Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6838 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   03 Nisan 2013 - 11:50

Topal Osman Ağamız 90.Ölüm Yıldönümünde Anıldı

Büyüt
Küçült
Topal Osman Ağamız 90.Ölüm Yıldönümünde
Giresun'da, Milli Mücadele kahramanlarından Osman Ağa ölümünün 90. yıl dönümünde törenlerle anıldı.

Giresun'da, Milli Mücadele kahramanlarından Osman Ağa ölümünün 90. yıl dönümünde törenlerle anıldı.


  

İlk tören Haydar Aliyev Parkı'nda (Osman Ağa Parkı) yapıldı. Tören saygı duruşu, İstiklal Marşı ve çelenklerin Osman Ağa anıtına konulması ile başladı.

 

Burada bir konuşma yapan Giresun Üniv. Tarih Bölümü Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Ata Yiğit’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Yiğit konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün burada Giresun’un yetiştirmiş olduğu Türk milletinin büyük evladı, değerli evladı Osman Ağa’yı ve onun şahsında Milli Mücadele'ye iştirak etmiş olan Tüm Giresunluları ve tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Osman Ağa’yı anlamak milli mücadeleyi anlamaktır. Milli mücadele Türk milletinin mücadelesidir. Türk milleti hiçbir zaman diğer milletlere teslim olmamış ve mücadelesini her zaman sürdürmüştür.” Yiğit, diğer yandan Osman Ağa’nın öz geçmişini anlattıktan sonra konuşmasını noktaladı.

 

 

Yiğit’ ten sonra bir konuşma yapan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise, Osman Ağa ve Milli Mücadele kahramanlarını rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

 

Aksu; “Bugün burada tarih yazan ve tarihin akışını değiştiren atalarımızı anmak için toplandık. Şehrimiz Giresun, milletin dirilişine canıyla, kanıyla, yüreğiyle katkı koymuş, bağrından çıkarttığı 42. Ve 47. Gönüllü alaylar ve onların komutanı Osman Ağa ile birlikte Sakarya boylarına kadar kan, gözyaşı ve zaferle dolu şanlı bir miras bırakmışlardır. Ulus devlet oluşumunun her safhasında emeği hiçe sayılamayacak olan şehrim Giresun’un bir evladı olarak bizlere onurlu, tam bağımsız bir ülke bırakma mücadelesi veren, başta Osman Ağa olmak üzere Milli Mücadele şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Hiç unutulmasın ki bizler bu toprak için ödenen bedelleri unutmadık, unutmayacağız. Şehrim ve milletimin tam bağımsız onurlu duruşu için bedel ödemek gerekirse hepimiz o bedeli ödemeye hazırız. Çünkü bizler Giresun Uşaklarıyız.” dedi.

 

 

Tarih geleceğin aynasıdır diyen Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü “Geleceği hep beraber el ele yazmalıyız. Omuz omuza bir horon oynar gibi. Dalda tek başına bir fındık gibi değil, birbirine sıkı sıkı sarılmış bir çotanak gibi, hep birlikte. Bu duygu ve düşüncelerle bağrından iki gönüllü alay çıkararak bizlere işgal edilmemiş bir kent bırakan ve Cumhuriyetimizin temeline en önemli harcı koyan atalarımızı saygı, minnet ve şükranla anıyorum.”

 

 

Yapılan konuşmaların ardından Osman Ağa ve Giresun milli mücadele şehitleri anısına düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan tarafından hediyeler takdim edildi.

 

 

Burada yapılan konuşmaların ve ardından tören, Giresun Kale’sinde bulunan Osman Ağa mezarında devam etti. Buradaki dini törende Hacı Mikdat Cami İmamı Ali Süral tarafından törene gelen katılımcılar ile beraber Osman Ağa için dualar okundu. Yapılan dualarla tören son bulurken vatandaşlara pilav, tatlı ve ayran ikram edildi.

 

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir