Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 29841 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   27 Mart 2019 - 22:21

TRT’nin Sorusu Giresunluları Gerdi

Büyüt
Küçült
TRT’nin Sorusu Giresunluları


TRT1'de yayınlanan 3’te 3 Tarih programında sorulan Topal Osman Ağa ile ilgili bir soru Giresunluların tepkisi ile karşılaştı.
Konuyla ilgili olarak birçok STK bildiri yayınlayarak sorunun soruluş biçimine tepki gösterdi. Bunlardan biri de Giresun Medya Platformu olurken Başkan Vekili İbrahim Balcıoğlu imzasıyla yapılan açıklamada “Dün gece TRT1'de yayınlanan 3’te 3 Tarih programında sorulan bir soru ile milli kahramanımız, muhafız alay komutanı Topal Osman Ağa, Trabzon Mebusu Ali Şükrü Beyin kesin katili gibi lanse edilmiştir. Oysa bu konu kesin delillerle ortaya konmadığı gibi Ağamız olay yerinde infaz edilerek deliller karartılmış, ayrıca boğazı da kesilerek cesedine işkence yapılmıştır. Ülkeye yaptığı yararlıklar göz ardı edilerek başsız cesedi ayaklarından asılarak infaz edilmiştir. Böylelikle işlediği kesin olmayan bir suç için kendisine üçüncü bir ceza verilmiştir. Oysa hukukun genel kaidesi bir suç için bir ceza uygulamasıdır.
Ayrıca soruda Topal Osman denilerek manevi şahsiyeti de zedelemiştir. Oysa bütün kayıtlarda kendisi Ağa lakabı ile anılmakta ve öyle bilinmektedir. Ali Şükrü nasıl bey olarak anılıyorsa Topal Osman da ağa olarak anılmalıdır.
Gelen tepkiler üzerine TRT Haberde yayınlanan makale türü haber ise program ile ilişkilendirilmemiş, bir özür bile dilenmemiştir.
Yaptığınız bu yayın ile Giresun halkının haklı tepkisini çekmiş bulunuyorsunuz. Kamu yayıncılığı daha dikkatli ve objektif olmak zorundadır.
Yaptığınız bu yayın nedeniyle Giresun Halkından 47. Gönüllü Alay ve onun Komutanı Milis Yarbay Topal Osman Ağa'nın manevi şahsından özür dilenmesini gerektirmektedir” dendi.
Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş “Topal Osman Ağa ve Ali şükrü beyin, milli mücadelemize çok önemli katkıları olduğunu inanıyoruz. Bu iki şahsiyeti; bu günleri bize sağlayan milli değerlerimiz olarak görüyoruz. Tarihi şahsiyet ve kişiliklerin müessif olaylarla anılmak yerine, gelecek nesillere bıraktıkları eseler ile hatırlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Ali Şükrü beyin Topal Osman tarafından bizzat katledildiği iddiasına katılmıyoruz” diyerek görüşlerini kamuoyu ile paylaştı.
Giresun Vakfı Başkanı Ahmet Dokumacı ise “Giresun Vakfı olarak, 100 yıldır kafamızı kurcalayan soruların cevaplarının tarihçiler tarafından objektif şekilde araştırılıp net şekilde ortaya konulmasını ve herkesin gerçekleri öğrenmesinin sağlanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Görele Dernekler Federasyonu(GÖRFED), Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF), Espiye Dernekler Federasyonu, Harşit Dernekler Federasyonu gibi federasyonlar yanında Yazar Seyfullah Çiçek, Belgeselci İsmail Kahraman ve Dr. Selim Erdoğan gibi yazar ve bilim adamları da görüşlerini kamuoyu ile paylaştılar.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir