Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5759 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   25 Şubat 2013 - 18:55

TOBB Ödül Töreni Yapıldı

Büyüt
Küçült
TOBB Ödül Töreni
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) himayesinde, Giresun ve Bulancak Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsası tarafından ''Giresun Ekonomisine Değer Katanlar'' ödül töreni düzenlendi.

Dün akşam düzenlenen ödül törenine; Vali Dursun Ali Şahin, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, AK Parti Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi, Adem Tatlı, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Belediye Başkanvekili Hayati Tökez, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkan Yardımcısı Halim Mete, siyasi parti temsilcileri, birçok resmi kurum amiri, Giresun ve Ordu ilinin oda başkanları ve üyeleri, bazı STK temsilcileri ile ödül verilen işadamları katıldı.

VALİ ŞAHİN: “Valilik Binasını Dış Yalıtımı TOBB Tarafından Yapılacak”

Ödül töreninde bir konuşma yapan Vali Şahin, Valilik binasının dış yalıtımını TOBB’nin yaptıracağını söyleyerek “Değerli hemşerilerimiz günden güne nüfusumuz artıyor. Türkiye’de sosyal devlet anlayışı günden güne oda artıyor. Nüfusun artışı bir yana sosyal devlet anlayışının artışı da bir yana. Bunların tedariki neyle oluyor? Vergi ile oluyor. İşte kamu finansmanını karşılanması ve ekonomik istikrarın sağlanması işte sizlerin verdiği vergi ile oluyor. Giresun’umuzda Bin 849 kurumlar vergisi mükellefi var. 11 bin 500 gerçek usulde vergi mükellefi var. Önceki yıl 2011 yılı sonunda toplanan vergi 252 milyon TL.  Bu sene 2012 yılı sonu itibariyle toplanan vergi 357 milyon TL. % 75 tahsilâtın yapılması son derece sevindiricidir. Geçen yıl içerisinde Giresun da 181 Milyon Dolar ihracat yapıldı. Büyük şirketlerimiz vergi beyanlarını İstanbul da yaptıkları veya ihracat beyanlarını orada bulundukları için bunun içine dahil değil. Devlet elinden geleni yapıyor. Bunun karşılığında vergi veren mükelleflerimizde gereğini yapacaktır.”.” dedi.

CANİKLİ: “Tirebolu-Torul Arasına Standartları Yüksek Demiryolu”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli de, geleceğe yönelik en önemli mesajın Anayasal anlamda verilebileceğine dikkat çekerek toplumsal bir mutabakatla yapılan bir Anayasa’nın her şeyden önce milletin iradesinin kendi elinde olduğunu göstereceğini ifade ederek “Başkaları tarafından değil, zorla değil, olağanüstü koşullarda değil, bu milletin hür iradesiyle bütün siyasi partilerinin katılımı ve desteğiyle bir mutabakat çerçevesinde bu toplumsal metni hazırlayabileceğini bu millete göstermek hepimizin görevi. Bunu yapabildiğimiz takdirde hiç kuşkunuz olmasın hepimizin önü açık, Türkiye’nin önü açık olacak” dedi. Demiryolu ve Tirebolu Limanı konusunda da açıklama yapan Canikli “Biz şunu söyledik. Tirebolu’da Liman var. Dolayısıyla demiryolu ağının bağlanması için gerekli olan liman burada var. Ekonomik olarak rantabldır ve biz bunu istiyoruz. Filen liman olan, balıkçı barınağı olarak gözüken orayı limana dönüştürüp hizmete sunabildiğimiz takdirde demiryolu engelsiz bir şekilde gelecek. Tirebolu-Torul arasında standartları yüksek bir Demiryolunu Giresun’a kazandıracağız” diye sözlerini tamamladı.

KARAAHMETOĞLU : “Vergilendirilmiş Kazanç Kutsaldır”

CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu’da yaptığı kısa bir konuşma ile “Vergilendirilmiş kazancın kutsallığını biliyoruz. Çağdaş toplumların, devletlerin en önemli kaynağı vergidir. Bu anlamda Giresun ekonomisine değer katan değerli hemşerilerimi kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

HİSARCIKLIOĞLU : “TOBB Olarak Giresun’a Okul Yapacağız”

Giresun’a okul müjdesini vererek konuşmasına başlayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’da,  işadamları olarak yeni bir anayasa beklediklerini, Ticaret Kanunu’yla birlikte işadamlarının önünün açılacağını belirterek “Giresun teşvikte beşinci bölgede yer alıyor. Bu bölge içerisinde yer almak önemli bir avantajdır. Bu nedenle özellikle gıda ve diğer alanlarda iyi değerlendirilmelidir.” dedi. Hisarcıklıoğlu, Giresun’u limanla birbirine bağlayacak demiryoluna ihtiyaç olduğunu söyleyerek “Karayolumuz var. Limanımız var. Havayolumuz var. Ama dünyada ne garip bir ülkeyiz ki limanla demiryolunun bağlantısı yok. İşte Giresun buna da kavuştuğu zaman her şeyiyle taçlanmış olacaktır.” diye konuştu.

ÇAKIRMELİKOĞLU : “Nakliyenin En Ucuz Olanı Demiryoludur”

Giresun Ticaret Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, yaptığı açılış konuşmasında “Bir ülke yaşamsal faaliyetlerin devam ettirilebilmesi için en önemli unsurlardan biride kurum ve kişilerin vergi ödeme yükümlülüğünü yerine getirmesidir. İşadamlarımızın en büyük sorunu ham maddeye uzak olmalarıdır. Giresun iş dünyası diğer illerle rekabet edebilmek için en düşük ekonomik nakliyeyi tercih etmektedir. Nakliyenin en ucuz olanı da tartışmasız demiryoludur. Erzincan-Tirebolu-Trabzon demiryolu projesi çevre düzeni planına işlenmiştir. ” diyerek Tirebolu’ya liman yapım çalışmalarının başlatılması ve Giresun Limanı ile demiryolunun birleştirilmesi gerektiğin söyledi.

DEMİRCİ : “Elimizden Geldiğince Katkı Yapmaya Çalışmaktayız”

Törende kısa bir konuşma yapan Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Demirci, “Bizler Giresun’umuzun tüccar ve sanayicileri olarak gelişmekte olan ülkemize yatırım, istihdam ve ihracat yaparak elimizden geldiğince katkı yapmaya çalışmaktayız.” diyerek bu katkıyı sağlarken karşılaştıkları sorunları aktardı.

Yapılan konuşmaların ardından Giresun ekonomisine değer katan, kurumlar ve gelir vergisi sıralamasında dereceye giren tüm özel sektör mensupları ile yüksek düzeyde ihracat yapan oda ve borsa üyelerini ödüllendirmek, ticari hayatlarında 40 yılını doldurmuş ticaret erbaplarını da onure etmek amacı ile düzenlenen ödül töreninde 86 iş adamına plaketleri Vali Dursun Ali Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, AK Parti Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi ve Adem Tatlı, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve diğer protokol tarafından takdim edildi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası adına katılımından dolayı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na plaket ve Giresun ürünlerinin bulunduğu hediye sandığı takdim etti.

 






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir