Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6977 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   29 Mayıs 2011 - 15:21

Topçu: ''Fetih Ruhunu Gençlerimize Aşılamalıyız''

Büyüt
Küçült
Topçu: Fetih Ruhunu Gençlerimize
Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi (EMŞAD) Giresun Şube Başkanı İhsan Topçu, İstanbul' un Fethi'nin 558. yılı sebebi ile basın bülteni yayınladı.

Topçu: ''Fetih Ruhunu Gençlerimize Aşılamalıyız''

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü  ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi (EMŞAD) Giresun Şube Başkanı İhsan Topçu, İstanbul’un Fethi’nin 558. yılı sebebi ile basın bülteni yayınladı.

Başkan Topçu, yayınladığı  bültende şu görüşlere yer verdi: “İstanbul'un Fethi’nin 558. yıldönümünü kutluyoruz. Resulullah (S.A.V.)'e Peygamberlik görevi verilmeden Dünya'da iki büyük süper devlet vardı.  İran Sasani İmparatorluğu ve Doğu Roma Bizans İmparatorluğu idi. Bu iki güç o zamanlar kan emen vampirler idi. Resulullah (S.A.V.) Efendimiz ilk defa Hendek Savaşı arifesinde bu iki süper gücün  çok yakında yıkılacağını haber vermiştir. Bu müjde çok geçmeden tecelli etti. İlk önce İran Sasani İmparatorluğu, arkasından da Doğu Roma İmparatorluğu yıkıldı. Doğu Roma İmparatorluğu’nu Fatih Sultan Mehmet Han'ın komutasındaki övülmüş komutan ve övgüye mazhar olmuş askerler tarafından tarihe gömülmüştür. İstanbul Fethedildi. Bizans İmparatorluğu yıkıldı. Bir çağ kapatılıp yeni bir çağ açıldı. Peygamberimiz (S.A.V.) İstanbul'un fethini şöyle haber verdi: “İstanbul mutlaka feth olunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel askerdir.” Bu müjde Müslümanlara yıllar boyunca İstanbul’un fethi için büyük bir şevk ve heyecan vermişti. İstanbul’a 29 defa fetih teşebbüsü yapıldı. Fetih, Fatih'e ve askerlere nasip oldu.

Ali İmran Suresi’nin 160. Ayetinde; “Nusret ve İnayet ancak aziz ve hâkim olan Allah’tan gelir”  buyruluyor. Askerleri ve komutanları fethi gerçekleştirdiklerinde işte bu Ayetteki inanca sahip idiler. Başka bir Ayette ise; “Ey Müminler, sizler Allah'a kulluk ederseniz o da size yardım eder ve ayaklarınızı sağlamlaştırır” (Muhammed Suresi 7. Ayet) Fetihteki başarının kaynağı bu Ayet idi. İstanbul'un fethi 8,5 asır haber edilmiştir. Asırlarca Dünya’ya zulmeden zalim Bizans İmparatorluğu yıkılmıştır. Dünya'nın kilit noktası Müslümanların eline geçmiştir. Bir çağ kapatılıp yeni bir çağ açılmıştır. İnancın önünde zalimler helak olmuştur. Ahlaken bozulan milletler mutlaka yıkıldığı, inancın ve tekniğin ne büyük harikalar meydana getirdiği görülmüştür. Bizim tarihlerimiz zaferler doludur. Ecdadımız insanlığa ışık tutmuştur. Milletimiz yeniden güçlenmelidir. Refahın kapısı yeniden açılmalıdır. Bu görev bizlerin üzerindedir. Bizans’tan geri kalan artıklar Fatih'e duydukları kinden dolayı  Fatih'in torunları, oğulları ve kızlarından intikam almaktadırlar. Nasıl mı? Güzellik yarışması, dans partileri, fuhuş geceleri, eğlence programları vb. gibi organizasyonlarla ülkemizin her tarafındaki gençlerimizi ellerine geçirmenin planlarını yapıyorlar. Fatih Sultan Mehmet Han 21. yaşında iken İstanbul’u fethetmişti. Bu ruhu içinde hisseden gençlerimizi bu çirkinliklerin pençesine düşmeden kurtarmalıyız ki Türkiye’nin geleceği sağlam temellere otursun. Bu vesile ile İstanbul’un Fethi’nin 558. yıldönümü  sebebi ile Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve şanlı ordusunu bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, gençlerimizin ecdadına yakışır bir yaşam sürmelerini temenni ediyorum.” 

Haber: Fatma Uğurlu

www.kerasushaber.net



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir