Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4583 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   05 Ağustos 2013 - 12:10

TİRDEF' ten Demiryolu Açıklaması

Büyüt
Küçült
TİRDEF ten Demiryolu
Son günlerde Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin demiryolunun “Erzincan- Gümüşhane-Trabzon” güzergâhında planlandığı ve demiryolunun Trabzon’dan Giresun’a geleceği açıklamış ve bu sözleri şaşkınlıkla karşılanmıştır.

TİRDEF’TEN DEMİRYOLU AÇIKLAMASI

Son günlerde Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin demiryolunun “Erzincan- Gümüşhane-Trabzon” güzergâhında planlandığı  ve demiryolunun Trabzon’dan Giresun’a geleceği açıklamış ve bu sözleri şaşkınlıkla karşılanmıştır.

İşte bu açıklamadan sonra konunun yakın takipçisi olan TİRDEF’in (Tirebolu Dernekler Federasyonu) bir açıklama yapması gerekliliği doğmuştur.

Öncelikle Canikli’nin açıklamalarının bizim için sürpriz olmadığını sadece gecikmiş veya geciktirilmiş açıklamalar olduğunu vurgulamamızda yarar var.

Demiryolu konusunun yazdığımız, kamuoyuyla paylaştığımız ve söylediğimiz gibi gelişmesinden, aslında büyük üzüntü  duyuyoruz.

Yoksa Erzincan- Trabzon demiryolu dün Tirebolu’dan Trabzon’a geçiyordu da bugün değişiklik olmuş değildir. İlk günden bu yana proje hep Erzincan-Gümüşhane-Trabzon güzergâhında gelişmiştir.

Nitekim bu durumu her platformda seslendirerek, kamuoyunu bilinçlendirmeye birlikte hareket ederek, kamuoyu oluşturmaya çalıştık.

Bu bağlamda tüm söylemlerimizde haklı çıktık demek bize ne kadar üzüyorsa, bu konuda milletvekillerinin sözleri ile hareket ederek kamuoyu oluşturanların da o kadar üzüldüğüne inanıyoruz.

Bu tür projelerin arkasında güçlü bir duruşa ihtiyaç  olduğunu hatırlatmamıza gerek dahi yoktur. Başta milletvekilleri olmak üzere, yerel yöneticiler, STK’lar siyasi düşüncesi ne olursa olsun kişi ve kurumlar birlik olup çalışmalıdırlar.

TİRDEF olarak bizim pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da düsturumuz böyleydi. Ulaşımın medeniyet olduğu bilincinden hareket ederek, gerçekleri kamuoyuyla paylaşıp, bu

 

bilinçle, güç odağı kabul edilen kişi ve kurumları uyarmaya çalıştık.

Ne yazık ki, söz konusu kesimler Giresun Milletvekili Nurettin Canikli açıklama yapana kadar bekleyip, önemli bir zamanın yitirilmesine, demiryolunun bir sabun köpüğü gibi elimizden kayıp, gitmesine göz yumdular.

Şimdi yapılması gereken, en başta söylediğimiz gibi, bu konuda daha ciddi, kararlı ve ne isteğimizi net bir şekilde ortaya koyarak çalışmaktır. Her şey bitmiş değildir.

Bu bağlamda Tirebolu ve Giresun birlikte hareket etmeli, Erzincan-Gümüşhane-Trabzon olarak projelendirilen güzergâha, Tirebolu bağlantı yolunu ekletmelidir.

Bir kez daha tekrarlayalım; ana projenin içine Tirebolu bağlantı  yolunu eklenmelidir. Bu projenin 2020 yıllarında başlanacağı düşünülürse, Tirebolu bağlantısı ana projeyle başlayacak, Anadolu’ya açılacak yol Tirebolu üzerinden Giresun bağlantısı ile sağlanacaktır.

Biz bu ana projesi içine Tirebolu’yu ekletemezsek, belki de 150 yıllık rüya için 50 yıl daha beklemek zorunda kalacağız.

Özetle, TİRDEF ele aldığı tüm konularda olduğu gibi, sorumluluk bilinciyle hareket etmiş, demiryolu konusunda da verilere dayanan açıklamalar ile kamuoyunu aydınlatmaya çalışmıştır. Umuyoruz ki bu gelişmelerden sonra kamuoyu açıklamaları takip ederken, kimleri dikkate alması gerektiğinin bilincinde hareket edecektir.

 

TİRDEF YÖNETİM KURULU 

TİRDEF (TİREBOLU DERNEKLER FEDERASYONU)

Telsiz Mahallesi Balıklı Yolu, Balıklı  caddesi N. 1 Zeytinburnu

(212) 6797728  / tirebolutirdef@gmail.com



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir