Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10981 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   02 Mayıs 2013 - 10:29

Taksim Giresun yürüyüşü medyayı büyüledi

Büyüt
Küçült
Taksim Giresun yürüyüşü medyayı
Taksim yürüyüşünün görkeminden etkilenen birçok ulusal ve yerel medya kuruluşunun Giresun Federasyonu Başkanı Giresun Federasyonu’nu arayarak bilgi almak istediği öğrenildi.

Taksim Giresun yürüyüşü medyayı büyüledi

Taksim yürüyüşünün görkeminden etkilenen birçok ulusal ve yerel medya kuruluşunun Giresun Federasyonu Başkanı Giresun Federasyonu’nu arayarak bilgi almak istediği öğrenildi. Alınan bilgilere göre, çeşitli medya kuruluşlarının yetkilileri amatör bir ruhla yapılan bu profesyonel gösterinin sırrını öğrenmek ve tüm Türkiye ile paylaşmak amacıyla Giresun Federasyonu ile röportaj yapmak istiyor.


İnternet basınında, yürüyüşün haber ve videoları oldukça dikkat çekerken, konu ile ilgili olarak aradığımız Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, TRT’nin de kendisini aradığını ve yarın başlayacak olan Feshane Giresun Günleri’nde çekim yapacaklarını bildirdi.

 “Taksim Yürüyüşü, 7. Giresun Günleri’nin işaret fişeği oldu”

Konuyla ilgili sorulara cevap veren Turan, Kendisine telefonla ulaşan ve röportaj almak isteyen medya kuruluşlarının yürüyüşün çok dikkat çekici olduğunu vurguladıklarını kaydetti. Başkan Turan, “Slogan ve temamızla Türkiye’yi Giresun’a hayran bıraktık.” diye konuştu.

Giresun Taksim Yürüyüşü’nün yarın başlayacak olan 7. Giresun Günleri’nin işaret fişeği olarak belirlediklerini bildiren Hasan Turan, yürüyüşün sonuçlarının da tam olarak planladıkları  gibi gerçekleştiğini ifade etti. 10 kadar ulusal medya ve 70’e yakın yerel medya kuruluşunun yayın yaparak İstanbul’daki Giresunluların toplumsal varlıklarına dikkat çekildiğini ve Giresun’un etkili bir tanıtımının yapıldığını söyledi.

 

“Onbinler kırmadan dökmeden, başka hiçbir canlıya ve çevreye zarar vermeden nasıl yürütülür, tüm Türkiye’ye gösterdik.” şeklinde konuşan Turan, “Onbinlerce Giresunlunun katıldığı yürüyüşümüzde nezahet içinde hareket edildi. Pancar çorbamız, keşkeğimiz, dondurma yarım tona yakın fındığımız, Mayıs Helvamız, balımız misafirlerimize ikram edildi. Barış ve kardeşlik mesajları vererek Türkiye’nin en büyük yöresel organizasyonu Giresun Günleri’ne dikkat çekme hedefimiz tıpkı planladığımız gibi gerçekleşmiştir. ” dedi.

 “Bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum”

Medyanın da bu olağanüstü duruma kayıtsız kalmadığını ve bu coşkunun farkında olarak Giresun’un Taksim’de sergilenen bütün değerlerine dikkat çektiğini söyleyen Turan, “Toplu nikâhımız, folklor ekiplerimiz, horon halkalarımız, kuşdili konuşan hemşerilerimiz, kasnak arabamız ve Türkiye’nin gıptayla izlediği coşku dolu görsellerimizdeki tüm değerlerimizle Giresun Türkiye’nin gündemine oturdu.” diye konuştu.

Turan Taksim yürüyüşüne katılarak Pazar günkü  aşırı sıcaklarda memleket sevgisiyle birbirine kenetlenen bütün Giresunlulara da teşekkür etti. Turan şöyle konuştu: “Giresunlu hemşerilerim burada olmasaydı bu yürüyüş, bu coşku, bu heyecan olmazdı. Gerçek bir kardeşlik ve dayanışma havası ve ruhu içinde el ele, kol kola yürüyüşün başından sonuna kadar bize destek olan hemşerilerim gerçekten çok önemli ve gıpta ile bakılan bir iş yapmış oldular. Ayrıca yürüyüşümüze katılan bütün milletvekillerimize, Sayın Valimize, bürokratlarımıza, belediye başkanlarımız ve yerel yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Giresun Federasyonu’nun bu önemli etkinliklerine varlıklarıyla damga vuran bütün ilçelerimize; hassaten Giresun Merkez, Alucra, Bulancak, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Espiye, Eynesil, Görele, Güce, Keşap, Piraziz, Şebinkarahisar, Tirebolu ve Yağlıdere’ye çok teşekkür ediyorum. Bütün il, ilçe, köy ve mahalle dernekleri ayrı ayrı ancak birlikte ve koordinasyon içinde çok görkemli bir iş ortaya çıkarmışlardır. Bu derneklerimizin de başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine ve yürüyüş davetine icabet eden bütün misafirlerimize de müteşekkirim. Ayrıca bütün İstanbullulara ve yürüyüş esnasında bizlere gül atarak memnuniyetlerini ortaya koyan bütün Taksim esnafına ve sakinlerine de teşekkürü bir borç biliyorum.”

Yarın başlayacak olan 7. Giresun Günleri’ni bir kez daha hatırlatan Turan, bütün Giresunluları Feshane’yi hıncahınç doldurmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

giresunhaberi.com / Zeynep Yıldız –  haber editörü




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir