Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5057 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   24 Mayıs 2013 - 15:32

Tirebolu’da Adaylar Pusuya Yattı

Büyüt
Küçült
Tirebolu’da Adaylar Pusuya
Zeki AL zekial28@hotmail.com İlçeleri gezince siyasetin de nabzını yokluyoruz.

Tirebolu’da Adaylar Pusuya Yattı

Zeki AL      
zekial28@hotmail.com

İlçeleri gezince siyasetin de nabzını yokluyoruz..Tirebolu’dayız..Yerel seçimler için hareketlilik erken başlamış..Adı geçenler bayağı var.. Tirebolu’da AK Parti kanadında Ömer Hıdır, Mehmet Cebeci, Mehmet Yılmaz, Abdullah Karabıçak, Sedat Pir, Cemil Karataş, Yaşar Dikmen’in  aday adayları söylentileri olanlardan bir kaçı..

Aday Adayları İçin Neler Konuşuluyor?

Ak Parti kanadında Tirebolu Ak Parti ilçe Başkanı Ömer Hıdır  potansiyel aday gibi..Ancak Yaşar Dikmen ve Hüseyin Dost’un Hıdır’ın aday adaylığına karşı olduğu alınan duyumlar arasında..Tirebolu’da MHP’lilerin Hıdır’a karşı olduğu da söyleniyor..

Mehmet Cebeci; Anap İlçe eski Başkanı ve AK Parti döneminde eski İl Genel Meclisi Üyeliği yaptı. Anap çevresi tarafından sevilen ve desteklenen Cebeci, Ak Parti’de de iyi hizmetler yaptı.

Başka adı geçenler ise Eczacı Mehmet Yılmaz:  Dini bütün olarak tanınıyor..Tirebolu’da esnaf. Cemaatlerden destek aldığı söylentileri var. CHP ile de iyi ilişkiler içinde olduğu beliniyor..Parti içi kavgalarda etliye sütlüye karışmayan bir durumu var..Hiziplerin hep dışında durdu..

Jeoloji Mühendisi Abdullah Karabıcak,; En avantajlısı gibi görülüyor.Mühendis. Ak Parti kurucularından. Parti içi hiziplerin hep dışında durduğu, her çevrede sevilen bir bir insan olarak tanınıyor..

Giresun Demiryolu Platformu Başkanı Sedat Pir ; 2004 yılında Mehmet Ergün’ü desteklemişti. Yanlışları hep eleştirdi..Ak parti içinde hep var.Kuruluş sırasında ilçe Başkanlığı teklifi de yapılmıştı..Seçimi kaybetti. Tirebolu’da herkes tarafından” katıksız Ak Partili” olarak tasnınıyor.Pir ayrıca, Tirbolulu olarak; Canikli ile arası çok iyi olanlardan birisi..

Yaşar Dikmen.. Dikmen, geçen dönem kendisine tavır alan, destek vermeyen arkadaşlarına kırgın gibi..Şu an pusuda bekliyor.Aday adaylarının netlik kazanması durumunda harekete geçeceği söyleniyor. Ömer Hıdır’ın durumuna göre karar vereceği de söylentiler arasında. “Aday adayı olmasa da Tirebolu’da Ak Parti’yi kucaklayacağına inandığı bir arkadaşına destek verebilir” deniyor…

Tirebolu’nun Gurbetçi Adaylara Allerjisi Var

Bir de gurbetçi aday adayı var. Tirebolu’da gurbetçi adaylara şans tanımadığı da biliniyor. Ancak bu seçimlerde gurbetçi aday adayları da olacak: Bunlardan birisi Eğitimci Cemil Karataş..Gurbette geçirdiği yarım asırlık ömrü dezavantajı gibi göründe de genç nesile kendini tanıtmaya çalışıyor. Bir aydır Tirebolu’da..Nabız yokluyor..Gemlik Çotanakspor Kurucu Başkanı, Marmara’da Giresun STK’nın yakından tanıdığı Karataş emekli olduktan sonra 2010 yılından bu yana Ak Parti içinde siyaset yapıyor. Seçilmese de Ak Parti adayına destek vereceğini belirtiyor..Tek üzüntüsü, yıllardır gurbetçi Tirebolulara, Tirebolu siyasetinde merkez ilçenin destek vermemesi…Aday adaylarına yabancı muamelesi yapması…Karataş “Hepsi dostumuz..Bu bir hizmet yarışıdır.Bizler daha fazlasını yapacağımızı söylüyoruz. Kimseyle hiçbir sorunum yok..Hepsi sevdiğimiz arkadaşlarımız.Ben potansiyel aday adayıyım.Ben olmasam da Tirebolu Ak Parti Belediyesi’ni kazanacaktır..”dedi…..

Karataş; TireboluDokuzkonak Köyünden.İlk ve Orta Öğretim tahsilini Giresunİmam HatipLise’sinde tamamladı. 1982 yılında Konya İlahiyet Fakültesi’nden mezun oldu.Değişik okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı..Gemlik Öğretmenevi’nden 2010 yılında emekli oldu..Gemlik’teÇotanakspor’u kurdu.2010 yılından bu yana Ak Parti saflarında siyaset yapıyor…(Zeki AL) 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir