Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7666 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   07 Kasım 2012 - 10:20

Tirebolu Çöp Derdinden Kurtuldu

Büyüt
Küçült
Tirebolu Çöp Derdinden
Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Giresun Katı Atık Tesislerinin Tirebolu'nun köylerini de etkileyecek bölgede yapılmasından vazgeçildiği söyledi.

TİREBOLU ÇÖP DERDİNDEN KURTULDU

*** Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Giresun Katı Atık Tesislerinin Tirebolu'nun köylerini de etkileyecek bölgede yapılmasından vazgeçildiği söyledi.

Giresun'un katı atık toplama tesisinin Görele'nin Aydınlar ve Köprübaşı Beldesi ile Tirebolu'nun Karakaya bölgesini etkileyecek alanda yapılmasından kesin olarak vazgeçildi.

TİRDEF (Tirebolu Dernekler Federasyonu) ile Çömlekçi Çevre Platformu adına Avukat Necip Kibar'ın büyük gayretleri sonucu; bölgenin korunması gereken bir orman alanı olduğu, yapılacak tesisisin su toplama havzasına isabet etmesi nedeniyle, bölge halkının kirlenmeden etkileneceği ve doğal yaşamın yok edileceği gerçeğinin dikkat çekildi.

Bu noktada Milletvekili hemşerimiz Mehmet Domaç'ın da çabaları  sonucu, konu yeniden gözden geçirildi ve bölgenin korunması  gereken bir alan olduğu düşünülerek, alınan karardan dönüldü.

 

TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç, Ankara'da Orman Genel Müdürü Hemşerimiz Mustafa Kurtulmuşlu ile yaptığı  görüşmede, konuyu gündeme getirerek, son durum hakkında bilgi istedi. Kurtulmuşlu şunları söyledi; "Bölgenin Orman ve çevre açısından önemini tespit ettik. Çevrenin korunması, doğal yaşamın etkilenmemesi bizim için çok önemli. Bu noktada görüş ve düşüncelerimizi açıkladık ve Giresun katı atık tesislerinin söz konusu bölgede yapımından vazgeçildi. Hiç kuşku yok ki çöp tesislerine de ihtiyaç var. Ben Antalya'da bölge müdürlüğü yaparken aynı sorunla karşılaşmıştık. Ancak iyi bir etütle iki yer tespit ettik. Bugün her iki yerde de tesisler hizmet veriyor"

 

TİRDEF Genel Başkanı Haldun Domaç ise şöyle konuştu; "Çevrenin korunması, hepimizin görevi. Bu bağlamda doğal yaşam dengesini bozacak bu türden girişimlerin yanlışlığına işaret etmeye çalıştık. Bu konuda bizimle birlikte mücadele veren ve yanlıştan dönülmesini sağlayan başta yöre halkı olmak üzere sorunları dinleyip çözüme katkı veren Milletvekili Mehmet Domaç ve Çömlekçi Çevre Platformu üyelerine, platform adına hukuki işlemleri takip eden Avukat Necip Kibar'a teşekkürü borç biliriz. Unutmayalım, gelecekte çocuklarımıza daha yaşanabilir bir çevre bırakmak hepimizin görevidir."

 

TİRDEF (TİREBOLU DERNEKLER FEDERASYONU)





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir