Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6994 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   20 Eylül 2012 - 18:44

Teröre Kur'an-ı Kerim'le ve dua ile cevap

Büyüt
Küçült
Teröre Kuran-ı Kerimle ve dua ile
Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 7 Bölge 7 Renk Festivali'nin dün akşamki bölümü, son günlerde büyük bir ivme kazanan teröre anlamlı bir cevap oldu.

Teröre Kur'an-ı Kerim'le ve dua ile cevap


Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 7 Bölge 7 Renk Festivali'nin dün akşamki bölümü, son günlerde büyük bir ivme kazanan teröre anlamlı bir cevap oldu.

Türkiye mozaiğini teşkil eden halklardan Türk ve Kürt halkları arasında binyıllardan beri süren kardeşliği bozarak Türkiye’yi parçalamak isteyen şer güçlere ve terör örgütüne öyle bir cevap geldi ki, bölünme ile ilgili bütün tartışma ve çatışmaları etkisiz bırakacak bir cevaptı bu.

Giresun Federasyonu ve Bitlis Dernekler Federasyonu tarafından 7 Bölge 7 Renk Festivali kapsamında ortaklaşa düzenlenen gecede, son günlerdeki yoğun terör saldırıları dolayısıyla daha önce bildirilen programda bir değişiklik yapıldı. Değişiklikle, yöresel kültürün tanıtılmasına yönelik eğlenceler yerine, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunması kararı alındı.

Kardeşlik temasının anafikir olarak belirlendiği gecede, Bitlis Dernekler Federasyonu Başkanı Kerem Koçyiğit ve Giresun Federasyonu’nun Genel Başkanı Hasan Turan sırayla kısa birer konuşma yaptı. 

Bitlis Dernekler Federasyonu Başkanı Koçyiğit, İslam'ın bu toprakların mayası olduğunu vurgulayarak, iyi bir insan olmanın ancak İslam'la mümkün olabileceğini ifade etti. Kürt halkının evrensel boyutta sahip olması gereken insan haklarına kavuşması gerektiğini kaydeden Koçyiğit, "İnsanımızı  ezmeyelim, işte o zaman göreceğiz ki Türkiye'deki bu halkları  Allah'ın izniyle hiç kimse ayıramayacaktır."

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan ise, 7 bölge 7 Renk etkinliği başlamadan evvel, etkinlik süresince birlikte program yapacak olan STK'ları belirlemek bir kur'a çekildiğini ve kendilerine Bitlis Dernekler Federasyonu çıktığını söyledi. Bunun çok önemli, anlamlı ve sevindirici bir çalışma olduğunu ifade eden Turan, "Türklerin yoğun olarak yaşadıkları bir vilayetle, Kürt kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadıkları bir vilayetin federasyonlarının ortak paydanın ne olduğuna dair Kur'an-ı Kerim tilavetli ve dualı böyle bir gece düzenlemesi verilecek bütün cevapları kapsayıcıdır." diye konuştu.

Daha sonra dünya çapındaki Kur’an tilaveti yarışmalarında dereceler kazanan imam-hatipler Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı etkinlik alanında birlik duygularıyla toplanan misafirlere gerçek anlamda bir Kur’an ziyafeti verdi.

Şehitlerle, birlik ve beraberlikle ilgili ayetlerin bu anlamlı gecede misafirleri oldukça etkilediği gözlendi. “Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı yapışın, parçalanıp ayrılmayın” [Al-i İmran 103] mealindeki ayetin Arapça metninin okunması sırasında salonu dolduran vatandaşların oldukça duygulandığı görüldü.

Kur’an tilavetinden sonra kardeşlik ve birliğe vurgu yapan etkileyici bir dua yapıldı.

Birer kısa konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı  Lokman Çağırıcı, AK Parti İstanbul Milletvekili A. Baha Öğütken’in de aralarında bulunduğu 30’a yakın sivil toplum kuruluşu yöneticisi, hep birlikte sahneye çıkarak Mahzun Kırmızıgül’ün “Kardeşlik Türküsü”nü seslendirdiler.

Sahnede yer alan Bitlisli ve Giresunlu kadınların birlikte açtıkları hamur ve sergilenen bu beraberlik tablosu Bağcılar Belediye Başkanı'nın övgülerini aldı.

Gece okunan İstiklal Marşıyla bitirken, misafir olarak bulunan vatandaşların programı çok anlamlı buldukları görüldü. Programı desteklediklerini belirten halk şehitlere saygının böyle ciddi anlamda dillendirildiği bir programdan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Gecenin son kısmında ise Giresun Federasyonu'nun yaptırdığı ve Giresun'un yerel birçok yiyecek çeşidi misafirlere ikram edildi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir