Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7537 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   07 Mart 2012 - 18:57

Türk Amerikan Halkına Büyük Proje

Büyüt
Küçült
Türk Amerikan Halkına Büyük
Yener Hendenoğlu ve Ekibi Büyük Düşünüyor

Yener Hendenoğlu ve Ekibi Büyük Düşünüyor

 

Türk Amerikan Halkına Büyük Proje

 

Yurt dışında bulunan Giresun derneklerinin önemli simalarından Yener Hendenoğlu, yapmış olduğu önemli projeler ile Amerika’daki Türklerin gurur kaynağı oluyor.

 

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ve Türk Amerikan Giresunlular Derneği’nde aktif roller üstlendikten sonra geçtiğimiz Aralık ayında 22 yıldır görev aldığı NJ Burlington Selimiye Camii Derneği’nin başına getirilen Hendenoğlu ve ekibi, yapmış oldukları Sosyal ve Kültürel çalışmaların yanı sıra, şimdi de kalıcı bir eser ile Türk Amerikan halkına fayda sağlamaya çalışıyorlar.

 

Hedefe Doğru Giden Yol

 

Yaklaşık 3 ay önce gerçekleştirilen Genel kurulda yapmış olduğu açıklamada, hedeflerini “daha büyük, ulaşımı ve oto park sorunu ile sıkıntı olmayacak bir yere yeni bir cami projesi gerçekleştirmek” olarak belirleyen Hendenoğlu ve ekibi, 3 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık $ 100.000 satın aldıkları Yeni Camii ve Kültür Merkezi arsasının sevincini yaşıyor.

 

Yoğun çalışmalar sonucunda satın alınan ortalama 4 dönüm arazinin üzerine yapılması düşünülen Camii inşaatı ve Kültür Merkezi hakkında açıklamada bulunan Selimiye Camii Derneği yönetim kurulu başkanı Yener Hendenoğlu, “Göreve geldiğimizde ilk hedefimizi bu doğrultuya yöneltmiştik. Gerek yönetimimizin, gerekse üyelerimizin özverili çalışmaları sonucu bu inşaata uygun 4 dönüm bir araziyi $ 97.385.00 derneğimize kavuşturmuş bulunuyoruz” dedi.

 

Türk Amerikan Müslüman halkına yakışır bir Cami ve Kültür Merkezi yaptırmak için yönetim kurulu ile beraber çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerine vurgu yapan Yener Hendenoğlu, “Bu tür kalıcı eserler kolay kolay yapılmıyor. Burada bütün üyelerimize ve duyarlı Türk halkına büyük işler düşüyor. Unutulmamalıdır ki arkamızda bırakacağımız bir eser, bizim çocuklarımıza ve gelecek kuşaklara bir ilham kaynağı olacak, Kültürümüzün bu topraklarda yaşamasına katkılar sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

 

Ayrıca böyle bir projeye maddi ve manevi katkı sağlamak isteyen hemşerilerimiz, derneğin Ph:(609) 760 – 1828 no’lu telefonlarından veya info@selimiyecamii.org adresine mail atarak bilgi sahibi olabilirler.

 

Erdal Avcı / Giresun Havadis

 





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir