Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5593 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   02 Nisan 2012 - 19:10

Taşıtınızın Emisyon Ölçümlerini Yaptırmayı Unutmayınız!

Büyüt
Küçült
Taşıtınızın Emisyon Ölçümlerini Yaptırmayı
Hava kirliliğinin başlıca sebeplerinden birisi olan motorlu taşıt kaynaklı egzoz emisyonları özellikle trafiğin yoğun olarak yaşandığı kent merkezlerinde önemli bir sorun oluşturmaktadır.

 Hava kirliliğinin başlıca sebeplerinden birisi olan motorlu taşıt kaynaklı egzoz emisyonları özellikle trafiğin yoğun olarak yaşandığı kent merkezlerinde önemli bir sorun oluşturmaktadır.

Müdürlüğümüzce motorlu taşıtlardan kaynaklanan egzoz emisyonlarının azaltılması amacıyla yapılan kontrol ve denetimler aralıksız devam etmektedir.

Bu bağlamda 30.03.2012 Cuma günü İl Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından Keşap ilçesinde 14:00-16:00 saatleri arasında taşıtlarda egzoz gazı emisyon ölçüm pulu olup olmadığına dair kontroller yapılmıştır.

Müdürlüğümüzce şimdiye kadar egzoz emisyon ölçüm pulu bulundurmayan 35 araç sahibine 23.148 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Bilindiği gibi egzoz emisyonlarının azaltılması  çalışmaları Çevre Kanunu ve Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü  Yönetmeliği kapsamında yürütülmektedir.

2872 sayılı Çevre Kanunu'nun ilgili maddesi gereği egzoz gazı emisyon ölçümlerini zamanında yaptırmayan araç sahiplerine 782 TL idari para cezası verilmektedir.

Kanun gereği idari para cezasının süre verilmeksizin uygulanması gerekmektedir. Bu nedenle taşıt sahiplerinin mağdur olmamaları için egzoz gazı emisyon ölçümlerini zamanında yaptırmaları ve kendilerine verilecek ölçüm ruhsatlarını  da araçlarında bulundurmaları gerekmektedir.

İlimizde Tirebolu ilçesinde bir adet, Bulancak ilçesi Sanayi Sitesi’nde bir adet, Şebinkarahisar’da bir adet, Erikliman Mahallesi’nde bir adet ve il merkezinde dört adet olmak üzere toplam sekiz adet istasyonda egzoz emisyon ölçümü yapılmaktadır.

Kamuoyuna duyulur.

çevre ve şehircilik il Müdürlüğü





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir