Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9422 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   02 Ağustos 2021 - 11:55

Türkiye Aile Meclisi Tokat ilimize selam verdi

Büyüt
Küçült
Türkiye Aile Meclisi Tokat ilimize selam

 

Sitemizin yazarı Eyüphan Kaya Türkiye Aile Meclisi Güneydoğu Bölge Başkanı sıfatıyla İki günlük bir çalışma için 28-29 Temmuz tarihleri arasında Tokat ilimizde bulundu.

Valiliği ziyaret eden Kaya Vali Dr.Ozan Balcı tarafından kabul edildi. Bir saat süren görüşmede sosyal ve toplumsan meselelerin yanı sıra Türkiye’nin aile Yapısının yaşadığı sorunlar ve yapılabilecek çalışmalar üzerinde duruldu.

Aynı gün Hz.Ali Camisi İmamı Mehmet Ali Çağlar ziyaret edilerek  bir grup duyarlı vatandaşlarla sohbet edilip, genelde ülke meseleleri, özelde Aile yapısı hakkında görüş teatisinde bulunuldu, daha sonra Ekoturizm’in ödül törenine iştirak edildi, aynı günün akşamı Ali hoca eşliğinde merkeze 30 kilometre mesafede olan Akın köyü düğününe hayırlı olsuna gidildi.

İkinci gün Kıdemli Astsubay Soner Babacan ile bir araya gelindi, öğle namazı Meydan camisinde kılıp namaz sonrası İmam-Hatip Hacı Mehmet Öztürk ile aile konusunda sohbet edildi.Sonrasında Şehit Aileleri Derneği ziyaret edilerek Dernek Başkanı ve Şehit Babası İbrahim Demirel’in yanı sıra MESK Tokat İl Başkanı Arif Ekmekçi, Şehir gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Emin Fidan, Olay gazetesi imtiyaz sahibi Musa Öztürk ile bir araya gelindi.

Buyur bu çalışmanın detayını Eyüphan Kaya’dan öğrenelim;

İlk gün Valilik ziyareti öncesi Gazi Osman Paşa lisesi ziyaret edilerek eğitim öğretim ve gençlik konusunda bir değerlendirme yaptık, İdareci Nurettin Kara; “mümkün olduğu kadar değerler eğitimiyle gençlerimize değerlerimizi öğretmek için gayret ediyoruz, valimiz Dr.Ozan Balcı çok çalışkan biri, merhum Yazıcıoğlu’ndan sonra başarılı bir mülki amir olarak en çok dikkat çeken bir validir” dedi.

Küçük ilin büyük valisi Dr.Ozan Balcı ziyaret edildi,

Yaklaşık olarak bir saat süren valilik görüşmesinde sohbetin her anı iyi insan, başarılı insan, çalışkan yönetici profili üzerinde duruldu, aile yapısı üzerinde görüş teatisinde bulunuldu,

Tokat ilimizde boşanma sayılarını öğrenmek için nüfus müdürlüğünde son üç yılda meydana gelen evlenme ve boşanma sayıları valimizin delaletiyle istendi. Daha sonra yapılan tetkikte Tokat iline göre beklenmedik bir sayıda boşanmanın olduğu görüldü, buna rağmen bazı ilçelerde hiç boşanma olmayışı da mutluluk vericiydi; Başçiftlik ve Pazar ilçelerinde hiç boşanma olmamış, sadece iki üç boşanmanın olduğu Sulusaray ve Yeşilyurt ilçeleri de vardır. Önemine binaen bu konuda başlı başına bir analiz çalışması Türkiye Aile Meclisi yönetimi tarafından yapılacak bu konuyu şu anda açmayalım.

Valimizle nitelikli bir sohbet ederken bu arada vatandaşları kapıda bekletmemek için üç kişi makama alındı, bu dahi valinin çalışma prensibindeki pratikliği ve örnek yönetim modelini ortaya koyuyordu.

Bir görevli odaya girdi ve böyle bir diyalog vali beyle vazifelinin arasında geçti.

Sayın valim falanca adamın pasaportunu veremiyoruz, pürüz çıkmış,

Vali, nedir pürüz?

-Eşi şu derneğe üyeymiş,

Vali bey, başka?

-Kardeşinin de şu örgütle iltisakı varmış,

Suçun şahsiliği esastır, bu iki neden pürüz sayılmaz, başka?

-Kişi bir zamanlar Aktif eğitim-sene üyeymiş,

Vali bey, kardeşim bu şahıs o günden bu güne devletin öğretmeni değil mi?

-Evet,

o zaman bir sıkıntısı olsaydı zaten bir şekilde cezasını bulurdu, verin kendisine Pasaportunu dedi ve olayı inisiyatif alarak çözdü.

Başka bir vatandaş geldi ve

-Sayın valim silah ruhsatlarımız çıkmadı,

Vali bey, ruhsatın biri çıktı deme ki adamın sana teşekkür etmemiş?

Diğeri de iş yeri Ankara, kusura bakmasın o zaman Ankara’dan alsın, Herhalde beni zor durumda görmek istemezsin değil mi? diyerek adamı ikna etti.

Bir hanım efendi çocuğuyla geldi,

Vali bey; “hele şu çocuğa bir oyuncak getirin de bir az sakinleşsin” dedi.

Kadını dinledi, daimi bir iş istiyormuş, dedi ki “böyle daimi işlere KPSS ile alım yapılır, ama üniversite mezunusunuz sizin konumundaki birinin şartlara göre çalışabileceği bir durum oluşursa söz veriyorum durumunu değerlendiririm” dedi ve onu da memnun ayırdı.

Tokat gibi şirin ilimize bu koca yürekli valinin ziyareti ve gözlemlerimiz  bizi mest etti doğrusu. Nezaket gereği ancak bu kadarını basına yansıtabildim, o da valimizin hoş görüsünden cesaret alarak tabi.

Valilikten ayrıldıktan sonra Mehmet Aile Çağlan Hocanın vazifeli olduğu Hz.Ali Camisine gittik, toplumun manevi yönü üzerine derin analizler yapıldı. Ülkenin gidişatı konusunda umut ve motivasyon içerikli bir sohbet edildi.

İkindi namazı sonrası cemaatten de üç kişiyle uzun burun adı verilen yeşil ile suyun buluştuğu bir sosyal tesise gidilerek maneviyat motifli bir sohbet ettik.

Bu toplumun gizli kahramanları vardır

Özetle bu ülkenin gizli kahramanlar, dua edenleri olduğu, gülün hava cıva atması için gece gündüz fotosentez yapan yaprak misali hayatın içinde manevi dinamiklerin olduğu örneklerle anlatıldı, 15 Temmuz kıyamına değinildi. O ruhun asıl dayanağı Ezan, Sala, Tekbir, Bayrak ve Vatan olduğu gerçeği üzerinde ittifak edildi.

İslam’ı yaşayarak gençlerimize örnek olmalı, hakkı tavsiye etmeliyiz.

Bizim vatandaş olarak İslam’ı yaşayarak rol model olmamız gerektiği, yeri geldiğinde de nasihatten geri durmamamız, haktan yana, yanlışa karşı bir duruşa sahip olmamızın gerekliliği üzerinde duruldu. Kimse “bana ne?” “sana ne?” diyemez, dememeli.

Turizm midemize kazandırır ama ruhumuzu zedeler!

Daha sonra bir otelde düzenlenen Ekoturizm yılın ödülleri programına gittik, ancak ortamın manevi ve kültürel açıdan uygun olmayışı Müslüman Dünya yazarı Nesibe Tükel ödülünü aldıktan sonra o anı fotoğrafa alıp yemeğe beklenmeden ortam terk ettik.

Mehmet Ali Çağlar hocamızın evine gidip akşam yemeğini yedikten sonra 30 kilometre merkeze uzakta olan Akın köyüne düğününe gidildi, yüzlerce erkeğin köy meydanında bir araya gelmesiyle gençlerin oyun oynamasıyla, bol bol silahlar atılarak, silah patlatırken de  çok dikkatli oldukları ve eğlendikleri görüldü, erkeklerden oluşan kalabalık her kes kendince eğleniyordu, Mehmet Aile Çağlar hocam düğün evine bir miktar destekte bulunup şehre dönüldü.

Vatan aşkıyla yaşayan şerefli bir asker olan Soner Babacan ile sohbet ettik.

İkinci gün Kıdemli Astsubay Soner Babacan’la bir araya gelinerek ülkenin gidişatı hakkında önemli bir değerlendirme yapıldı.

Soner bey FETÖ örgütüne mensup Yüzbaşısını deşifre edince kendisi de 2,5 ay görevden uzaklaştırılmıştı ve o esnada tarafsız bir yazar olarak o ve onun gibi mağdurların durumunu dile getirmiştim, aramızda telefon görüşmeleri oluştu, görevine döndükten sonra da dostluğumuz devam etti/ediyor. Kendisini, o süreçte onunla ilgilenen, onun mağduriyetine inanan 3-5 kişiden birinin ben olduğumu ifade etti.

Bir evde erkek çalışırsa ailede huzur olur, ama kadın çalışıp erkek işsiz olursa evin huzuru bozulur

Öğle namazını Meydan Camisinde kıldık, namaz sonrası caminin İmam-Hatibi Hacı Mehmet Özdemir ile aile konusunda görüş alış verişinde bulunduk, özetle:Bir evde erkek çalışırsa ailede huzur olur, ama kadın çalışıp erkek işsiz olursa evin huzuru bozulur” demesi önemli bir tespitti. Katkısından dolayı hocamıza teşekkür ediyoruz, daha sonra Taşhan  tarihi çarşısı ve Şehir müzesini gezdik.

Şehit Aileleri Derneği nitelikli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Bu esnada Şehit Aileleri Derneği Başkanı ve Şehit Babası İbrahim Demirel, Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu(MESK) Tokat İl Başkanı Arif Ekmekçi, Şehirgazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Emin Fidan ile Olay gazetesi imtiyaz sahibi Musa öztürt ile bir araya gelindi.

Tevazu, hürmet ve ilgisinden dolayı İbrahim Demirel abimizin ellerinden öperim, beni koltuğunda oturtarak mahcup etti.

MESK Güneydoğu Bölge başkanı sıfatıyla yaptığım bu ziyarette konuşulanları şöyle özetleyebilirim.

Emekliye yanlış yapan yanar!, onların dualarını almalıyız.

Ben kısaca şunları söyledim,

Efendim biz Şehit Ailelerimize, Şehitlerimize borçluyuz, bu memleketin tapusu şehit kanlarıyla alınmıştır, biz şehitlerimize de ailelerine minnettarız, hani birkaç yıl önceydi bir doktor Şehit Annesi hakkında şu notu bırakmıştı “şehit annesidir, ona öf bile demeyiniz” işte halkımızın şehit yakınlarına bakışı budur.

Emeklilere gelince şu anda ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyolar…

Toplu sözleşmelerde onlara yönelik bir çalışma çaba gözükmüyor, emeklilerin sorunları ile uğraşılmıyor.

12 milyon 500 bin emekli var, bir kısmının maaşları 2 Binin altında ve zor yaşam koşulları altında yaşıyorlar. Bir kısım yüksek maaşlı kimseler var onların maaş artışı da memur maaş kat sayısına bağlı, yani yer artışta kimi emekliye 100 lira zam gelirken kimisine 1100 lira artış oluyor.Bu bir haksızlıktır.

Maaşı 5 Binin üstünde olan emeklilerin maaş artış katsayısı farklı olmalı, 2 Binin altında olanları ise daha yüksek olmalıdır.

Memur emekli olduğunda aile yardımının kesilmesi de izahı mümkün olmayan bir yanlıştır, derhal bu yanlıştan vazgeçilmeli ve aile yardımı eşin hesabına yatırılmalıdır.

Her ile çok amaçlı hizmet veren bir emekli lokali zinhar olmalı, kimi emekli evinden çıkınca minnetsiz gidebileceği bir yeri olmalıdır.

Her ne kadar emekliler 12.500 kişi olsa da sair vatandaşlarımız ya çocuklarımız ya da torunlarımızdır, yetkililerin bunu dikkatten kaçırmaması lazım.

Biz emeklilerimizin dualarına muhtacız, emeklisi mutlu olan bir toplum huzur içinde olur.

Yazı fazla uzamasın diye programımız bu şekilde özetleyelim.

Tokat ilimize selam olsun, gittik gördük, ders marifet aldık, sayı itibariyle yüksek bulduğumuz boşanma konusunda Türkiye Aile Meclisi olarak uğraş verme çalışacağız, umarım yararlı bir netice elde ederiz.

Arıca valimizin koruması İrfan beye, Özel kalem müdürümüz Yılmaz beye,  nüfus müdürümüz Celal Beye, öğretmen evi resepsiyon görevlilerine  ve ilgi gösterip çalışmamıza katı veren herkese Türkiye Aile Meclisi adına ederiz.

En büyük teşekkürümüz  bizi iki gün misafir edip bu tür yararlı çalışmalarımıza katkı veren Tokat Valimiz Dr.Ozan Balcı’ya tabi.

“İyi ki varsınız sayın valim”

Diyor ve haber paylaşımımızı noktalıyorum.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir