Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4654 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   03 Şubat 2013 - 18:29

Tirebolu'ya liman yapılmasına kim karşı çıkıyor?

Büyüt
Küçült
Tireboluya liman yapılmasına kim karşı
Sayın hemşerilerim yaklaşık yirmi beş yılını limanlarda geçiren bir Tirebolulu, Tirebolu Civil Yalı Köy Derneği başkanı olarak liman konusunda görüşlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Tirebolu’ya liman yapılmasına kim karşı çıkıyor?

Sayın hemşerilerim yaklaşık yirmi beş yılını limanlarda geçiren bir Tirebolulu, Tirebolu Civil Yalı Köy Derneği başkanı olarak liman konusunda görüşlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Değerli hemşerilerim bazılarının resimlerini paylaştığı limanlara giden o limanlarda yaşamış birisi olarak liman Tirebolu’ya ne kazandırır ne kaybettirir?.. Tirebolu’da fabrika, sanayi ya da ithalat ihracat potansiyeli olsaydı Tirebolu’ya bir limanın yapılması kaçınılmaz olurdu. Yapılacak limanında yerinin iyi seçilerek şehrin yaşanabilirliğini zora sokmayacak bir yere yapılması konusunda, Tirebolu İletişim Fakültesinin kurulmasında nasıl gayret ettiysek aynı gayreti gösterirdik.

Sizleri şöyle bir düşünmeye davet ediyorum. Gözlerinizi kapatın arkanıza yaslanın ve düşünün Limanda yükleme boşaltma yapan gemilerin yükünün dökme çimento, gübre, kömür vs olmasını bir yana bırakın, gemilerin çil, çil dökme Cumhuriyet altını taşıdığını düşünün limana giren çıkan kamyonları güzelim Tirebolu’nun ciğerinde seyir yaptıklarını düşünün Tirebolu’dan doğuya ve batıya giden kamyonların, kasbada, plajlarda yarattığı trafik ve gürültü stresini düşünün. Değerli Tirebolulular biz bu olumsuzluklara karşıyız. Tirebolu’nun geleceği turizmdir mevcut balıkçı barınağının yat limanına dönüşmesi Tirebolu’ya büyük kazanç sağlayacaktır.

Değerli hemşerilerim biz limana değil balıkçı barınağının limana çevrilerek Tirebolu’nun tarihi ve doğal güzelliğinin mahvedilmesine karşıyız. Birileri iktidara gelince liman vadinde bulunuyor. Daha önceleri de Kayseri’ye liman yapma vadinde bulunanlar da olmuştu. Bu zihniyet STK ları ileriyi görmemekle suçluyor, bu zihniyet bizleri Tirebolu’ya yapılan yatırımları engellemekle suçluyor. Size bir örnek vermek istiyorum.
İDO Yeni kapı Mudanya arasına hızlı feribot seferleri koydu, Mudanya (güzel yalı)yazlık bir yer tıpkı Tirebolu gibi hızlı feribotlar yazın günde yaklaşık bin aracı güzel yalının böğrüne indiriyor bu araçların güzel yalıya hiçbir faydası yok transit olarak gidecekleri yere gidiyorlar. Feribot saatlerinde kasabanın içerisi felç oluyor feribotun yaptığı dalgalar plajlarda ve kıyılarda tahribata sebep oluyor. Güzel yalı sakinleri İzmir, Bursa ve civar illere giden araçların yükünü çekiyor. Tirebolu’ya da civar illerin yükünü kamyonlarla taşıtmayı reva görenler bizleri yapılan yatırımları engellemekle suçluyorlar.
Tirebolu’ya otel yapın, yurt yapın, turistik tesis yapın. Tirebolu’ya yedi tur uğramakta alt yapıyı geliştirin daha fazla turların gelmesini sağlayın bakın bakalım size kim köstek oluyor.

Biz Tirebolu’ya liman yapımına karşı değiliz aksine tam destek veriyoruz. Biz yukarıda belirttiğimiz sebeplerden ötürü Tirebolu’nun balıkçı barınağının limana çevrilmesine karşıyız. Liman iş olanağı getirecek diyerek insanları hassas noktasından vuranları Giresun Limanına bakmalarını tavsiye ediyorum. Merak ediyorum balıkçı barınağının liman yapılarak Tirebolu’ya katkısı ve iş imkanı olacak diyenleri neye göre bunu söylüyorlar.Bir tek kamyoncular kooperatifini anlıyorum onlar için iş imkanı doğabilir.Onlarında belirttiğim bu olumsuzluklara hayır diyemeyeceğini umuyorum.

TİREBOLUYA LİMANA EVET, BALIKÇI BARINAĞININ LİMANA DÖNÜŞMESİNE HAYIR.

Civil Yalı Köy Derneği
yönetim kurulu




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir