlık yaptıklarını belirterek, çok ciddi bir hasarınolmadığını belirtti.

Dr. Karalok, Key Port tarafındaki vatandaşlarımızla da iletişimde olduklarını belirterek, yiyecek ve bebek malzemeleri bulmakta zorlanıldığını, aynı zamanda elektrik sorunlarının yaşandığını belirterek bu konuda AKUT USA , TÜRKİYE İÇİN EL ELE ,TFP Kuruluşları ile ortak olarak, bölgeye bu hafta malzeme yollayacaklarını belirtti. Başkan Yardımcısı Dr. Karalok, Perth Amboy'daki Türk gemi işletmecileri ile de görüştüklerini belirterek, 'ciddi kayıpların olmaması bizleri mutlu etmiştir' dedi. 

TADF Başkan Yardımcılarından Dr. Hakan Karalok, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonun kasırgadan zarar gören bölgelerdeki dernek başkanları ve üyeleri ile de temaslarının sürekli olduğunu belirterek,24 Saatlik Acil Vatandaş Telefon hattının hizmetlerinde olduğunun altını çizdi.

TADF Başkanı Ali Çınar da, FEMA'nın yardımları dışında, hem Türkiye'den hem de diğer Sivil Toplum Kuruluşlarıyla her konuda destek verilmesi için çalışacaklarını belirterek, zarar gören esnaf ve vatandaşların listesinin çıkarılması için hazırlık yaptıklarınıbelirtti. Başkan Çınar, FEMA olmak üzere, yerel eyaletlerde yardım kuruluşlarının desteğinin başladığını belirterek, bu konuda T.C New York Başkonsolosluğu ve diğer kuruluşlar ile beraber tüm bilgi akışının düzenli şekilde yapıldığını açıkladı.

TADF Heyeti ‘nin yarın Staten Island bölgesine giderek bir dizi inceleme ve temaslarda  bulunacağı açıklandı 

YURTDIŞI TÜRKLER BAŞKANI YURTNAÇ'TAN MESAJ 

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Sayın Kemal Yurtnaç, TADF Başkanı Ali Çınar'ı  arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 'Türk Amerikan toplumunun her zaman yanındayız' diyen Başkan Yurtnaç'ın, 'Amerika'daki Türk toplumumuza her konuda yardıma hazırız' mesajını verdiği belirtildi.

BENZİN SIKINTISI DEVAM EDECEK 

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Heyeti ayrıca New York ve New Jersey'de Türk vatandaşlarımızın sahip olduğu gaz istasyonlarıyla görüştüklerini belirterek, benzin sıkıntısının en az iki hafta daha  devam edeceğini öğrendiklerini belirttiler. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ,vatandaşlarımızın acil ihtiyaç olmadıkça benzin kullanımında bu şartları gözönüne almalarının önemine dikkat çekti.

Vatandaşlarımızın ulaşabileceği irtibat bilgilerini tekrar paylaşıyoruz : 

T.C New York Başkonsolosluk Kriz Masası Tel: +1-201-515-4417 

Dışişleri Bakanlığı Çağrı Merkezi Tel : +1-888-566-7656 

THY Çağrı Merkezi Tel: +1-800-874-8875 

TADF 24 Saat Acil Vatandaş Hattı : +1-888-352-9886 & Email: info@tadf.org 

AKUT USA : barisozturk@akut.org.tr or call 646-515-5106 

Türkiye için El Ele Tel: 860-614-6582 

Türk Filantropi Vakfı: 646-530-8988 veya info@tpfund.org 

Amerikan Hükümeti ve Yerel Eyaletlerin Yardım Programları 

FEMA- NY

http://www.fema.gov/news-release/federal-aid-programs-state-new-york-disaster-recovery-2

FEMA- NJ

http://www.fema.gov/news-release/federal-aid-programs-state-new-jersey-disaster-recovery-2 

New York City Business Assistance Program 

 www.RetailAid.com 

Diger Yararli Linkler : 

http://www.tpfund.org/blog/project/akutsandy/

http://interoccupy.net/occupysandy/sandy-volunteer-update-for-sat-113-sun-114/ 

https://statenisland.recovers.org/

https://astoria.recovers.org/ 

https://redhook.recovers.org/

http://interoccupy.net/occupysandy/


- Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu-

" Halkimizin Sesi ve Yüreği"

821 UN Plaza,

2ci Kat

New York NY 10017

 


Tel: 212-682-7688

Faks: 646-290-6171

 

      www.tadf.org


        
24 Saat Acil Telefon Vatandaş Hattı : 1-888-352-9886       



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir