Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6491 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   27 Haziran 2011 - 21:45

Üniversite öğrencileri engellileri sporla tanıştırdı

Büyüt
Küçült
Üniversite öğrencileri engellileri sporla
Bağıcılar'da 30 zihinsel engelli öğrenci sporla tanıştı.

Üniversite öğrencileri engellileri sporla tanıştırdı

Bağıcılar’da 30 zihinsel engelli öğrenci sporla tanıştı. Bağcılar Belediyesi ile Marmara Üniversitesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği programla, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü  öğrencileri engelli öğrencilere spor eğitimi verdi.

Bağcılar’da 30 zihinsel engelli öğrenci sporla tanıştırıldı. Bağcılar Belediyesi, Marmara Üniversitesi ve Bağcılar Sancaktepe Eğitim Uygulama Okulu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği bir etkinlikle zihinsel engelli 30 öğrenciye spor eğitimi verildi. ABD’de engelli sporları üzerine doktora eğitimi alan Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ata Öztürk gözetiminde verilen derste 30 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 3’üncü Sınıf öğrencisi engellilerle bire bir ilgilendi. Üniversite’nin Jimnastik Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimlerle engelli öğrencilerin bedensel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması amaçlanıyor.

RAPOR HAZIRLANDI

Eğitimin bir amacı da Bağcılar Belediyesi Engelliler Atletizm Takımı’na farklı branşlarda yeni sporcular kazandırmak. İlk eğitimin ardından öğrencilerle ilgili hazırlanan raporda, Hamit Uysal’ın bilek güreşi, Özgür Singer’in masa tenisi, Turgut Yavuz’un badminton ve Emrullah Yavuz’un da atletizme yönlendirilebilecekleri ifade edildi.

FİZİKSEL DURUMLARINA UYGUN BİR BRANŞA YÖNLENDİRİLECEKLER

Engellilerin sosyal hayata katılımına yönelik çok ciddi ve somut çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Engelliler Atletizm Takımımız, yurt içinde ve yurt dışında, bizleri gururlandıran büyük başarılar elde ettiler” dedi.

Marmara Üniversitesi ile iki yıldır, engellilerin sosyal hayata katılımını sağlamaya yönelik ortak çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Çağırıcı, “Bu çalışma ile hem zihinsel engelli çocuklarımızın bedensel ve sosyal gelişimlerini sağlamak, hem de onları yeteneklerine uygun olan bir spor dalına yönlendirmek istiyoruz. Bu eğitimle sporla tanışmış oldular” diye konuştu.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Atletizm Takımı Sporcuları, şimdiye kadar yurt içinde ve yurt dışında yapılan etkinliklerde çok sayıda altın madalya kazanmayı başardı. Engelliler Atletizm Takımı Sporcuları, 71 yıllık tarihinde bu yıl bir ilki de gerçekleştirerek, Samsun’ndan başlayan Bayrak Koşusu’na katıldı ve Ankara’da Türk Bayrağı’nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunulması töreninde yer aldı.

   

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir