Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7784 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   31 Temmuz 2013 - 13:55

Twitter’da Neler Oluyor? Kullanıcılar Ne Yapmalı?

Büyüt
Küçült
Twitter’da Neler Oluyor? Kullanıcılar Ne
USMED Başkanı(Uluslararası Sosyal Medya Derneği) Hemşerimiz Said Ercan son günlerde yaşanan takipci kayıpları ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Dünya çapında 500 milyondan fazla Tükiye’de ise yaklaşık 10 milyon kullanıcısı olan mikroblog servisi Twitter’da son üç gündür birçok kullanıcının hesabı sildi.

Twitter kullanıcıları son birkaç gündür takipçilerinin azalmasından dert yanıyorlardı. Birçok kişi hesabının şikayet edildiğini spamlandığını ve bu sebeple takipçilerinin azaldığını iddia ediyordu. Fakat durum hiç de göründüğü gibi değil. Twitter son üç gündür fake ve inaktif hesapları siliyor. Yaşanan takipçi azalmalarının sebebi Twitter’ın bu fake ve inaktif hesapları silmesi olarak görülüyor. Daha önce sahte takipçi satın almasıyla meşhur bazı kullanıcılarının bir günde 300 bine yakın takipçi kaybetmeleri ve sahte takipçisi çok olan hesapların kapatılması buna dayandırılıyor. Bazı siyasetçilerin de yumurta kafa takipçi dediğimiz hesapların silinmesi ile onbinlerce takipçi kaybettiği gözleniyor.

Sosyal medya ve twitter analizleri yayınlayan social bakers adlı siteden doğrulanan bu bilgiler Twitter’ın “çöp” hesaplar için bir operasyon başlattığının kanıtı olmuş durumda.

Twitter’ın geliştirici sayfasında tartışılan konularda bu askıya alma ve takipçi azalma sorununun sadece ülkemize has olmadığını gösteriyor. Brezilya’dan Sırbistan’a kadar birçok ülkede benzer sorunların yaşandığını belirten kullanıcılar Twitter’dan resmi bir açıklama yapılmaması yüzünden meraklı bekleyişlerini sürdürüyorlar.

Medyada yer alan “hükümet karşıtı hesapların silinmesi” iddiası ise henüz doğrulanmış değil. Kaldı ki hükümet yanlısı hesapların da siliniyor olması bu iddiaları çürütüyor.

Twitter’dan bu konuyla alakalı herhangi bir açıklama yapılmadı. Ama görünen o ki, Twitter, alınıp satılan Twitter hesaplarını silerek oluşan karaborsanın önüne geçmeye çalışıyor.

Bunun yanında facebook NASDAG borsasına girince 10 milyondan fazla Türk kullanıcıyı sahte olduğu için silmişti. Twitter’ın da borsaya açılma öncesi böyle bir uygulama yapmış olma olasılığı olabilir.

Hesap silmenin yanında spamlanan ve takipçi programları yükleyen binlerce hesap da askıya alınmış durumda, hesabı askıya alınan kullanıcılar uygulamalar kısmında bu tür programları kaldırmaları gerekiyor,

Gezi süreciyle beraber Türkiye’de 1 ay içinde 1 milyondan fazla hesap açılmış ve bir çok fazla takipçisi olan hesapların alınıp satıldığı bir Pazar oluşmuştu. Twitter’ın sadece kopyala yapıştır mantığı ile çalışan hesapları da tespit ettiği ve bu hesaplarıda takipçi sayısına bakmadan tek tek kapattığı gözlemlenen sonuçlar arasında yer alıyor.

Kullanıcılar özellikle 3-4 gündür şiddetli bir şekilde görülen bu operayonda hesaplarını kaybetmemek için aktif kullanmalı, bilmediği spam linklere tıklamamalı, takipçi arttırma programlarından uzak durmalı ve spam yememeli.

Bilindiği gibi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Bilgi Teknolojileri Kurumu Başkanı Tayfun Acarer twitter ile irtibata geçtiklerini fake hesaplardan şikayetçi olduklarını belirtmişlerdi. Twitter tarafı ise Türkiye’de ofis açmak istediklerini ve mevcut kanunlardan kaygı duyduklarını ve kanunların değişmesini beklediklerini duyurmuştu. Son operasyondan sonra Twitter CEO’su Dick Costolo “Türk hükümetiyle anlaşmaya vardınız mı?” Yönündeki soruya, ‘Böyle bir anlaşma yok’ yanıtını verdi. Türkiye’de muhalif grupların birbirleri hakkında spam ve ihbar bildiriminde bulunduğunu ifade ederek, bu tür sorunları netleştirmek üzere çalıştıklarını söyledi.

Bazı takipçi arttırma hileleri yüzünden bir çok gerçek kullanıcı da mağdur olmuş durumda.

Mağdur kullanıcılar Twitter’la ilgili şikayetleri support.twitter.com adresinden İngilizce yapabilirler.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir