Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7163 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Ocak 2013 - 18:54

"Topal Osman'ın Ölüm Yıldönümü, Onun Doğum Günü Olacak

Büyüt
Küçült
Topal Osmanın Ölüm Yıldönümü, Onun Doğum Günü
Giresun Federasyonu, Federasyonla ilgili yeni çalışmaları müzakere etmek üzere Merter deki merkezinde toplandı.

“Bu filmle Topal Osman’ın ölüm yıldönümü, onun doğum günü olacak”

 

Giresun Federasyonu, Federasyonla ilgili yeni çalışmaları müzakere etmek üzere Merter’deki merkezinde toplandı.

 

 

Giresun Federasyonu’nun dün akşam yapılan toplantısına Atatürk’ün Fedaisi Topal Osman filminin yönetmeni Atilla Akarsu da katıldı.  1,5 yıldan beri çekimleri süren ve geçtiğimiz günlerde yazılı-görsel basın ve sosyal medya ile paylaştıkları fragman Giresunluların beğenisine sunuldu.

 

Katılımcıların çok büyük ilgi ve beğenisiyle karşılanan fragman, filmin merakla beklenmesi için yeteri kadar etkileyici bulundu.

 

 

Fragmanın izlenmesinden sonra söz alan yönetmen Atilla Akarsu film için 15 yıllık bir zaman boyunca arşiv ve kütüphane araştırmaları da dâhil olmak üzere hazırlık yaptığını; 1,5 yıl süresince de çekimlerin sürdüğünü söyledi. Filmi zorluklar içinde tamamladıklarını sözlerine ekledi.

 

Giresun Federasyonu’nun kendilerine bu konuda çok büyük destekler sunduğunu, birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve belediye başkanıyla görüştürdüğünü; bu şekilde ihtiyaç duydukları mekânları ve temini zor dekor malzemelerini tedarik edebildiklerini hatırlatan yönetmen Atilla Akarsu şöyle konuştu:

 

 

“Diyebilirim ki, bu bağlantılar ve yönlendirmeler olmasaydı filmin çekilmesi neredeyse imkânsız olurdu. Giresun’dan hayal kırıklığı ile gelip de beklediğimiz destekleri bulamayacağız diye düşünürken, Sayın Hasan Turan bize gerçekten çok yardımcı oldu. Giresun Federasyonu yönetimi ile Başkan Sayın Hasan Turan’a bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Oyuncuları, üzerlerinde filmin kostümleriyle Federasyon’un merkezinde konuk etmesi olsun, Taksim yürüyüşünde halkımıza tanıtması olsun, Giresun Günlerinde birçok devlet adamına ve bürokrata tanıtımımızı yapması olsun, katkıları çok büyüktür. Birçok kez bu şekilde etkili tanıtımlarımızı yaptı. Haberlerimizin yapılması olsun, sosyal medyadaki paylaşımlar olsun, Giresun Federasyonu Osman Ağa’ya sahip çıktığı kadar filmini de sahiplendiğini ortaya koymuş oldu.”

 

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan ise, filmin fragmanının bile çok etkileyici olduğunu 2 Nisan’ı sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. Turan, “Şu anda bile insanın ruhunu coşturan bir tarih öyküsü olduğu belli. Başta Giresunlular olmak üzere, bütün halkımızın bu filme gereken ilgiyi göstereceklerini biliyorum. Böylece tarihimizde yeni yeni alanlar gün ışığına çıkacak ve gelecek nesiller belli kalıpların dışında düşünme alışkanlığına sahip olacaktır.” dedi.

 

Daha sonra soru-cevap kısmına geçilerek film hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir